Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Motorul cu reactie

Turbomotorul
by

Aida Exdprojslcka

on 4 January 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Motorul cu reactie

Stan Aida Mihaela
Udroiu Sandra Izabela Georgiana Motorul cu reactie Principiul de functionare Componente Toate motoarele cu reacţie, care se mai numesc şi turbine cu gaz, funcţionează pe acelaşi principiu. Motorul absoarbe aer prin partea din faţă. Un compresor măreşte presiunea aerului. Aerul comprimat este amestecat cu combustibil şi este aprins. Gazele care ard se dilată şi formează un jet de evacuare foarte puternic care împing motorul, şi implicit avionul, în faţă. Un motor cu reacţie este format din:
compresor-absoarbe şi comprimă aerul împingându-l treptat în spaţii tot mai mici şi în final forţându-l să intre în camera.

cameră de ardere-gazul se încălzeşte şi se dilată, această dilatare producând un jet puternic de aer.

turbină-curentul de aer care iese este încărcat cu energie cinetica si se loveşte de turbină făcând ca aceasta să se învârtă. Turbina este legată printr-un ax la compresor şi are rolul de a asigura rotaţia compresorului.

difuzor-este gura de ieşire a motorului. Este partea care produce forţa de împingere. Un motor cu reacție este un motor care eliberează un jet rapid de fluide pentru a genera contrapresiune în conformitate cu a treia lege a mișcării a lui Newton. Informatii În această categorie generală se încadrează motoarele cu reacţie identificate prin: turboreactor, turbopropulsor, statoreactor sau motor de rachetă. Motorul cu reactie a fost inventat si construit pentru prima oara de catre Henry Coanda in anul 1910. Motorul cu reactie foloseste pe langa combustibil si oxigen. Ele pot functiona si in spatiul cosmic.
Combustibilul folosit se numeste KEROSEN.
Full transcript