Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Project Veghel

Oude IJsselstreek en Web 2.0
by

Toin Pijnenburg

on 28 May 2011

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Project Veghel

Het ....Werken Oude IJsselstreek over
Het Nieuwe Werken "Saaie theorie" Wet van Metcalfe De wet van Metcalfe luidt:

De waarde van een netwerk neemt kwadratisch toe met het aantal aangesloten apparaten.

Eenvoudig gezegd, hoe meer apparaten onderdeel zijn van het netwerk, hoe meer waarde het netwerk voor de gebruikers heeft.

Een simpel voorbeeld dat vaak gebruikt wordt om deze wet van Metcalfe nader toe te lichten heeft betrekking op het gebruik van fax machines. Het gebruik van een faxmachine is van beperkt nut wanneer er weinig personen in je relatienetwerk aanwezig zijn die tevens gebruik maken dit communicatiemiddel. Wanneer het aantal personen in iemands netwerk toeneemt die wel gebruik maken van de faxmachine, zullen er naar waarschijnlijkheid meer faxen over en weer verzonden en ontvangen worden, waardoor de waarde van dit netwerk zal stijgen. Een idee is een aanname die niet getoetst is Aan een netwerk opzich heb je niets Op het kruispunt kan informatie worden toegevoegd. Daar ontstaat kans! Ochhams Scheermes Entia non sunt praeter necessitatem multiplicanda Het scheermes van Ockham (Latijn Novacula Occami, Engels Ockham's Razor, Occam's Razor) is een principe uit de kennistheorie dat wordt toegeschreven aan de 14e eeuwse Engelse filosoof Willem van Ockham, een franciscaner monnik.
Het houdt in dat men niet het bestaan van iets moet veronderstellen als onze ervaringen ook op een andere manier kunnen worden verklaard; in het Latijn: Entia non sunt praeter necessitatem multiplicanda: "Men moet de zijnden (gepostuleerde objecten binnen een hypothese) niet zonder noodzaak verveelvoudigen".
Wanneer er verschillende hypotheses zijn die een verschijnsel in gelijke mate kunnen verklaren, wordt vanuit dit principe aangeraden om die hypothese te kiezen welke de minste aannames bevat en de minste entiteiten veronderstelt. Dit is de gangbare wijze waarop Ockhams scheermes wordt toegepast.

Het 'scheermes' — een term die Ockham zelf niet gebruikte — symboliseert het wegscheren van alle onnodige ingewikkeldheden om bij de eenvoudigste verklaring uit te komen.

Ockham gebruikte dit principe om speculatieve begrippen in de filosofie af te wijzen. Betrouwbare speculaties over de wereld waren voor hem uitgesloten. Dit paste in zijn filosofie van het nominalisme, de opvatting dat abstracte begrippen niet op zichzelf bestaan, maar slechts hulpconstructies zijn van de menselijke geest. Only dead fish go with the flow De mate van interconnectiviteit is in Nederland heel erg groot De kans dat we hierdoor weer een gidsland worden is groot Daarvoor moeten we deze kans wel willen benutten! Er is maar één persoon die in de weg staat van jouw succes en dat ben je zelf. (Jacob Gelt Dekker) In je persoonlijke reis tot heldendom vertrek je naar de onbekende uithoeken van je onderbewustzijn. Je komt er je vijanden tegen, maar ook je helpers. Je wordt geconfronteerd met je angsten, pijnen, verdriet, afgunst en andere emoties die je in je ontwikkeling tegen kunnen houden. Je wordt zelfs geconfronteerd met de dood.

De dood van alle zaken die je niet dienen.
Het is een moeizame tocht. Vol gevaren, afleidingen, verleidingen enzovoorts bedoeld om je onderscheidingsvermogen aan te scherpen, je zelfvertrouwen te versterken en je wijsheid te vergroten. Om uiteindelijk het levenselixer te vinden.

Als je terugkeert van je reis, wordt je ermee geconfronteerd dat je niet meer dezelfde bent; de wereld reageert nu ook anders op je. Je hebt immers heldendaden verricht en een transformatie ondergaan. Ook dat is spannend en kan weer een hele stap zijn. Je moet opnieuw je plek in de wereld vinden. Als je die hebt gevonden is de reis ten einde en ben je teruggekeerd als held.

Ook de collectieve reis naar heldendom kun je in deze stappen beschrijven. Er is een reden tot verandering;
er moeten stappen gezet worden.
Er is weerstand, maar uiteindelijk begint de reis.

Vaak onder begeleiding van een mentor. De organisatie dient zijn nieuwe identiteit te ontdekken.
Maar niet voordat het oude is afgelegd. De dood van de oude situaties moet onder ogen gezien worden. En dat is geen gemakkelijke. We richten ons liever direct op het nieuwe. Maar zonder dood, is er geen wedergeboorte. Dan zijn er de verleidingen om terug te vallen in het oude. Daarna is het zaak de nieuwe situatie goed op te voeden. Wanneer de nieuwe situatie stevig staat, is het tijd om terug te keren naar de wereld.

Daar wacht de hand van de prinses. Zonder terugkeer geen beloning.
Dan blijft de organisatie hangen in een intern proces en is het hele proces in feite zinloos geweest. Joseph Campbell
The Power of Myth Social Media GTD and other stuf Co-creatie Open Innovatie Samenwerken Buiten Comfort Zone BHAG http://www.23dingen.nl/ Nu is aan JOU het Naast leren
Ook DOEN!
Wat is de opdracht
in Veghel! ?? tekst hoe deze prezi te gebruiken
lokal
Full transcript