Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

OMG-uri --Organisme modificate genetic

No description
by

Anca Solomon

on 13 March 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of OMG-uri --Organisme modificate genetic

OMG-uri --Organisme modificate genetic
Organismele modificate genetic (OMG) destinate consumului uman şi animal sunt strict repertoriate de legislaţia europeană, care a armonizat procedura de autorizare, etichetare şi trasabilitate a acestora.
Începând din 2003, OMG-urile trebuie să poarte în mod obligatoriu pe etichetă menţiunea OMG.

Singurul organism care răspunde de aprobarea şi comercializarea lor este Agenţia Europeană pentru Securitate Alimentară.

Înainte de a fi aprobate, OMG-urile trebuie să treacă anumite teste, prin care se demonstrează că sănătatea oamenilor sau a animalelor nu va fi afectată.
OMG-urile – un pericol, vegetalele hibrid comestibile
In ultimii ani, piata a fost invadata de fructe si legume de dimensiuni mari, apetisante, in culori vii. Consumatorii romani tot mai des asociaza organismele modificate genetic (OMG) cu hibrizii.
OMG-urile sunt incrucisarea din specii diferite, iar hibrizii, din aceeasi specie. Altfel spus, din incrucisarea dintre un om alb si unul negru rezulta un hibrid, iar din incrucisarea dintre un om si o maimuta rezulta un OMG.
Auzim din ce în ce mai vocal grupuri de oameni care scandează lozinci împotriva producătorilor de alimente care utilizează tehnici de inginerie genetică pentru a întări rezistenţa plantelor împotriva dăunătorilor şi pentru o mai bună productivitate, însă nu putem să nu ne întrebăm. Sunt aceste tehnici periculoase pentru sănătatea omului şi a mediului? Pot OMG-urile să crească riscul de boli atunci când sunt consumate pe termen lung? Sunt organimele modificate genetic un rău necesar pentru eradicarea foametei?
Înainte de a ne întreba dacă sunt organismele modificate genetic un pericol pentru sănătate, trebuie să aflăm ce sunt, de fapt, acestea.

Organismele modificate genetic sunt fiinţe transgenice, adică entităţi biologice nou create prin tehnici de inginerie genetică. Aceste entităţi pot fi plante, dar şi un microorganism sau un animal, deci o nouă formă de viaţă, total necunoscută.
Care sunt alimentele modificate genetic şi cum le putem recunoaşte?
Soia, porumbul şi cartoful sunt cele 3 alimente pe care sunt realizate aceste experimente genetice, în opinia mea, complet nefericite
Spre exemplu, soia modificată genetic este rezistentă la glifosinat şi glifosat, porumbul devine imun la viermele sfredelitor iar cartoful injectat cu bacterii transgenice ţine la distanţă gândacul de Colorado
Proiect power point de Solomon Anca ,
Stefan Georgiana
Full transcript