Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Harry Potter

No description
by

Anastasia Lamers

on 11 March 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Harry Potter

Inspiratie In 1990 verzon Joanne Rowling tijdens een vier uur vertraagde treinreis van Manchester naar Londen Harry Potter. Het eerste Potter-boek werd in 1997 uitgegeven door Bloomsbury Publishers en werd een groot succes. De boeken zijn vertaald in 67 talen, waaronder Latijn, Oud-Grieks, Welsh en Iers. De Nederlandse versies zijn vertaald door Wiebe Buddingh', die ook alle namen en termen heeft vertaald. Magie De Magische Wereld Ministerie van Toverkunst Fabeldieren en andere magische wezens Sport en amusement Educatie Voorzieningen en vervoer Magie is een natuurlijke kracht, die gebruikt kan worden om andere krachten en natuurwetten te overwinnen. Het vereist veel oefening om met magie om te gaan.
Toverspreuken en bezweringen worden meestal uitgevoerd met behulp van een toverstok, die de toverkracht bundelt. Verder wordt magie gebruikt bij het maken van toverdranken en waarzeggerij. Er zijn veel verschillende toverstokken, die allemaal andere eigenschappen bezitten. Dit hangt af van het soort hout, de flexibiliteit, lengte en de kern, die kan bestaan uit:
Verder zijn er tovenaars en heksen met speciale talenten, zoals Faunaten, die zichzelf in een dier kunnen veranderen, Sisseltongen, die met slangen kunnen praten, en Transformagiërs, die hun uiterlijk naar believen kunnen veranderen. De magische gemeenschap van elk land wordt bestuurd door een Ministerie van Toverkunst. Dit Ministerie zorgt er ook voor dat de magische gemeenschap niet wordt opgemerkt door Dreuzels.
Het Britse Ministerie van toverkunst bevindt zich ondergronds, in Londen, en is bereikbaar door een oude telefooncel die fungeert als lift.
1. Minister van Toverkunst en zijn persoonlijke staf

2. Departement van Magische Wetshandhaving

3. Departement van Magische Rampen en Catastrofes

4. Departement van Toezicht op Magische Wezens

5. Departement voor Internationale Magische Samenwerking

6. Magisch Verkeersbureau

7. Departement van Magische Sport en Recreatie

8. Atrium

9. Departement van Mystificatie en Departement van Verlakking

10. Wikenweegschaar De Wegisweg is een tovenaarswinkelstraat in Londen, die bereikbaar is door de kroeg De Lekke Ketel, die onzichtbaar is voor Dreuzels. Ook bevindt zich hier Goudgrijp, de tovenaarsbank, die geheel gerund wordt door kobolden. Tovenaars hebben een eigen geldsysteem:

1 gouden Galjoen = 17 zilveren Sikkels
1 zilveren Sikkel = 29 bronzen Knoeten

Een Galjoen is ongeveer €7,38. Zweinsveld is de enige volledig magische plaats in Groot-Brittannië, en ligt naast toverschool Zweinstein. Toverlieden kunnen zich op de volgende manieren verplaatsen:

op een bezemsteel
door middel van Brandstof
door te Verschijnselen Zwerkbal gouden snaai slurk beuker en knuppel gouden smiecht Bij tovenaarsschaak 'slaan' de stukken elkaar echt. Fluimstenen zijn een soort knikkers gevuld met een stinkende vloeistof, die ze in het gezicht van de verliezende partij spuwen. Het spel lijkt erg op jeu de boules. Beauxbatons Academie voor Toverkunst Klammfels Instituut Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus Leeft in Noord-Europese bossen. Is bij geboorte goud, wordt dan zilver en tenslotte wit. De hoorn, het bloed en het haar bezitten magische eigenschappen. Mijdt contact met mensen. Eenhoorn Stik-de-moord Ook wel Sluier des Doods genoemd. Komt voor in Tropische landen. Lijkt op een zwarte mantel van een centimeter dik, die 's nachts stilletjes over de grond glijdt. Valt slapende mensen aan, verstikt ze en verteert ze ter plekke. Meermensen Meermensen komen overal ter wereld voor. Hun gewoontes zijn nog mysterieus, maar tovenaars die Meermans hebben leren spreken vertellen over uitstekend georganiseerde gemeenschappen. Ze houden van muziek. De Engelse schrijver J.R.R. Tolkien bedacht de term 'de heksenketel vol verhalen'. Hiermee bedoelde hij de verzameling van ideeën waar iedere schrijver iets uit haalt en weer iets in stopt. Rowling heeft veel uit deze ketel gebruikt, vooral oude mythen. Enkele voorbeelden: De driekoppige hond Pluisje is afgeleid van Cerberus, de bewaker van de onderwereld in de Griekse en Latijnse mythologie. Fenrir Vaalhaar, een weerwolf, is genoemd naar de wolf Fenrir, zoon van de Noorse god van het vuur en het kwaad, Loki. De naam Remus Lupos is afgeleid van Remus, broer van Romulus, die Rome stichtte. Lupos is Latijn voor wolf. Nicolaas Flamel heeft echt bestaan. Hij beweerde dat hij een goud had gemaakt van een ander metaal, maar dat is waarschijnlijk niet waar en zijn inkomsten kwamen vermoedelijk uit het uitlenen van geld met hoge rente. Een aantal leden van de Orde van de Feniks zijn gebaseerd op leden van de Fabian Society. Zo verwijst Emmeline Vonk naar Emmeline Pankhurst. Waar heeft het toe geleid?
Full transcript