Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Unë dhe komuniteti ynë

No description
by

Arttea Bajri

on 16 April 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Unë dhe komuniteti ynë

Unë dhe komuniteti ynë
FONTS
Që prej ardhjes së internetit, ideja e komunitetit
ka kufinjë më pak gjeografik, pasi njerëzit tani mund të mblidhen në një komunitet online dhe ndajnë interesa të përbashkëta, pavarësisht nga vendndodhja e tyre.

Para internetit, komunitetet virtuale shumë më tepër ishin të kufizuara.
Kuriozitet
~Që nga vitet 1990, komunitetet e internetit kanë qenë gjithnjë objekt i hulumtimit në fushët e reja të antropologjisë cyber.

~CyberAnthropology është studimi i njerëzve në komunitetet virtuale dhe mjediseve në rrjet.

~Komuniteti është një grup sado i madh, social në të cilin dominon drejtësia dhe bashkohen njerëzit me pëlqime të njejta.

~Në komunitetin tonë bëjnë pjesë edhe objektet, të cilat ndërtohen për shkak të nevojës së banimit dhe jetesës.

~Disa nga ato janë: Kisha, Klubet e ndryshme, Xhamia, Biblioteka etj.


Fjala "Komunitet" rrjedh nga Frëngjishtja e vjetër
communitas
=
com
~ së bashku, dhe
munus ~
dhuratë .
~Antropologjia është studimi i njerëzimit, në të kaluarën dhe sot, që është ndërtuar mbi njohuritë nga shkencat sociale dhe biologjike.
Full transcript