Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Water:Charity

A BOLD IDEA ALWAYS USE 100% OF PUBLIC DONATIONS TO FUND CLEAN WATER PROJECTS
by

on 29 January 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Water:Charity

Charity Water In a brief
90 000 st personer donerade 2012 $ 8,198,783
6 262 st personer donerara sin födelsedagspresent
the 100% model
När charity: water, bildades gjorde dom ett löfte till allmänheten, 100% av deras donationer skulle gå direkt till fältet för att finansiera vattenprojekten. Dom skulle hitta ett annat sätt att täcka deras driftskostnader.

charity:water är beroende av privata donatorer, stiftelser och sponsorer för att täcka allt från de anställdas löner till grundläggande kontorssystem till hyra av lokaler och förnödenheter. Dessa givare är några av deras mest hängivna och är blandat ledarna av företag som Spotify, American Express och GoPro: deras investeringar driver charity:water´s uppdrag ge alla rent vatten

charity:water stats till 2013 början
Ethiopien (37%)
Rwanda (10%)
Indien (9%)
Malawi (8%)
Kambodia (7%)
D.R.C. (6%)
Tanzania (4%)
Kenya (4%)
C.A.R. (3%)
Burkina Faso (3%)
Nepal (3%)
Bangladesh (2%)
Elfenbenskusten (2%)
Liberia (2%)
$93 million total raised
10 043 water projects funded
3.5 million new people with clean water
United States
Canada
Australia
United Kingdom

Singapore
why:water
Rent vatten kan ensamt  minska
vattenrelaterade dödsfall med 21%
Sanitet kan ensamt minska
vattenrelaterade dödsfall med 37,5%
Handtvätt kan ensamt minska
vattenrelaterade dödsfall med 35%
WATER? I'VE HEARD THAT BEFORE.
Vi står på ryggraden av en kulle, och solen når horisonten på vår högra sida. Gratien har gått en längre tid så att han har inget emot att stanna för ett foto. Men när vi berättar för honom varför vi verkligen är här - för att fånga hans bys historia och sedan föra dem rent vatten - skrattar han bara.
Vi vill bevisa på något sätt, att den här gången är det på riktigt. Min kollega tar fram ett svart charity: water armband. Det här är vår organisation och vatten är vad vi gör. Vi är här, eftersom det kommer att hända. Gratien är tveksam till att bära armbandet, han berättar att de är för barn, men vänligt säter han på den och låter den stanna där på hans beniga armled. Jag knäpper ett par bilder, sätter honom i vår bil och åker upp för backen mot hans by, Nyabuko. Han är tacksam för skjutsen, även om han tror att vi är galna.
Ett leende syns på Gratien´s kinder. Han säger till vår översättare han har hört det förut. De har alla hört det. Många gånger. Rent vatten kommer till Nyabuko ... I början av 90-talet, under 2000-talet, nästa år.
När vi kommer fram till hans hus, berättar han att han kom från en annan by där han druckit öl. Vår översättare frågar om han har en öl att dela med oss och Gratien svarar: Jag har inte ens vatten, hur skulle jag kunna ha en öl? Han går några steg mot en klippa och pekar mot floden. Det är åtminstone en 40-minuters promenad till vattnet.

Ännu längre upp i backen från Gratien´s hus möter vi en familj som går över tre timmar tur och retur för vatten två gånger om dagen. Uppgiften är så överväldigande de använder det som de samlar in endast för dryck och matlagning. De badar och tvättar sig sällan.
Senare, på flyget tillbaka till USA, tittar jag ner på min handled. Jag har aldrig älskat ett arbete så mycket att jag kan bära det men jag har ett charity:water armband. Jag undrar om Gratien´s fortfarande bär sitt. Jag undrar om han redan glömt bort att vi sa att vi skulle ge honom vatten.
Denna månad, kommer vårt team tillbaka till bergsbyarna i Rwanda. Dom börjar arbeta med vår lokala partner, Water for Pepole och påbörjar uppgiften att få rent vatten till varje samhälle i Rulindo distriktet.

Skriven Av: Steve Harrison
Översatt Av: Anton Sjöberg
charity:water grundades 2006 av Scott Harrison, har runt 100 anställda, har sitt huvud kontor i NY och har ätit 4387 pizza slices under 2013, det här är Adam och Anton´s Prezi om miraklet charity:water som bekräftar alla projekt genom gps koordinater och bilder
Full transcript