Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Godsdienst, meneer Kantouj ; de Bedevaart !

Ik hoop dat jullie het leuk gaan vinden - Kaan
by

Kaan Aydemir

on 15 March 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Godsdienst, meneer Kantouj ; de Bedevaart !

De Bedevaart
Hadj Door Kaan Aydemir
1M2 @KAANO1O Kaan Aydemir Docent: Meneer Kantouj. Inhoud. * Wat is de Bedevaart? * Wat doe je tijdens de Bedevaart? * Wanneer moet je het doen? * Wanneer mag het niet? * Hoelang duurt het ? * Eind, vragen etcetera. Wat is de Bedevaart? Een bedevaart of pelgrimage is een (pelgrims)reis naar een bedevaartsoord die een bijzondere betekenis heeft binnen een religie, Redenen voor het ondernemen van een bedevaart zijn om over een hogere waarheid, God of het leven na te denken; om respect te betuigen; om inspiratie te verkrijgen; om tot bezinning te komen; om een poosje afstand te nemen van een hectisch dagelijks bestaan; om 'de ervaring'; 'om er geweest te zijn'; of om andere mensen te ontmoeten. Het gaan op bedevaart is algemeen voor elke moslim verplicht. Dit is een van de vijf zuilen van de islam en een verplichting voor iedere moslim om (indien de omstandigheden het toelaten) eenmaal in het leven de hadj te volbrengen. De hadj vindt plaats van de 8ste tot de 12de dag van de hadjmaand (dzoel hidja) en wordt wereldwijd gevierd met het Offerfeest. De oemra kan ook los worden uitgevoerd en is niet tijdgebonden en wordt ook wel de kleine bedevaart genoemd. Wat doe je tijdens de Bedevaart? * Ihram, het aandoen van bijzondere kleren.
* Tawaf, Het rondgang van de ka'ba
* Sa’j, Het lopen tussen Safah en Marwah.
* Het knippen van het haar.
* Tocht naar Mina.
* Arafat en Woeqoef.
* Moezdalifah.
* Jawm an-Nahr te Mina
* Ajaam at-Tashriq
* Ramj al-Djimar (het werpen van steentjes) Wanneer moet je het doen? Het heeft geen grenzen, er zijn moslims die op hadj of umrah gingen toen ze een baby waren, sommige voor het eerste keer wanneer ze op pension gaan, het is niet verplicht op een bepaalde leeftijd, maar je moet het wel minstens één keer gedaan hebben in het leven. Wanneer mag het niet? Als je voor een kleine ding niet op bedevaart gaat, ga je een GROTE zonde aan, dit kan je wel meer dan het paradijs kosten, stel je voor je hebt een ferrari, bugatti en een villa, en je bent moslim maar je gaat niet op hadj? Dan kan je het paradijs vergeten ! Het einde !
Ik hoop dat jullie het leuk vonden, ik vond het zeer vet om dit onderwerp uit te leggen, ik hoop dat jullie het leuk vonden. Als je nog meer erover wilt weten, ga op youtube en zoek naar ''de bedevaart ; uitleg'' je zult er veel meer erover te weten komen, het filmpje duurt ongever 2 en een half uur. VRAGEN ?!!?!?
Full transcript