Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Rutger

Beschrijving van Rutger Slump in continue ontwikkeling
by

Rutger Slump

on 6 November 2010

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Rutger

De Baak Rutger Slump Improvisatie
& humor Spellen & Producten Trainingen Studies www.tilburgtigers.nl Brand New You De Spelregels Brand New You is ontworpen door Carla Geenen, Kees Izelaar en Rutger Slump. Het biedt een speelse gelegenheid tot een goed gesprek. Je praat met collega's of goede vrienden over je professionele identiteit, imago en impact. www.brandnewyou.nl De Site Tips leuke spellen voor samen op vakantie:
Rozenkoning: klein bordspel, licht strategisch
Spank the monkey: kaartspel, waarbij je toren moet bouwen en die van de ander moet omgooien met vuilnis
De betoverde doolhof: klein versie, waarbij je de muren mag leggen
hyves: mooie stenen met insecten zo verplaatsen dat je de ander insluit. Strategisch.Vakantiespellen
voor tweetallen De beste professionale improvsatiegroep
van onder de rivieren Artikel over humor
en creatief denken De Tilburg Tigers vormen een hechte groep professionele improvisatieacteurs. Ze spelen al jaren in verschillende theaters in Nederland met hun eigen spetterende improvisatieshows. Aan de hand van de door het publiek geroepen suggesties improviseren de Tigers mooie, grappige, avontuurlijke, maar bovenal verrassende scènes. Niets staat van tevoren vast! Flitsend improvisatietheater, live muziek en zang, humor, absurditeit, snelheid, fysiek spel en hier en daar een ontroerend moment.
Leuke onhandige spellen:
kolonisten van katan: uiteraard
Munchkin: het kaartspel voor elke goede nerd
Koehandel: gaat nergens over
Go: strategisch oud spel
Barricade: werkelijk geniaal eenvoudig
Onhandig grote spellen voor meer mensen Management van Mensen Talent Ontwikkelingsprogramma Maatwerk programma's Specialismes De Baak is dé plek voor leiders, ondernemers en professionals die op zoek zijn naar inspiratie, motivatie, kennis en inzicht. De Baak is een plek vol paradoxen. Wij bieden de rust om stil te staan bij jezelf en je omgeving, maar tegelijkertijd is de Baak een springlevende omgeving, waar altijd wat gebeurt. De Baak leert je te leren, een vermogen dat een leven lang meegaat. We doen een beroep op je nieuwsgierigheid, reflectie en drang om te groeien! Bij ons kan dat in korte en lange trajecten, in grote en kleine groepen en individueel. Natuurlijk verzorgen wij ook trajecten op maat.

Solide en speels
De Baak is een innovatief, flexibel en creatief instituut. Dat merk je aan onze programma’s. De insteek is altijd verrassend, soms confronterend, vaak met humor. De Baak kan dat doen omdat de basis van onze programma’s zeer solide is. De inhoud, het proces en de context waarin je een opleiding bij ons doet: de Baak heeft alles in één huis. Wij zijn daardoor in staat het hele leerproces op alle aspecten te beïnvloeden. Van docent tot kok, iedereen is erop ingesteld en is erin bedreven van elk programma een succes te maken.

De regie ligt in de handen van een sterke programmamaker. Hij of zij is procesbegeleider, trainer, ontwikkelaar en bewaker van de opleiding. Hij is scherp in de persoonlijke en groepsfeedback, past het programma geruisloos aan en kan snel schakelen tussen actuele vraagstukken en specifieke leerdoelen.

Netwerk
De Baak heeft een groot netwerk van ruim 400 specialisten uit binnen- en buitenland, die als docent bij ons willen optreden. Zij zijn verbonden aan (internationale) universiteiten, business schools, consultancy bureaus, innovatiecentra en kennisinstituten. Zij komen uit de politiek of de kunstwereld of hebben topfuncties in het bedrijfsleven en de (semi)overheid.

Alle docenten en programmamaker worden na iedere opleiding beoordeeld met een evaluatieformulier. Deze evaluatie wordt binnen twee à drie weken verstuurd naar de docenten en naar de opdrachtgever als het gaat om een in-company opleiding.

Wij trainen regelmatig samen met onze docenten, zodat wij hun kwaliteit zelf ervaren. Ook organiseren wij docentenbijeenkomsten, waarin docenten en programmamakers zich buigen over het ontwikkelen, verbeteren en innoveren van de programma’s. Open programma's Het 'Talent Ontwikkelings Programma' (TOP) is een intensief programma van twee modules met tussendoor intervisiebijeenkomsten en een uitdagende huiswerkopdracht. Centraal staan managementvaardigheden en persoonlijke effectiviteit. Speciaal voor young professionals met een HBO/academisch werk- en denkniveau. TOP-pers zijn tussen de 25 en 35 jaar oud, hebben minimaal 2 jaar werkervaring, hebben leervragen op het vlak van invloed uitoefenen vanuit een sturende rol, gaan mogelijk richting een leidinggevende functie of geven maximaal 1 jaar leiding.

www.debaak.nl/top De meeste leidinggevenden danken hun benoeming aan hun expertise of resultaatgerichtheid. Het leidinggeven aan mensen krijgen ze er en passant bij, terwijl het dáár bijna dagelijks om draait. Herkenbaar? De training voert je langs de achtergronden van leidinggeven, beïnvloeden en motiveren. Aan de hand van praktische oefeningen leer je je eigen gedrag te matchen met dat van anderen. De uitwisseling van ervaringen die daaruit voortvloeit, bezorgt je zinvolle feedback op je eigen denk- en reactiepatronen.

Tijdens de training krijg je antwoord op vragen als:
- welke effecten heeft mijn gedrag op anderen?
- hoe kan ik mijn eigen capaciteiten verbeteren?
- hoe kan ik mijn mensen (weer) motiveren en inspireren?
www.debaak.nl/mvm Klanten sectoren:
Rotterdamse haven
Financiele Toezichthouders
Culturele instellingen
Gemeentes & overheden
Pensioenmaatschappijen
en vele andere MD Trajecten
Korte vaardigheidstrajecten
Teamontwikkeling
Creativiteitssessies
Gewoon leuk... Creatief denken Talent Ontwikkeling Communicatie Bestuurlijke Informatiekunde Methodische Opleiding Gestalt Teamcoaching Improvisatietoneel Universiteit van Tilburg 10 jaar lessen Nederlandse Stichting Gestalt, 2 jaar School voor Coaching Vele interne opleidingen de Baak
Kernconsult
etc. Eindverslag Gestaltopleiding ` Aankomende producten:
de museumwaaier - maakt kunst weer leuk en onderwerp van gesprek
Brand New Business - het spel over strategie ontwikkeling
Laat maar gebeuren - het kleinste persoonlijke evenement van Nederland
Gestalt meets impro - training waarin Gestalt Psychologie en Improvisatietoneel samen worden gebracht De Tigers zijn:
Joost Tijssen
Linde van Deth
Ad-Just Bouwman
Peter van Gestel
Maarten de Meijer
en Rens Voorbeeld Maak je eigen soap! In dit teambuildingsprogramma van twee dagdelen maak je een soapaflevering over het eigen team. Onderwerpen die spelen in je team zijn ook de onderwerpen van jullie Soap. Op speelse wijze worden ze verder geëxploreerd en uitgewerkt. Vaak zijn die onderwerpen best serieus, maar waar gelachen wordt, kunnen problemen vanuit een ander licht bezien worden en zo tot een oplossing komen. Gestalttherapie: psychotherapie van het contact
Volgens de Gestalttheorie is contact voor mensen even noodzakelijk als zuurstof en water. Gestalttherapie wordt dan ook de psychotherapie van het contact genoemd.

De mens in zijn omgeving
Uitgangspunt is dat een mens een onlosmakelijk onderdeel is van zijn omgeving. Zijn omgeving omvat gezin, werk, vrienden en relaties. Dit geheel is te beschouwen als onderdeel van de grotere wereld. Volgens de Gestaltbenadering ervaren mensen psychische problemen als het contact met hun omgeving verstoord is en ze dit niet kunnen herstellen. Deze opvatting wijkt af van de meeste psychotherapieën, die psychische problemen zien als een verstoring van het geestelijk evenwicht.

Zintuigelijke en lijfelijke bewustwording
In de Gestaltbenadering, staat de therapeut niet alleen stil bij de problemen zelf, maar legt vooral nadruk op de manier waarop je deze problemen ervaart, binnen jouw omgeving. Welke betekenis hebben ze in je leven en hoe ga je ermee om? De aandacht richt zich ook sterk op wat je zintuigen waarnemen, wat je lijfelijk ervaart. Hierdoor krijg je vaak een passender antwoord op levensvragen dan wanneer je je alleen door je gedachten laat leiden. Door gewaar te zijn van lichamelijke en zintuiglijke signalen, leer je opnieuw contact maken met je eigen beleving en leer je om op een creatieve manier met je problemen om te gaan. Gestalttherapie is daarom een boeiend proces, dat soms pijnlijk en confronterend is, maar ook humoristisch en bevrijdend.

Improvisatietheater (vaak afgekort tot improv of impro) is elke vorm van theater waarbij de spelers het verhaal, de personages en de dialogen ter plaatse verzinnen. Ze stappen dus de scène op met een beperkt aantal elementen (vaak suggesties uit het publiek) zoals de locatie waar de scène zich afspeelt, of het soort personage dat ze spelen, en improviseren de rest op het moment zelf. Improvisatievoorstellingen zijn vaak komisch, maar er zijn ook improvisatievormen die niet noodzakelijkerwijs humoristisch van opzet zijn. Informatiekunde is een jonge tak van de wetenschap, die zich richt op de wisselwerking van informatie en communicatie en de invloed van informatietechnologie (ICT) hierbij. De informatie-uitwisseling tussen individuen en organisaties worden hierbij vanuit verschillende invalshoeken bezien, zoals technisch,cognitief, sociaal en bedrijfskundig.[1] Zo legt informatiekunde zich toe op het verwerven, structureren, ordenen, doorgeven, opslaan en ontsluiten van informatie, of dit nu binnen een bedrijfscontext te situeren is dan wel in wetenschappelijk onderzoek.

Het Engelse equivalent van informatiekunde wordt aangeduid met Information Science of Information Studies. Information Science sluit nauw aan bij humane wetenschappen, en is vaak onderdeel van bibliotheekwetenschap. Informatiekunde sluit deels zeer sterk aan bij deproblematiek van de Digitale bibliotheek, maar heeft ook aspecten van informatiemanagement. Er komt zeker ook software en ontwikkeling van systemen bij te pas, maar het is geen informatica of computerwetenschap als zodanig. Het streeft niet naar de studie of het ontwerp van machines om informatie te verwerken, maar focust eerder op de structuren, systemen, procedures die men opzet om informatie zou effectief mogelijk te verwerken.
Spelenderwijs de dingen eigen maken

contact
r.slump@debaak.nl
06-42519948
@rutgerslump
nl.linkedin.com/in/rutgerslump
debaak.nl/rutgerslump
Full transcript