Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Правила во одделението

правила 2 одд
by

Ч2 13

on 12 November 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Правила во одделението


Правила во училиштето

.
Jас и другите
Правила во одделението
Одделението е место на заеднички живот на учениците.
Во секое одделение постоjат правила
Дел од правилата ги донесуваат самите ученици
донесените правила треба да се почитуваат
Доагаj
навреме
на училиште
Почитуваj ги другите
ЗБОР СЕ
ДОБИВА
СО КРЕВАЊЕ
НА РАКА.

Кога еден зборува
другите внимателно го слушаат
не му упаѓаат во збор
и не го исмејуваат

ОТПАДОЦИТЕ
ФРЛАЈ ГИ ВО
КОРПАТА
ЗА ОТПАДОЦИ.
НА ЧАС

НЕ СЕ ЗБОРУВА,


не се ЈАДЕ,
не се СПИЕ.
ВНИМАТЕЛНО СЛУШАЈ ГО НАСТАВНИКОТ.
Немој да применуваш сила
• Евалуативни активности :
Се води разговор за тоа кој е одговорен за почитување на правилата,
што ќе се случи ако некој не ги почитува правилата.
Од одговорите на учениците се извлекуваат постапките кои ќе се применуваат доколку некој не ги почитува правилата.
Full transcript