Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Make your likes visible on Facebook?

Connect your Facebook account to Prezi and let your likes appear on your timeline.
You can change this under Settings & Account at any time.

No, thanks

Les Grulles de Gallocanta

No description
by

Òscar Canet Nadal

on 28 October 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Les Grulles de Gallocanta

Les Grulles de Gallocanta
Descripció
La grua comú (Grus grus) és una espècie d'au gruiforme de la família Gruidae. És migratòria i comú a Europa. Es caracteritza pel seu cos gris, pard al dors, cara i coll negres, i llargues potes gruixudes i fosques. Tenen un metre de longitud i una envergadura d'ales que pot arribar als dos metres. En vol, posseeix les ales rectes, planes i un coll llarg molt característic.
Àrea de distribució i rutes
Es distribueix per tot Europa. Cria al nord, en fangars o en marjals, i migra a zones costaneres. A l'hivern, es troba al costat de llacs fangosos, al sud-oest europeu, les grues recorren fins a arribar uns 3.000 quilòmetres des dels països del nord d'Europa, en què passen la temporada de primavera-estiu.
Àrea de distribució i rutes
Es distribueix per tot Europa. Cria al nord, en fangars o en marjals, i migra a zones costaneres. A l'hivern, es troba al costat de llacs fangosos, al sud-oest europeu, les grues recorren fins a arribar uns 3.000 quilòmetres des dels països del nord d'Europa, en què passen la temporada de primavera-estiu.
Hàbits, alimentació i reproducció.
Alimentació
Es una espècie omnívora que menja verdures, arrels, larves d'insectes, semilles, fruits, peixets, anfibis. Els agraden sobretot les glans, però quan no hi ha glans mengen sembra: per això, als agricultors no els agraden.
Hàbits
-Volen en forma de "V". En fer-ho amb aquesta formació, l'abast de vol de l'esbart augmenta en un 71% en relació a un ocell sol volant.
-Els dormidors solen estar prop de zones d'aigua o zones humides ja que les grues dormen de peu amb les potes a l'aigua. Això es deu al fet que, en el cas que s'acostés algun enemic, sentir l'xipolleig i podrien sortir fugint si fes falta.
Reproducció
Després d'unes cerimònies rituals col · lectives i molt vistoses, les parelles escullen un lloc tranquil preferentment entre plantes palustres properes a la riba de l'estany on la femella prepara un niu amb un munt gran de tiges i fulles. La posada és de dos ous situats en una única niuada i de maig a juliol i la incubació es perllonga durant un mes. El primer pollet queda a càrrec del pare i el segon normalment nascut 2 dies després de la mare. Els pollets tenen un desenvolupament molt ràpid i generalment són capaços de volar als dos mesos. Les grues són monògames i estableixen llaços de parella de per vida.
Sistemes de reconeiximent i còdigs
Aquestes aus es capturen i s'anellen principalment en els llocs de naixement, utilitzant per a això anelles de colors (6 colors) que es col · loquen a les tíbies de les aus.

Totes les grues, tant les marcades com pollastres a prop dels seus nius com les marcades com a adults durant la muda porten una anella llarga (7 cm d'alçada) a la tíbia esquerra, que indica el país d'origen de l'au. Aquesta és la "anella de color del país"
Població estimada de grulles que passa per Gallocanta anualment
Actualment passen per Gallocanta:
510 grulles
Per Òscar Canet Nadal
FI
Full transcript