Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Hyperlinken in Prezi-Prezi

Instructie over een logo of afbeelding met hyperlink maken in Prezi
by

WyZyn Communicatie

on 3 December 2015

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Hyperlinken in Prezi-Prezi

Prezi kan weblinks maken van URL's, zoals deze:
http://prezi.com/learn/create-weblinks/ Het kan ook mooier, door een hyperlink te maken van een afbeelding, logo of woord! http://www.bagofnothing.com/wordpress/wp-content/uploads/2009/03/ugly-cat-becomes-local-star-3066-1235842047-42.jpg Maar of dit nu altijd
zo mooi is... Hier zie je hoe. 1. Open Microsoft Word 2010 of nieuwer. Of het met oudere versies van Word ook lukt, weet ik nog niet. Wie dat uitprobeert, mag zijn bevindingen hier achterlaten. Doel: een hyperlink maken
naar je Twitter-account
via een Twitter-logo in Prezi Zoek een geschikt Twitter-icon op, bijvoorbeeld met Google Image, en sla het op. 3 A. Importeer het logo in een lege Word-pagina:
'Invoegen' --> 'Afbeelding'. Maak nu in Word een hyperlink aan het logo vast:
Selecteer de afbeelding
--> CTRL + K
--> Vul bij 'Adres' de complete URL in (dus inclusief http://)
--> Klik 'OK' Controleer of de hyperlink werkt en naar de juiste webpagina doorlinkt.
Dit doe je door op de afbeelding te gaan staan,
rechtermuisknop klikken --> 'Hyperlink Openen' 6. Sla bestand op als PDF. Ga naar de Prezi waar je het logo wilt plaatsen.
Ga naar 'Insert' --> 'File' en kies het zojuist gemaakte
PDF-bestand. Bezoekers kunnen je Twitter-account nu met één klik op het logo bereiken en je bent af van die lelijke lange URL's die je Prezi snel rommelig maken.

Het kan ook handig zijn tijdens een presentatie, als je bijvoorbeeld tussendoor een voorbeeld op internet wilt laten zien. Wees er dan wel zeker van dat er een betrouwbare internetverbinding is.

Succes! 3 B. Reduceer de witmarges van je Word-document tot nul, zodat het logo zo passend mogelijk op de pagina kan worden gemaakt. Negeer de marge-waarschuwing. 3 C. Vergroot het logo maximaal op de pagina. TIP:
Hoe groter de afbeelding, des te verder je straks in Prezi kunt inzoomen. 3. Importeren logo in Word 4. Hyperlink maken 1. Open MS Word 2010 2. Twitter-logo vinden en opslaan 5. Hyperlink controleren 'Opslaan als...' --> Kies PDF 7. Importeer PDF in je Prezi Even wachten tot Prezi het bestand heeft verwerkt... En zie daar: het logo met hyperlink! Voeg eventueel tekst bij het logo toe. Verklein of vergroot de geïmporteerde PDF met de Prezi-zebra naar het gewenste formaat.
Hoe groter de gekozen afbeelding, hoe groter deze in Prezi kan worden weergegeven. Volg ons via Twitter 9. Tekst toevoegen en naar achtergrond verplaatsen Om te voorkomen dat de PDF de Prezi-tekst bedekt, kun je de PDF het beste helemaal naar de achtergrond verplaatsen:
Rechter muisknop klikken op het handje --> 'Send to Back' selecteren. 10. Klaar! Deze presentatie is gemaakt door WyZyn Communicatie.
Contact met ons opnemen?
Klik op een logo ;-) -------> 8. Formaat aanpassen
Full transcript