Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Fattigdom och Rikedom

No description
by

Alexander Stenberg

on 12 November 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Fattigdom och Rikedom

photo credit Nasa / Goddard Space Flight Center / Reto Stöckli
Fattigdom och Rikedom

Fattigdom
Vad kan göras?
Om man tänker efter så ser man hur ojämt det är i olika delar av världen. Om man kollar på t.ex fotbollensvärlden så ser man hur ofantligt mycket pengar det handlar om i bara den sporten. Det är inte bara sporten utan även musiken. Avicii som är en känd svensk dj tjänar ungefär 100 miljoner på en spelning. Under tiden som han tjänar 100 miljoner på en spelning finns det folk som lever på mindre än 1 dollar per dag.
Om vi som har det bra kan inse hur dåligt andra delar i världen har det så kanske vi kan hjälpa dessa länder att bygga upp deras ekonomi och se till så att hela världens ekonomi blir bättre och inte bara vissa länder. Det finns ingen människa som behöver ha flera miljarder kronor. Då är det bättre att skicka pengar till fattigare länder istället för att köpa massa grejer man aldrig andvänder bara för att visa att man har mycket pengar.
Börja från botten
Länder som är fattiga har ofta haft krig vilket förstör egendomar, splittrar folket och leder till att de måste lägga landets resurser på att återställa landet. Detta leder till att länderna kommer efter i ekonomisk utveckling

En annan orsak är naturkatastrofer. Det kan vara ett land som ofta drabbas av tsunamivågor, kraftiga stormar eller jordbävningar. Då blir det likadant som med krigen. Landet måste lägga allt dom har på att bygga upp landet igen.

Naturtillgångar är också en viktig sak för att ett land ska ha bra ekonomi. Ett land som har saker andra länder vill ha stärker landets ekonomi. De länder som är fattiga och har naturtillgångar har ofta tagits över av dom rika länderna och blir tvingade till att jobba för en väldigt liten summa.
Varorna exporteras till dom rika länderna.
Dom fattiga länderna har mycket sjukdomar för att dom inte har råd med läkare och medicin. Om dom rika länderna går ihop och sammarbetar och skickar pengar till utbildning och stadgar upp samhället så dom kan få en utbildning och tjäna pengar till att kunna jobba och försörja sig.
En annan orsak är sjukdomar som sprider sig i landet för att dom inte har råd med medicin och vaccin.
Eftersom det har gått så långt med fattigdomen i länderna måste man börja från botten och bygga upp landetssamhälle och inte bara fixa lite medicin här och där och lite mat här och där utan man måste fixa landet från botten.
Full transcript