Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Mopedek

No description
by

Fruzsina Sallai

on 18 October 2012

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Mopedek

MOPSZ Származási hely:Anglia
Eredeti feladata:Öleb.
Eredeti neve:Mops – Pug – Carlin
Angol neve:Pug
Eredete:Angol fajta. Egyesek ugyan úgy vélik, hogy eredetileg Hollandiában alakult ki, de inkább az a valószín, hogy Kínából származik. Jelleme: A mopsz igen kedves, bájos és társaságkedvelő kutya, amely erősen kötőik a gazdájához és a családjához. Nem kíméli magát, de ridegen tartásra nem alkalmas. Igazi családi kutya, amely nagyon élvezi környezete társaságát és figyelmét. Érzékeny természetű állat, rögtön megérzi, ha a lakásban rossz vagy feszült a hangulat. Játékos, de nem zajos; bohókás és barátságos. Meglehetősen értelmes és engedelmes fajta. Többnyire csak akkor ugat, ha valami szokatlant észlel. A legtöbb mopsz horkol.
Társas viselkedése: Ez a kutya rendszerint jól megfér a fajtársaival, és a más háziállatokkal való kapcsolata is problémamentes szokott lenni. A gyerekekkel különösen jól kijön. A szívesen látott és a hívatlan vendégeket egyaránt barátságosan fogadja, bár nem hagy kétséget afelől, hogy számára a családja az első. Teste: A mopsz kicsi, zömök kutya. Hátvonala vízszintes, a farkát a lehet legszorosabb gyrbe csavarva a csípjén tartja – ideális esetben ez dupla gyrt jelent. Mellkasa széles, a bordák szépen íveltek. Mells és hátsó lábainak ízületei egyaránt szépen kirajzolódnak. Mérsékelten hosszú lábai ersek és egyenesek, mancsainak alakja valahol a nyúlszer és a macskaszer mancs között van. Vastag, enyhén ívelt nyaka elég hosszú ahhoz, hogy a fejet büszkén tartsa. Feje: Nagy, kerek feje van, rövid, tompa, négyszögletes arcorri résszel. Az alsó állkapocs nem fordulhat felfelé. Az arcorri rész erősen ráncos. Fülei kicsik és vékonyak; jellegüket tekintve kétfélék lehetnek. A rózsafül és a gombfül közül az utóbbi az előnyösebb: ebben az esetben a fül előrehajlik és eltakarja a hallójárat nyílását, hegyük pedig a szem felé mutat. Szemei nagyok és kerekek, tekintetük lágy és kíváncsi. A mopsz harapása fordított ollószerű harapás – ez azt jelenti, hogy a kutya enyhén előreharap, de a metszőfogak még érintkezésben maradnak egymással. Marmagassága: A fajtaszabvány nem tartalmaz a magasságra vonatkozó előírást. Kb. 30-32 cm.
Marmagasság minimum: 30
Marmagasság maximum: 32
Testtömege: Az ideális testsúly 6,5-8,5 kg között van. Szőrzete: Rövid szálú, finom szőrzete sima, lágy és fényes. A gyapjas vagy érdes tapintású szőrzet hibának minősül.
Színei: A mopsz ezüstszürke, sárga, barackszínű vagy fekete lehet. A fekete egyedek kivételével mindegyiknek fekete jegyei vannak: maszk, a tarkótól a farok tövéig húzódó csík, anyajegyek a pofán, és egy kisebb folt a homlokon. A füleknek is feketének kell lenniük.
Alomszáma: 3-5 kölyök
Várható élettartama: 9-11 év Vége
Full transcript