Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Interview Dianna

No description
by

Lonneke Jans

on 25 January 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Interview Dianna

Wat zou jij in de toekomst beter/anders willen doen?
Ik heb de handleiding van Twitter in mijn tas, daar ga ik me binnenkort in verdiepen.
Ik heb in een teamvergadering verteld dat ik bij de bijeenkomst van leiderschap 3.0 ben geweest, op die manier schenk ik er aandacht aan en probeer ik andere mensen enthousiast te krijgen.
Intern hebben we recent een scholingsplan opgesteld. Op die manier willen we graag concreet maken dat mensen kennis maken met nieuwe dingen. Door het scholingsplan is het ook vastgelegd.
Nieuwe media zijn voor mij een eyeopener. En dat is het voor veel andere mensen ook nog. Het stimuleren ervan is belangrijk.
Het is ook belangrijk dat we ons af blijven vragen wat de klant nodig heeft in de uitlening en dat we daar actiever mee omgaan. We moeten ons hier bewust van blijven en dit overbrengen naar de klant. De switch in het denken moet je bewust doen; een digitale nieuwsbrief in plaats van een flyer etc. Een leuk voorbeeld dat ik laatst ook aan collega's verteld heb is het boek 'Groeten is gratis' van Monique Burger. Het gaat erover hoe je het beste kunt omgaan met je klanten. Heeft het 'gedachtegoed van medewerker 3.0 je tot denken aangezet?
Het is voor mij een aanknopingspunt; welke type medewerkers en welke vaardigheden hebben we nodig? Wat moeten we kunnen? Het is ook verwachting management en het bijvoorbeeld bespreken in functioneringsgesprekken. Door wat voor zaken wordt het 'gedachtegoed' van medewerker 3.0 tegengehouden?
Het wordt tegengehouden door je aanhikt tegen zaken als; wat is het? Hoe kan ik het gebruiken?
Je moet er even voor gaan zitten en over een drempel heen. Sommige mensen hebben een stimulans nodig. Wanneer het nog helemaal nieuw voor je is moet je weten hoe het voor jou nuttig is, voordat je je erin verdiept. Je moet er dus al van overtuigd zijn of nieuwsgierig.
Die extra investering of inzet moet je stimuleren. Dianna van Brakel is vestigingscoördinator in Oosterhout bij Theek 5 en is op de derde bijeenkomst van de Piet Hein Eek sessie geweest; 'leiderschap 3.0'. Ze is daar erg enthousiast over en is erdoor geïnspireerd geeft ze aan. 'Daar zit de toekomst in!'. De bijeenkomst is voor Dianna een extra duwtje geweest om tóch het LinkedIn profiel aan te maken. Ze was dit al lang van plan, maar doordat het onbekend was en door de 'waan van de dag' was dat er nog niet van gekomen. Sindsdien is ze ook actiever bezig met de mogelijkheden van haar smart phone en heeft ze een tablet aangeschaft. 'Ik ben nog een amateur, maar probeer me wel te ontwikkelen hierin'. De bijeenkomst heeft me extra geënthousiasmeerd om me er verder in te verdiepen. Op zo'n bijeenkomst hoor je van anderen wat zij ermee doen en welke mogelijkheden er allemaal zijn. De positieve insteek en de open gesprekken op die middag vond ik erg fijn.´ Wat is medewerker 3.0 voor jou?
Midden in de maatschappij staan, daar is het te doen! Wat moet je doen om mee te gaan in de maatschappij?
Als medewerker 3.0 kun je de klanten op een andere manier benaderen, het belang van social media speelt hierbij mee. Hoe probeer jij er binnen je werk vorm aan te geven?
Ik kijk naar de sterktes van mensen; wie kan wat. En ik maak gebruik van de mogelijkheden.
Zo is een collega bijvoorbeeld goed op de hoogte van Twitter. Ik probeer dat vanuit mijn rol te stimuleren. En als Theek 5 kunnen we dit natuurlijk goed 'benutten'.
Zelf probeer ik het goede voorbeeld te geven. En we hebben het er onderling over, het moet bespreekbaar zijn.
Natuurlijk heb je in de bibliotheek ook bepaalde zaken die hetzelfde blijven, maar soms kun je zaken ook op een andere of nieuwe manier aanpakken. Zo is het belangrijk om klanten op een andere manier te bereiken dan voorheen. Interview Dianna van Brakel
Full transcript