Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Mjedra të kuqe

No description
by

shqiponja prebreza

on 15 May 2017

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Mjedra të kuqe

"Mjedra të kuqe"
Prof.dr.Justina Shiroka Pula Studentja: Shqiponjë Prebreza
Ass.Gentrit Berisha

Prof.dr.
Justina Shiroka Pula
Studentja:
Shqiponjë Prebreza
Ass.
Gentrit Berisha
Strategjia, qëllimi dhe faktorët kyç të suksesit
Misioni:
“Mjedra të kuqe” përqafon thjeshtësinë - tokë dhe ujë. Prodhon dhe shet mjedra të freskëta, të rritura pa pesticide dhe plehëra kimike. Qëllimi ynë është prodhimi i produktit në të cilin do të vijë shija e vërtetë tek klientët kudo nëpër Kosovë. Ne i kushtojmë një përkushtim të madh cilësisë dhe kënaqësisë së klientit. Përpiqemi të jetojmë në mënyrën tonë dhe në emrin tonë. Punojmë shumë për të lënë gjurmë.
Visioni :


“ Në çdo kuzhinë europiane,
një shportë me mjedra! ”


- Të rrisë mjedra të një cilësie të lartë për tregjet me shumicë dhe pakicë;
- Ofrimi i një linje më të gjerë të produkteve, programe efektive të marketingut me qëllim uljen e kostos;
- Prodhimtari më e shpejtë e mjedrave me qëllim shkurtimi të shpenzimeve dhe që konsumatorët ti marrin më shpejt;
- Hapja e një ferme në Shqipëri ose në Maqedoni;
- Shërbim i mirë ndaj klientëve dhe
- Gjatë këtij viti dhe 2 viteve të ardhshme të arrihet profitabiliteti dhe zgjerimi i tokës punuese.Sllogani:

“ Thellë nga toka jonë ! Haje ! “
SWOT analiza
Analiza e tregut dhe plani i marketingut
Krakterizohen me një numër të vogël të kalorive prej 4 kalori në një mjedër. Mjedrat janë një aleat i shkëlyeshëm në luftë kundës peshës, ketonet-enzime që gjenden te mjedra, bëjnë ndarjen e qelizave yndyrore në trup, djegin yndyrat, zvogëlojnë rrezikun nga sulmet në zemër, stabilizojnë nivelin e sheqerit në gjak, dhe janë shumë të bobishmë për lëkurë të mirë dhe të pastër
Përshkrimi i produktit
Segmentimi i tregut the tregu cak
“Mjedra të kuqe”
do ti ofroj mjedrat në tregun tonë por edhe do të eksportoj
Pika kyqe e tregut tonë do të jetë eksporti, përkatësisht eksporti në vendet e Bashkimit Europian duke filluar nga Gjermania, Austria, Holanda e vende të tjera.
Analiza e konkurrentëve
Përparësitë tona ndaj konkurencës:
paketime të një cilësie të mire,
çmime të përballueshme për xhepin e konsumatorëve
Plani i marketingut
Një komponentë shumë e fortë që ne do ta shrytëzojmë në mënyrën më të mirë të mundshme.
Produkti
Pozicioni në treg
“Mjedra të kuqe” me frutat që kultivon do të bëjë diferencimin nga kultivuesit e tjerë, duke krijuar kështu një bazë të fortë besimi në nënvetëdijen e konsumatorëve. Diferencimi do bëhet me ofrimin e frutave që përmbushin standardet europiane dhe cilësinë në pikën më të lartë.
Përcaktimi i çmimit do të bëhet duke marrë parasysh mbulimin e shpenzimeve tona por edhe sigurimin e një norme të caktuar të profitit
Strategjia e çmimit
Strategjia dhe plani i shitjes
Plani i promocionit dhe reklamës
- rrjetet sociale (si Facebook, Twitter, Instagram e të tjera),
- minutat e posaçme në TV për reklamim, komunikim i drejpërdrejt me konsumatorët nëpër ngjarje promovuse, por edhe shpërndarja e broshurave
- shuma që do të shfrytëzohet për reklma në vitin e parë është e vogël.
Menaxhmenti dhe organizimi
Struktura organizative, menaxhmenti dhe bordi drejtues
Struktura e pagave dhe profili i punëtorëve
Plani operativ
Zgjedhja e lokacionit
përgatitja e tokës
zgjedhja e materialit mbjellës
teknikat e mbledhjes së mjedrës
përkujdesja e pemishteve dhe krasitja e mjedrës
plehërimi i mjedrës
ujitja e tyre dhe në fund vlelja

Ne kemi planifikuar që në një plantacion prej 1 hektar prej 10000 fidane ku si prodhim do të marrim 4000 kg me kosto prej 15165 euro.

Përshkrimi i procesit të prodhimit
Kapacitetet e prodhimit dhe sigurimi i materialit
Në vitin e parë të mbjelljes do të mund ti prodhojmë 4000 kg mjedra, në të dytin 13600 e në vitin e tretë 15000 kg.
Analiza dhe plani financiar
Pasqyrat financiare

Pasqyra e të ardhurave dhe shpenzimeve

Pasqyra e rrjedhës së keshit
Bilanci i gjendjes

Përshkrimi i kompanisë

Biznes familjar me seli në Bardh të Madh në Fushë Kosovë.

Do të merret me kultivimin dhe shitjen e mjedrave të llojit "Willamete"

Mjetet financiare do të jenë të kombinuara.

Tregu i synuar është ai i eksporteve.
Objektivat
Kapacitetet e prodhimit dhe sigurimi i materialit
Ta mbrojmë ekonominë kosovare, të ardhmen tonë, buken tonë!

Konsumoni sa më shumë produkte vendore !
Falemnderit për vëmendje !
Full transcript