Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Ciclul vital la meduza Aurelia

No description
by

Victor Colta

on 20 March 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Ciclul vital la meduza Aurelia

Acestor meduze le este caracteristică reproducerea sexuată. Viața unei meduze începe atunci când masculul eliberează sperma, care ajunge în cavitatea bucală a femelei și fertilizează ovulele.
Reproducerea
Ciclul vital la meduza Aurelia
Dupa fecundare, din ou iese larva caracteristică celenteratelor, numită planulă, care dupa o scurtă viața planctonica se va fixa pe substrat și se va transforma în polip. La aceasta specie polipii sunt mici, atașați de substrat prin intermediul unui disc de fixare, care continuă cu un peduncul subțire ce susține cupa propriu-zisă a polipului . Meduza se formează prin procesul de strobilație, o divizare transversală (orizontală) a polipului (scifopolipului).
Acest proces începe prin schițarea unui șanț circular la baza coroanei de tentacule, care se va adânci iar marginile lui se vor transforma treptat, iar partea superioară astfel delimitată, se va desprinde și se va deplasa înotând sub forma unei meduze tinere numită efirulă. De obicei se formeaza o serie întreagă de meduze, așezate unele peste altele, ca un teanc de farfurii.
Diviziunea polipului
Meduza Aurelia
Perioada de maturitate
Clopotul meduzei este translucid, turtit, cu diametrul de 10-25 cm, marginea este divizată in 8 lobi separati intre ei de âate o ropalie. Manubriul este scurt, cu 4 tentacule lungi si franjurate. Pe marginea umbrelei se gasesc sute de tentacule scurte și filamentoase, iar central patru gonade cu aspect laptos. Populeaza apele Marii Negre în numar mare în sezonul rece. Este cea mai cunoscuta meduza al litoralului românesc al Marii Negre.
Nutritia
Ea se hranește cu plankton și ocazional cu alevinii(pui) de pești însa în captivitate poate fi hranită cu Artelia salina (crustaceu mic de apă sarata și hipersarată).
Full transcript