Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Rock n Roll

hieno esitelmä, 5/5
by

Olli Malinen

on 26 March 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Rock n Roll

Rock and roll´n kehitys 50-luvulta nykypäivään ROCK 2000-luku Rock and roll syntyi Yhdysvalloissa 60-luvulla rock jatkoi kehittymistään. Rockin soundiin tuli jäädäkseen särjetty sähkökitaran soundi, ja sähkösoittimet yleistyivät. Vaikutteita rock sai edelleen muun muassa bluesista, ja 60-luvun loppua kohti haettiin vaikutteita erityisesti folkista. Yksi 60-luvun keskeisimmistä ilmiöistä olikin folk rock, jota soitti muun muassa Bob Dylan. 60-luku 1960- ja 1970-luvun vaihteessa syntyi progressiivinen rock. Siinä kappaleet olivat sävellyksinä ja soundeina monimutkaisia. Progresiivista rockia edustivat mm. Pink Floyd, King Crimson ja Genesis. Syntyi myös glam rock, joka korosti visuaalisuutta, musiikillisesti se oli lähellä heavy rockia. Glam rockin varhaisena edelläkävijänä pidetään Alice Cooperia. 70-luvun lopulla punk nousi suosioon. 1970-luvun loppu nykyisin muistetaan ennen kaikkea punk rockin aikakautena. 70-luvun uudet tyylit 2000-luvulla musiikkityylit olivat sekoittuneet keskenään, eikä kappaletta voinut luokitella enää vain yhteen genreen. Suosittuja musiikkityylejä olivat glam rock, garage rock ja post punk, jotka "kierrätivät" edellisten vuosikymmenten musikkia. Vanhat rocktähdet nousivat uudelleen esiin comeback-kiertueiden, elämäkertojen ja uudelleenjulkaisujen avulla.
2000-luvun rockyhtyeitä ovat mm. Red Hot Chili Peppers, Coldplay ja Avenged Sevenfold sekä suomalaisista yhtyeistä esim. HIM. 50-Luku Yhdysvalloissa musiikkiteollisuus oli aiemmin kohdistanut musiikkinsa aikuisille ihmisille Levy-yhtiöt alkoivat kiinnostua nuorison musiikkityylistä, joka vauhditti rockin syntyä Rock and rollin syntymiseen vaikutti vahvasti R&B 60-luku oli myös brittirockin kulta-aikaa. Kaikkien tuntemat bändit The Rolling Stones ja The Beatles nousivat musiikkiteollisuuden huipulle, ja Beatles onkin yli miljardilla myydyllä kappaleellaan maailman ylivoimaisesti menestynein artisti.

Vuosikymmenen loppua kohti voimakkaasti noussut hippikulttuuri vaikutti myös rockiin. Näin syntyneen psykedeelisen rockin sanoituksissa sekä sävellyksissä tavoiteltiin vahvaa omaperäisyyttä. Yksi tunnetuimpia psykedeelisen rockin artisteja on taiturimainen kitaravirtuoosi Jimi Hendrix. Rock and roll korosti R&Bn vauhdikkuutta ja räväkkyyttä Tunnettuja Rock and rollin edustajia olivat esimerkiksi: Elvis Presley ja Rolling stones 90-luku 80-luku 70-luvulla nousseen punkin vastineeksi syntyi 80-luvulla rockin uusi aalto, joka oli anarkistisen punkin jälkeen kaupallisempaa sekä siistitympää. Rockin uutta aaltoa edustivat muun muassa Bon Jovi sekä The Police.
Myös Guns N' Rosesin edustama Hard Rock kasvatti suosiotaan huimasti 80-luvulla. Linkin Park Linkin Park on 1996 perustettu yhtye Kaliforniasta. Yhtyeen albumeita on myyty maailmanlaajuisesti yli 50 miljoonaa kappaletta. Yhtyeen musiikkityyli on vaihdellut vuosien aikana. 2000-luvun alussa yhtyeen musiikkia alettiin luokittelemaan alternative rockiksi. 90-luvulla grunge ja muu vaihtoehtorock syrjäyttivät 80-luvulla hallinneen ''tukkahevin''. Grungen nosti esiin mm. Nirvana ja muuta vaihtoehtorockia edusti mm. Red Hot Chili Peppers ja R.E.M.
Grunge on vaihtoehtorockin alalaji, joka kehittyi 80-luvun lopulla.Grunge sai paljon vaikutteita hardcore punkista, heavy metallista ja indie rockista.
90-lukua edetessä rockissa sai suuremman jalansian kierrätystyylit, jotka jäljittelevät aikaisempien vuosikymmenten musiikkia esim. yhtye Green day. Yhtye on voittanut kaksi Grammya. Bändi on tehnyt viisi studioalbumia, joista ensimmäinen on julkaistu vuonna 2000 ja viimeisin 2012 Bruce Springsteen on yhdysvaltalainen rocklaulaja ja lauluntekijä. Hänellä oli bändi E Street Band, jonka kanssa hän aloitti levytysuransa vuonna 1973, Springteen hajotti bändin 1990-luvun alussa. Bändin hajoamisesta huolimatta Springsteen on kuitenkin ollut aktiivisena tähänki päivään asti. Hänen tunnetuin kappaleensa on Born In The U.S.A., jota pidetään edelleen usein yltiöisänmaalisena kunnianosoituksena Yhdysvalloille. Urallaan hän on voittanut 19 Grammyä, 2 Golden Globea ja yhden Oscarin. Bruce Springsteenin albumeja on myyty Yhdysvalloissa yli 64 miljoonaa ja maailmanlaajuisesti 120 miljoonaa. Bruce Springsteen Muse Muse on vuonna 1994 perustettu brittiläinen rockyhtye. Yhtyeen jäsenet ovat Matthew Bellamy (laulu, koskettimet, kitara), Dominic Howard (rummut, lyömäsoittimet) ja Chris Wolstenholme (basso, taustalaulu). Yhtyeen tyylilajeja ovat vaihtoehtorock, new prog, space rock, symphonic rock ja progressive metal.
Muse on julkaissut 7 levyä; Showbiz, Origin of Symmetry, Hullabaloo, Absolution, Black Holes and Revolutions, The Resistance ja The 2nd Law.
Muse on esiintynyt Suomessa kahdeksan kertaa viimeisen kahdentoista vuoden aikana. 9. Suomen keikka on heinäkuun 27. päivä Olympiastadionilla.
Muse on voittanut neljä musiikkialan palkintoa; American Music Awards: Paras vaihtoehtorockartisti (2010), BRIT Awards: Paras live-esiintyminen (2005, 2007), Grammy: Paras rock-albumi (2011). Kiitos mielenkiinnosta

Tekijät : Alexandra, Anniina, Leon, Jere ja Olli
Full transcript