Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Leder IT-hjulet

En gennemgang af forskelligt web 2.0 værktøj for ledere.
by

ITC Fyn

on 29 October 2012

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Leder IT-hjulet

photo credit Nasa / Goddard Space Flight Center / Reto Stöckli Web 2.0 værktøj for ledere Leder IT-hjulet Dialog Information
management Samarbejde Community
and visionbuilding Mind42 er et virtuelt mindmap,
som hjælper med at holde orden i tanker og ideer.
Det har sine fordele,
men også nogle praktiske ting,
der kunne ønskes mere effektive. Mind42 https://docs.google.com/document/d/1aOONvlDO85Es9p_JW7H90ZRXAi6Kq_DgsU2wF-7KEjs/edit Dipity Tidslinjer er Dipitys speciale.
Man kan lave sine egne tidslinjer
eller kigge på andres.
Alt efter ønske fra den,
der opretter en tidslinje,
kan man også tilføje
punkter på andres tidslinjer. Storify På storify er det muligt at sammensætte sine egne historier med hjælp fra de sociale medier. Ved første øjekast virker det forvirrende, men det er meget nemt og ligetil at gå til. Issuu Issuu er et sted med online publikationer.
Man kan samle sine dokumenter og
udgive dem elektronisk og udgive dem
for et bredt publikum.
Det tager en del tid at sætte sig ind i,
hvordan det fungerer. Glogster EDU Glog er en sammentrækning af graphic blog,
og det bruges primært til at lave posters.
Glogster bruges fortrinsvist af teenagere,
hvorimod Glogster EDU er til
brug i undervisningen.
Det har nogle gode features,
men i gratisversionen er der ikke
adgang til særlig meget. Link til dokument
med flere oplysninger Billede, der viser ex på et mindmap http://mind42.com/ Fordele Det er gratis at oprette en profil.
Flere brugere kan skrive på samme map.
Ikoner, farver, flag, noter m.m. bliver nemt tilføjet til en gren.
Link kan indføres, hvis man har adressen, ellers kan der søges. Ulemper Det er ikke muligt at lave sine egne mindmaps uden en bruger.
Det er ikke muligt at benytte copy/paste ind og ud af programmet.
Der kan være problemer i Explorer.
Tilsyneladende er det ikke muligt at lave en gren, der går ud fra to andre grene. Hvilket i praksis betyder, at man ikke kan have flere grene, der samles igen. Blog Slideshare Facebook Prezi Screencast-O-Matic Google Alerts RSS Symbaloo EDU OneNote Evernote Diigo Skype Doodle Wallwisher Google Docs Wiki Tidslinje om Apollo Fordele Flere brugere kan skrive på samme tidslinje.
Billeder, links, youtubeklip m.m. bliver nemt tilføjet til en tidslinje.
Der eksisterer en del historiske tidslinjer, som giver et glimrende overblik.
“Forfatteren” bestemmer hvem, der må tilføje elementer.
Det er muligt at zoome ind jvf. (+) i billedet ovenfor.
Man kan browse andres tidslinjer. Ulemper Tidslinjerne er lavet af andre brugere, så man kan ikke være 100% sikker på de er fuldstændig korrekte hvis man bruger andres. http://www.dipity.com/ Link til dokument med flere oplysninger https://docs.google.com/document/d/1Qezjxv6a3Tdw4TNOEkNIoWkrkl6OSckMbhPsy4ewgug/edit http://storify.com/ Fortælling fra Storify Fordele Det er meget nemt at finde ud af, og man kan let indsætte elementer fra de sociale medier via søgefunktionen.
Der er små tips til, hvad man kan gøre.
‘Collapsed view’ viser historien i hovedtræk og uden store billeder.
Det er muligt at lave en historie uden login. Ulemper Storify kan ikke benyttes i browseren Explorer.
Selv om det er muligt at lave en historie uden login, er det ikke muligt at gemme den, medmindre man har login.
Layoutet er ved første øjekast forvirrende. Link til dokument med flere oplysninger https://docs.google.com/document/d/1Nh9CIJ_HQCLBd-T3U5Qk6_wKPzyGbOtAqIz6-SoKBQU/edit http://issuu.com/ Eksempel på forside til udgivelse Fordele Publicering online er nemt.
Der er vejledninger til, hvordan man får publikationen på en anden hjemmeside.
Man vælger selv, om ens dokumenter og udgivelser skal være offentlige eller private.
Det er organiseret meget overskueligt mht. adgang til bibliotek og tidligere uploadede dokumenter. Ulemper Det kan være ret svært at overskue, hvad man kan gøre ved sine dokumenter, når de er uploaded.
Det tager lidt tid og engagement at sætte sig ind i, hvordan Issuu virker. Link til dokument
med flere oplysninger https://docs.google.com/document/d/16dGEIcr4DS5t9hC-t_U-Cf3akWj1ru11mhk0RMiZwOA/edit http://edu.glogster.com/ Eksempel på glog Fordele Det er nemt at gøre undervisningen mere kreativ.
Det er gratis at oprette en profil.
Designet gør det nemt at komme i gang og ganske lige til at kreere sine egne glogs.
Det er muligt at sætte eleverne til at arbejde mere interaktivt med pensum. Ulemper Den gratis version af Glogster EDU er noget begrænset, især kunne det være rart at have adgang til encyklopædien. Link til dokument med flere oplysninger https://docs.google.com/document/d/1BKUf56SqqlYh7ho-zD7-jwoKhbBxZTcCLVESuImgygA/edit Blogs bliver i dag brugt af både af virksomheder og private. Det er en måde at kommunikere indlæg af varierende længde ud til verden. Private benytter det ofte til at skrive om et særligt emne, de interesserer sig for eller som en form for dagbog. Mens virksomheder og organisationer mere fremhæver, hvad nyt der er sket i virksomheden eller emner/fokusområder, der kunne være interessante. http://www.blogspot.com Eksempel på blog Fordele Indholdet er fuldstændigt bestemt af den, der opretter bloggen.
Det er nemt og hurtigt i forhold til at skulle oprette en hjemmeside.
Den er nem at overskue og navigere rundt i (afhængigt af designet).
Nyheder er nemme at formidle ud til verden. Ulemper De er offentlige, så alle har mulighed for at se, hvad der bliver postet.
Designet kan være svært at ændre ved brug af en skabelon. Link til dokument med flere oplysninger https://docs.google.com/document/d/1Y7Ux1RvDUcZw0E_Cb1BA3Sd7QooDP-xUSQibU8aY3m8/edit http://www.slideshare.net/ I Slideshare er det muligt at dele sine præsentationer med andre, fx kursusdeltagere eller bare generelt alle. Eksempel på forside fra Slideshare Fordele Det er muligt at offentliggøre sin præsentation for fx kursusdeltagere.
Man kan få feedback og kommentarer via siden.
Lyd, billeder, m.m. inddrages nemt.
Databasen med andres præsentationer kan være interessant at søge rundt i. Ulemper Hvis man lægger en præsentation offentligt tilgængeligt, kan andre hapse alt til eget brug.
Der er ikke så mange muligheder for redigering af præsentationer, når de er uploaded. Link til dokument med flere oplysninger https://docs.google.com/document/d/1cNetz2mp7I3stF4fLeWhuGKdBHHyr0bofdVGfoq7T7Y/edit http://www.facebook.com/ Mange kender Facebook som et socialt netværk, der benyttes privat i fritiden, men det kan også være nyttigt i andre sammenhænge. Facebook er et sted, hvor man med korte updates kan fortælle, hvad der sker, eller man kan dele information. Eksempel på en facebookside Fordele Det er gratis og nemt at komme i gang.
Efter oprettelse af en profil kan man oprette så mange sider, man vil.
“Publikum” er stort. Facebook har lige rundet 1 mia. brugere.
Det er et sted, hvor det er nemt og hurtigt at informere om alskens ting og sager Ulemper Der har været en del debat om, hvor meget Facebook egentlig gemmer af oplysninger, og hvorvidt det man sletter, faktisk bliver slettet.
Man kan nemt drukne i mængden. Link til dokument med flere oplysninger https://docs.google.com/document/d/1JbGd2wic_MP_-uvsLp374mM7qlUXBm0t7s5winMuNCk/edit http://prezi.com/ Prezi er et online værktøj til at fremstille præsentationer. Det, der adskiller Prezi fra andre præsentationsværktøjer, er, at der er mulighed for at zoome ind og ud af præsentationerne og på den måde gøre det mere interaktivt for tilskuerne. Denne præsentation er lavet i Prezi, men der findes mange andre templates. Eksempel på Prezi Fordele Det er gratis at oprette sig, og man har adgang til en del features i gratisversionen.
Opbygningen og fremstillingen af prezier er meget intuitiv og nem at gå til.
Der er forskellige (flotte og brugbare) templates, som man kan bruge. Både almindelige linære som vi kender fra fx powerpoint, men også 3D.
Der er mulighed for at flere kan redigere en prezi samtidig. Ulemper Det er nødvendigt at have installeret Adobe Flash for at benytte Prezi.
På gratisversionen er det ikke muligt at gemme privat -alt bliver offentliggjort.
Det er ikke alle templates, der understøtter alle former for skrifttegn.
Prezi har sine problemer, når man kun har touchpad.
Man kan blive rundtosset og få kvalme ved zooming. Prezi er opmærksom på problemet og har lavet en guide til, hvordan man undgår det. Link til dokument med flere oplysninger https://docs.google.com/document/d/1LE63sNG_MRdqF-dhxr3Xz158Xg6nnsJvAfkxi_lZPYY/edit Screencast-O-Matic benyttes til at optage, hvad der sker på skærmen. Man bestemmer selv hvor meget af skærmen, der skal optages. http://screencast-o-matic.com/ Eksempel på Screencast-O-Matic Fordele Det er gratis og meget nemt at komme i gang med at optage op til 15min.
Instruktionsvideoer ligger tilgængeligt (hvis man leder lidt)
Det er muligt at oprette channels, hvor man kan uploade sine screencasts og dele med fx studerende.
Man bestemmer selv størrelsen på det område, der skal optages. Ulemper Der er tilsyneladende ingen oversigt over andres channels.
Java skal være installeret. Link til dokument med flere oplysninger https://docs.google.com/document/d/15ZFAyLd25YGNCsQpc88M1RVeqrKD0NeYgnkpXua-nfQ/edit Google Alerts fortæller dig, når der er kommet nye søgeresultater på bestemte søgekriterier. Det er hurtigt og nemt at sætte op. Det kan være nyttigt, hvis man har brug for at overvåge, hvad der ligger tilgængeligt eller bare er særligt interesseret. http://www.google.com/alerts RSS betyder Rich Site Summary. Det er en måde, hvor man kan få de seneste aktiviteter fra et bestemt site direkte i browseren eller pr mail uden at gå ind på det aktuelle site, før man vil læse hele artiklen. Det fungerer ret nemt, og de fleste store nyhedsmedier stiller RSS-genveje til rådighed. Symbaloo er et sted, hvor man kan samle relevante websider overskueligt og nemt. Det kan deles med elever, således at alle har hurtig adgang til de samme websites. http://www.symbaloo.com/ OneNote er et Microsoft Office program, som gør notetagning en del nemmere. Der findes en forskellige organiserings-værktøjer af noter i programmet, og selve det at tage noter er nemt. http://office.microsoft.com/en-us/onenote/ Evernote er et program, som gør notetagning en del nemmere. Der findes en del forskellige organiserings-værktøjer af noter i programmet, og selve det at tage noter er nemt. http://evernote.com/intl/da/ Diigo er et værktøj til at huske på ting man støder på online. Der installeres en toolbar, og ud fra den kan der tages snapshots, noter, bogmærker, m.m. http://www.diigo.com/ Eksempel på tilmelding til Google Alerts Fordele Det er nemt at tilmelde sig og redigere sine alerts (hvis man har en google konto).
Det faciliterer hurtig overvågning af nyt materiale indenfor et emne. Ulemper Det er noget mere besværligt at administrere sine Google Alerts, hvis man ikke har en Google konto. Link til dokument med flere oplysninger https://docs.google.com/document/d/1KrX-pWpnrQ72ZK0ZtreYFHnXrLdqrkcKngYVRHAm8tY/edit Eksempel på tilmelding til RSS, del 1 Fordele Eksempel på tilmelding til RSS, del 2 Nyheder og aktiviteter på bestemte sider kommer hurtigt til dig, enten direkte i browseren eller pr mail til Outlook.
Mange nyhedssider, blogs, m.m. har RSS. Ulemper Det kan virke forstyrrende, hvis der popper en nyhed op i browseren, imens man arbejder med noget andet.
Det er lidt besværligt at slette RSS opdateringer igen. (Det er væsentligt nemmere i fx Google Reader end i Outlook.) Link til dokument med flere oplysninger https://docs.google.com/document/d/1esT1GmZwZbCFPA-vpDUtqjgMP7ZexpKshL7qqXxvenI/edit Eksempel på Symbaloo Fordele Det er nemt, hurtigt og gratis at oprette en profil. (Der findes også betalingsversioner med flere features.)
Det er en overskuelig måde at samle links på, evt. til brug i undervisningen.
Redigering foregår nemt og hurtigt. Ulemper Der er sat begrænsning på, hvor mange elever man kan tilknytte en Symbaloo, hvis man ikke betaler. Link til dokument med flere oplysninger https://docs.google.com/document/d/14lWtavjVKSwsSOtvSD5SssuUu15Usm-98y2SOKBEHag/edit Eksempel fra OneNote Fordele Det er nemt at tage noter og administrere dem.
Ofte er OneNote allerede i Office pakken.
Der ligger en del instruktionsvideoer på youtube Ulempe Hvis man ikke har Office pakken, koster OneNote ca. $79 pr bruger Link til dokument med flere oplysninger https://docs.google.com/document/d/1Rx810qKsQ7JTLl0yUOdFme8WXWapVs8MGoWuu8VKUWc/edit Eksempel på Evernote Fordele Det er nemt at tage noter og administrere dem.
Der findes en gratis version, og reklamerne er ikke overvældende.
Der ligger en del instruktionsvideoer på youtube.
Der kan synkroniseres via en online konto. Ulemper Online noter er ikke krypteret.
Det fungerer ikke så godt at arbejde offline i den gratis version. Link til dokument med flere oplysninger https://docs.google.com/document/d/12Qi95SrZL8vIHAvwbHLpKrTC2qeEVU7y6C-X8y2G20g/edit Indsat toolbar fra Diigo Fordele Det er muligt at nemt at gemme og huske ting og steder man støder på online.
Det er nemt og hurtigt at komme i gang.
Diigo er gratis Ulemper Man får endnu en toolbar i browseren (nogen vil nok mene, de har nok i forvejen). Link til dokument med flere oplysninger https://docs.google.com/document/d/1Egz3W8gNLVoRHWy-gGbHEjpumvwb64rzDGhVx1r5LD0/edit Skype er et program der hjælper med at ringe via internettet. Det er gratis at ringe til andre skype-brugere, men det koster lidt at ringe til fastnetforbindelser rundt omkring i verden http://www.skype.com/intl/da/home Doodle er et program, der bruges til at oprette aftaler med andre via en afstemning om tidspunktet. Det er nemt, hurtigt og gratis at komme i gang. Der er mulighed for ekstern kalendersynkronisering. http://www.doodle.com/ Wallwisher fungerer som en virtuel opslagstavle, hvor man sætter noter op. Det er nemt at komme i gang og dele med andre, men der er nogle små skønhedsfejl. http://wallwisher.com/ Google Docs fungerer meget lig Microsofts Word. Det er et tekstbehandlingsprogram, men med nogle tilføjelser fx at flere kan skrive på et dokument simultant fra forskellige computere. http://www.gmail.com/ En wiki er en side, hvor alle kan skrive og redigere. Det mest kendte forum for wikis er Wikipedia, som er en form for opslagsværk. Det tager noget tid at komme i gang med, og det kan være godt med en portion tålmodighed http://www.wiki-site.com/ Eksempel på Skype i Windows 7 Fordele Det er gratis at ringe over hele verden til andre Skype-brugere. Fastnet koster fra €5.99 til €16.49 /måned alt efter, hvor man vil ringe til.
Simpel og gennemskuelig opbygning i programmet.
Der findes på Skypes hjemmeside en række videoer, der viser, hvordan de forskellige features virker. De har danske undertekster.
Skype Manager giver mulighed for at administrere og oprette konti til medarbejdere over hele verden og samtidig købe og tildele taletid (til fastnet) til hver enkelt. Ulemper Det er ikke muligt at foretage nødopkald via Skype.
Instruktionsvideoerne virker ikke i Chrome.
Eftersom kildekoden ikke er offentlig, er der en del spekulation i om Skype kan aflyttes fx af politiet, men det er vel ikke meget anderledes end almindelige telefoner Link til dokument med flere oplysninger https://docs.google.com/document/d/16uNUQfRpT1VROo_jjnWEDIbwMdfY2ODWZHVJS4PDUG0/edit Eksempel på Doodle Fordele Det er gratis, nemt og hurtigt -også uden profil.
Med en profil holdes der styr på aftaler, igangværende afstemninger og deltagere.
Det er muligt at synkronisere med Google Calendar, Microsoft Outlook, med flere. Ulempe Der findes også en tilføjelse til Doodle, der hedder BookMe. Det er primært rettet mod erhvervsdrivende, ledere, studievejledere, hvor kunder/ansatte kan booke aftaler med lederen ud fra ledige tider. Der sendes en anmodning til fx lederen, som skal acceptere, før aftalen er officiel. Det sparer en del telefontid, men koster til gengæld €45/måned pr leder. Link til dokument med flere oplysninger https://docs.google.com/document/d/1sP9gAK12saWQ936hzpfIbu9fR6vr2Sl2TcSrWJrHpNY/edit Eksempel på Wallwisher Fordele Man kan komme i gang uden en profil. Den bliver så umiddelbart lavet til en alligevel, og password bliver sendt til ens mail.
Der er eksempler på walls.
Hvis man vil, kan man godkende andres opslag på wallen, før det bliver offentligt. Ulempe Man SKAL udfylde billede, titel og beskrivelse på en wall, før den kan laves Link til dokument med flere oplysninger https://docs.google.com/document/d/1lucQMcjl9yzlxOX55G_KQ32EfgJ8tJJ23ymO6UOa2Ds/edit Eksempel på dokument i Google Docs Fordele Det er gratis.
Synkronskrivning, hvor flere skriver på samme dokument samtidig.
Man kan oprette et dokument, som andre kan se via et link direkte til dokumentet.
Det fungerer som andre almindeligt kendte tekstbehandlingsprogrammer Ulemper Det tager lidt tid at komme i gang og få styr på Google Drev, Gmail, Docs, o.a Link til dokument med flere oplysninger https://docs.google.com/document/d/1YjlVQmaMCLUXT5Ty74caPewWXhPrv7y8puTboXEF2-g/edit Eksempel på wiki Fordele Flere kan redigere.
Ved vidensdeling på denne måde er der større mulighed for at rette fejl og tjekke fakta, i og med at mange personer har adgang. Ulemper Det er ikke så ligetil at komme i gang. Der er en del sider, der lokker med gratis, men som man egentlig skal betale for.
Det er muligt at skrive falske ting og udbrede en særlig holdning, evt. politisk. Link til dokument med flere oplysninger https://docs.google.com/document/d/1beWwvotpRiLZbsPT_RisGrCee4W-pe9USqOQZwhw32w/edit Link til katalog med alle oplysninger samlet http://issuu.com/itcfyn/docs/lederithjul Introduktionsvideo http://vimeo.com/1230441 Introduktionsvideo Introduktionsvideo Introduktionsvideo Introduktionsvideo Introduktionsvideo Introduktionsvideoer Introduktionsvideoer Introduktionsvideo Introduktionsvideo Introduktionsvideo Introduktionsvideo Introduktionsvideo Introduktionsvideo Introduktionsvideo Introduktionsvideo Introduktionsvideo Introduktionsvideo http://vimeo.com/24356075 introduktionsvideo http://www.teachertrainingvideos.com/wall/index.html Introduktionsvideo Introduktionsvideo Link til Symbaloo med links til alt værktøjet og introduktionsvideoer http://www.symbaloo.com/shared/AAAABUmmj8YAA41_zv3QuA==
Full transcript