Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Violència masclista en la parella: desmuntem mites?

No description
by

Institut Català de les Dones

on 17 October 2012

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Violència masclista en la parella: desmuntem mites?

Violència masclista en la parella El nostre pensament està format per mites que ens ajuden a explicar el món i a donar sentit a les coses que ens passen Sense tu no sóc res! Som persones incompletes que necessitem buscar-ne una altra per aconseguir la plenitud ? A "El Banquet de Plató" es diu que Zeus va partir en dues meitats uns habitants esfèrics complets per evitar que li disputessin el poder. Des d’aquell moment, van passar la resta de la seva vida buscant l’altre meitat. Idea clàssica Les persones som completes per nosaltres mateixes i podem trobar amb qui caminar juntes Renunciaria a tot per amor! Però fins a quin punt l’amor ha de significar renúncia ? En la parella és tan important compartir com respectar els propis espais i projectes de cadascú o cadascuna Així, què en fem de la gelosia ? La gelosia s’ha de gestionar per no patir ni fer patir l’altra persona. Bones eines per afrontar-la: comunicació i confiança Si sent gelosia, és perquè t'estima! La persona que sent gelosia no és l’amant que estima, sinó el propietari que s’enfada Madame de Stäel a Salinas, M. (2006).Palabras de mujer. Barcelona: Aleph. " " Podem viure-la d'una forma diferent Quan t'enamores ho passes malament! És necessari passar-ho malament per tal de mantenir una relació Quin límit ha de tenir aquest patiment ? La idea que l’amor comporta dolor ha arrelat amb força a la cultura occidental.
Sembla que el dolor faci que l’amor sigui més autèntic i profund. A mi no em passarà! Som immunes a les relacions de poder desiguals ? La violència masclista en l’àmbit de la parella és un procés que comença quan les diferències entre noies i nois o homes i dones comporten relacions de domini d’una persona sobre l’altra. Qualsevol persona pot viure una relació on hi hagi violència masclista. Cal identificar les primeres manifestacions de la violència: menyspreu, insults, manca de respecte, control i no tolerar abusos físics ni sexuals. És el que hi ha! Ens sentim a gust en una relació on es donin aquestes situacions Podem pensar en altres formes de relacionar-nos ? L’altra persona està exercint violència masclista quan: Menysprea l’opinió de la seva parella S’enfada si porta la contrària Tergiversa el que diu L’enganya No vol que vegi les seves amistats La culpabilitza de tot Pressiona a tenir relacions sexuals quan o com la parella no desitja Li manca el respecte És important no tolerar certs comportaments i aspirar a una relació on les dues persones se sentin en llibertat Jo no toleraria que em posés la mà a sobre! ? Fins a quin punt hem de tolerar situacions abusives i en quin moment hem de dir prou Si arribem a una violència física, és perquè abans hi ha hagut un procés de violència psicològica que ha anul·lat la persona a través del control, el menyspreu o la manipulació. En el fons no em vol fer mal! Tenir un mal dia justifica una manca de respecte ? Cada persona és responsable dels seus actes i cap situació pot justificar l’abús o la violència És que s’ho busca! ? Hem de qüestionar la persona que pateix una agressió Fins a quin punt justifiquem les agressions En una situació de maltractament és important no culpabilitzar ni jutjar qui pateix l’agressió.
Les persones del seu entorn l’han d’acompanyar i respectar el seu ritme i decisions. Quan em fa mal sempre em demana perdó Parlem de les coses que no ens agraden d’una relació Hem de tolerar qualsevol violència encara que després hi hagi una disculpa ? Si es tolera una agressió en una parella i no es posa límits, la violència es pot tornar crònica Si coneixes o vius una situació de violència masclista...
Full transcript