Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Game of Thrones - The Story

Copy this quick tutorial to learn how prezi works
by

Boglarka Lorincz

on 10 January 2016

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Game of Thrones - The Story

Casa Baratheon
Casa Tully
Casa Stark
Casa Targaryen e una dintre Marile Case din Westeros, fosta Casă Regală a Celor Şapte Regate, înainte de a fi detronată de Casa Baratheon. Targaryenii au adoptat religia şi multe din obiceiurile din Westeros, dar continuă să păstreze două din vechile obiceiuri Valyriane: prinţii şi regii Targaryen au voie să aibă mai multe soţii şi fraţii se pot căsători între ei.Blazonul lor este un dragon roșu cu cu trei capete plasat pe un fundal negru. Mottoul lor este Foc și Sănge.Cel mai important membru al aceste case a fost Regele Aerys II Targaryen, zis şi Regele Nebun, ucis de Jaime Lannister la finele revoltei lui Robert. În urma acestei revolte doar doi reprezentanţi ai acestei case au mai rămas Prinţul Viserys, care moare la scurt timp după și Prinţesa Daenerys care ajunge să stăpânească o armată de 10.000 de Neclintiţi și 3 pui de dragoni.
Casa Arryn
Casa Greyjoy
Casa Greyjoy este una dintre marile Case din Westeros. Teritoriile lor
sunt Insulele de fier din coasta de Vest a continentului, teritorii pe care
le guvernează din castelul Pyke de pe Insula omonimă. Insulele de Fier
sunt destul de dure şi mohorâte, iar familia Greyjoz a supravieţuit prin
raidurile pe care le făceau pe teritoriile vecinilor lor. Au avut întotdeauna
planuri de cucerire a teritoriilor de pe continent. Capul familiei este
Lordul Reaper din Pyke.
Casa Greyjoy se mândeşte cu descendenţa sa din Regele Grey, un rege
legendar al Insulelor de Fier, care se spune că ar fi guvernat o mie de ani
şi că ar fi fost căsătorit cu o sirenă. Majoritatea insularilor venerează Zeul Înecat.
Lordul Balon Greyjoy este cea mai recentă căpetenie a Casei. El a condus rebeliunea
împotriva regelui Robert Baratheon cu 8 ani în urmă. Fii săi, Rodrik şi Maron, au fost
ucişi în rebeliunea înfrântă. Sigurul său fiu supravieţuitor, Theon, a fost luat în tutelă
de cătr Lordul Eddard Stark pentru a asigura supunerea lui în faţa regelui Robert.
Singura sa fiică, Yara Greyjoy, şi cei doi fraţi ai săi au rămas pe Insulele de fier după
înfrângere.
Casa Martell
Casa Targaryen

A fost fondată de Orys Baratheon, unul din generalii Regelui Aegon I Targaryen, „Curecitorul”. Se zvonea că Orys era fratele vitreg al lui Aegon. În lupta purtată la Castelul Sfârşitul Furtunii, l-a învins pe Argilac Arogantul, ultimul Rege Storm, şi astfel a capturat castelul. A prins-o captivă şi pe fiica lui Argilac, Argalia, pe care a luat-o de soţie. Pentru realizările sale, Orys a fost uns Lord al castelului Sfârşitul Furtunii şi fondator al Casei Baratheon.
Rebeliunea Lordului Robert Baratheon
După 281 de ani de la fondarea Casei, lordul Robert Baratheon a organizat o rebeliune împotriva Regelui Aerys II Targarien, numit şi „Regele Nebun”, atunci când fiul acestuia, Prinţui Rhaegar, a râpăt-o pe logodnica sa, Lyanna Stark, omorându-i fratele şi tatăl. Casa Baratheon, în alianţă cu Casa Stark, Aryn şi Tully, au învins armata Targarie în Bătălia de la Trident, în timp ce forţele casei Lannister au cucerit Kings Landing, unde Jaime Lannister l-a înjunghiat pe Regele Nebun. A fost decis ca Robert, în calitate de lider militar al rebeliunii, să devină rege. Robert se căsătoreşte cu Cercei Lannister, după ce Lyanna a fost ucisă în luptă.
Atunci când Regele Robert a plecat la King’s Landing să domnească peste Cele Şapte Regate, fratele său mai mic, Renly, rămâne la Castelul Sfârşitul Furtunii să guverneze peste Stormlands, în timp ce fratele său mijlociu, Staniis, este guvernează Insulele Dragonstone.
Casa Martell, situată pe teritoriul sudic numit Dorne, era o Casă mică şi obscură, în vremurile când Westeros era gazdă multor state mici şi războinice, acum aproximativ 1000 de ani. În perioada recentă, prinţesa Elia Martell s-a măritat cu Prinţul Rheagar Targarien, căruia i-a dăruit doi copii, devenind astfel o casă loială Tronului de Fier. În timpul unei rebeliuni, familia Martell a fost întristată de trădarea lui Rhaegar faţă de Elia, dar l-au susţinut totuşi pe tatăl acestuia să-şi recucerească tronul, în mare parte datorită faptului că regele o luase pe Elia ostatică pentru a se asigura de loialitatea casei Martell. Mai apoi, în bătălia de la Trident, familia Martell a pierdut mulţi ostaşi, iar prinţesa Elia şi cei doi copii ai săi au fost omorâţi cu brutalitate de către mercenarii familiei Lannister. Deşi după acest război familia i-a jurat credinţă actualului rege, Baratheon (datorită multelor negocieri de pace duse de ambasadorul regelui Baratheon), şi-au dezvoltat un sentiment de ură şi dispreţ faţă de familia Lannister, din care făcea parte soţia regelui Baratheon, iar de atunci au adoptat o politică de izolare, neamestecându-se în relaţii cu celalte case decât atunci când era absolut necesar.
Casa Martell şi Casa Tyrell sunt duşmani de sânge de multe generaţii. De-a lungul secolelor, au purtat nenumărate războaie de-a lungul graniţelor, şi-au invadat teritoriile, trecând munţii şi atacându-se chiar şi atunci când erau într-o stare declarată de pace. Rivalitatea dintre cele două Case a pălit puţin după ce dorne a devenit parte din Cele Şapte Regate.
Casa Arryn este una din marile Case din Westeros. A guvernat peste Valea lui arryn de milenii, în calitate de regi ai Munţilor şI Văii iar recent, ca Lorzi Supremi ai Văii şi Străji ale Estului sub domnia regilor Targarien şi a regelui Robert Baratheron. Căpetenia nominal a Casei Arryn este Robin Arryn, Lord al Eyrie, mama sa, Lady Lysa, acţionând ca tutore până când Robin va împlini vârsta majoratului.
Teritoriile lor sunt în regiunea central-estică a continentului. Ei guvernrează din Eyrie, scaunul ancestral al Regilor Munţilor, blazonul Casei Arryn fiind o lună nouă şi un şoim alb, peculoarea albastră a cerului.
Casa Tyrell
Casa Tyrell este una din marile case din Westeros. Guvernează peste ţinutul Reach, un ţinut vast, fertil şi dens populat din sud-Vestul continentului, din Castelul Highgarden. Acum, ţinutul este condus de Lordul Mace Tyrell. Moştenitorul său, Lorul Renly, este un cavaler de tournament, iar fiica sa, Margaery, a fost măritată cu Renly Baratheon, pentru a consolida relaţiile acestuia cu tatăl ei. După moartea lui Renly, Margery a fost logodnica Regelui Joffrey Baratheon, pentru a asigura o nouă alianţă roială a casei Tyrell.
Blazonul Casei este un trandafir auriu pe un camp verde. Motto-ul lor este “Devenim puternici”.
Casa Tully face parte din Marile Case ale Westerosului. Seniorul acestei case poarta titlul de Lordul din Riverrun şi Lord Suprem al Tridentului. Conducătorul curent este Lordul Edmure Tully, fiu al decedatului Hoster Tully. Sigiliul Tully este un păstrăv argintiu pe un fundal roşu cu albastru. Mottoul casei lor este, "Familie, Datorie, Onoare"
La debutul Războiului Celor Cinci Regi, casa Tully a fost atacată de casa Lannister, iar aceştia şi-au îndreptat ajutorul spre casa Stark, iar acestia au venit în ajutorul lor pentru a elibera Riverlands. Din acel moment casei Tully i-au fost retrase pământurile şi titlurile datorită rebeliunii împotriva Tronului De Fier.
Casa Stark era una dintre Marile Case din Westeros, conducând peste o regiune vastă cunoscută sub numele de Nord, având scaunul de domnire la Winterfell. Este de departe una dintre cele mai vechi case în Westeros, linia descendenţilor mergând înapoi cu opt mii de ani. Capul acestei case este de drept Lordul din Winterfell. Înainte de cucerirea Targaryana, liderii familiei Stark conduceau regiunea având titulatura de Regele Nordului.
Sigiliul casei Stark este un lup antic gri, pe un fundal alb. Casa Stark este una dintre puţinele case nobile a cărui motto nu are rolul de a ameninţa. În schimb motto-ul familiei Stark este o avertizare, "Vine Iarna.
Regele Torrhen Stark domnea în timpul cucerii Targaryene, şi a mărşăluit cu armata sa spre sud pentru a-l înfrunta. S-a predat când a văzut imensitatea armatei acestuia şi dragonii săi, crezând că o bătălie ar fi inutilă. A fost numit Lord Suprem al Nordului şi a servit ca şi protectorul Nordului
Casa Lannister
Casa Lannister este una din casele mari din Westeros. Pământurile lor sunt situate în Vestul îndepărtat al continentului. Tronul lor se află la Casterly Rock, un castel construit pe un munte de stâncă îndreptat spre mare. Acesta are vedere spre înfloritorul oraș Lannisport fiind situat pe ceea mai productivă mină de aur din Westerland, lucru care îi face ceea mai bogată familie din regat.
Cu părul drept, înalţi și frumosi, familia Lannister provine din sângele Adalaventurierilor care și-au sculpat măreţul regat în văile si dealurile din Vest. Prin linia feminină a familiei, Lannisterii se prezintă ca si descendenţii lui Lann Cel Înţelept, legendarul farsor al Erei Eroilor care a reușit prin excrocherie sa obţină Casterly Rock de la conducătorii lui anteriori. Conduceau ţinuturile Vestice ca și Regii Pietrei, până au jurat credinţa familiei Targaryen. Ultimul rege al ţinutului, Loren Lannister, împreună cu ultimul rege al ţinutului Reach și-au unit forţele adunând 60.000 de oameni împotriva lui Aegon Cuceritorul. Au fost înfrânţi de dragonii lui într-o bătalie cunoscută sub numele de Țărâmul de Foc unde au pierdut 4,000 de oameni. De atunci l-au servit pe regele Targaryen iar acum pe regele Robert Baratheon ca și Lord ai Ținuturilor de Vest și protector ai Vestului. Aurul de la Castely Rock și din Dintele De Aur, i-au făcut cea mai bogată familie dintre Marile Case.
The Night's Watch
(Rondul de noapte)
Rondul de Noapte este un ordin militar care trebuie să păzească Zidul, structura imensă care separă hotarul de nord al Celor Șapte Regate de celelalte ţinuturi. Membrii Rondului depun un jurământ de credinţă care este pe viaţă și interzice căsătoria, familia și deţinerea de pământuri. Dezertarea este considerată o crimă și se pedepsește cu moartea.
Brace yourself, it's coming...
Full transcript