Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

HR karácsony 2012

HR karácsony 2012
by

Gábor Göndör

on 21 May 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of HR karácsony 2012

Egy perc és nyersz! HR karácsony 2012 csapatjáték Ki vagyok én? Ismerd fel! Alma Fa Szóbeszéd Hangfelismerés Hány éves az agyad? Kinek jobbak a reflexei? Egy kiválasztott csapattag 15 személyt ír körül a csapattársainak.

A feladványt az adott sorrendben kell megfejteni, nem léphet a következő feladványra, míg az előzőt ki nem találták.

Minden helyes megfejtésért 1 pont jár.

Feladatra a csapatoknak 1 -1 perc áll rendelkezésére. A csapat előre kijelölt tagja kap egy szöveget, amit fel kell olvasni az egyik csapattársának.

Addig a mási két csapattag zenét hallgat, hogy ne hallja ezt. Az ő feladata a történet továbbadása emlékezetből.

A sor a csapatvezetőig folytatódik, akinek elő kell adniuk a történetet. Az eredeti szövegből előre kiválasztott 10 szót, melyek elhangzása esetén a csapat minden megtalált szó után 1 pontot kap.

Maximálisan összegyűjthető pontszám: 10 pont Princz Gyula a nagykanizsai katolikus gimnázium legrosszabb tanulói közé tartozott. Többször megbukott, így mindenki meglepődött, mikor a kínkeserves érettségi vizsga után a Budapesti Egyetemen jelentkezett Lóczy Lajosnál és bejelentette: a földrajz egyetemi tanára akar lenni. Volt, hogy napi 16 órát töltött tanulással, de megérte, mert az évfolyam legjobb tanulója lett. Több ázsiai expedíción is részt vett, a DZSITIM-TAJI hegylánc egyik csúcsát mesteréről Lóczi-csúcsnak nevezte el. Az út során varázslatos fényképezőgépe azonban sajnos egy patak hullámainak martaléka lett. Emiatt sajátos megoldást választott az út illusztrálásához: Jellegzetes rajzaival díszítette a beszámolót. Sokan nem tudják, hogy Szent Piroska Árpád-házi magyar királylány volt. Szent László lányát, gyámja, Könyves Kálmán 17 éves korában adta hozzá a bizánci trónörököshöz, Joánnész Komménoszhoz. Mivel már abban a korban volt, hogy a vénlány titulus fenyegette, Piroska nem tiltakozott a házasság ellen. Az esküvő előtt áttért az ortodox hitre és az Irén nevet kapta, melynek jelentése béke. Boldog házasságban élt férjével, udvarukban gyakran fordultak meg zarándokok és magyar küldöttek is. Férjének 8 gyermeket szült, közülük Manuel, az elsőszülött 37 éven át volt Bizánc császára. Ma délután az Üllői út egyik mellékutcájában eszméletét vesztve összeesett Zetelaki Zoltán, a népszerű színművész.
A járókelők bevitték a közeli klinikára, de ott hiába próbálták a tudomány legújabb vívmányaival - még vastüdővel is - életre kelteni.
A Lear király esti előadása e tragikus esemény ellenére is zavartalanul folyt le. Zetelaki késett ugyan egy kicsit, s az első felvonásban feltűnően fáradtnak látszott, de aztán egyre jobban magára talált, s a király halálát már olyan meggyőző erővel jelenítette meg, hogy nyíltszíni tapsot kapott érte.
Utána hívták vacsorázni, de nem ment. Azt mondta: - Ma nehéz napom volt. Dénes, a fontos javaslatairól és közérdekű interpellációiról ismert képviselő az országgyűlés mai ülésén ismét nagy horderejű felszólalásra készült. Ehhez gyűjtött adatokat a tegnapi napon, ez járt a fejében ma is, mindjárt a reggeli ébredés után, miközben ágyában tejeskávéját itta.
Ámde valahogy fölcserélte az események egymásutánját. Nem a parlamentben, hanem még odahaza a fürdőszobában mondta el a feleségének és két gimnazista fiának felszólalását. Családtagjai helyeselték a javaslatot.
A parlamentben csak meleg fürdőt vett. Beleült a kádba, fülét, nyakát, hónalját beszappanozta, s visszaült immár hagyományos helyére.
Javaslatát az országgyűlés rövid vita után egyhangúan jóváhagyta, s így az törvényerőre emelkedett. Mint ismeretes, holnapután, február elsején, egy keddi napon, délután háromnegyed hatkor vége lesz a világnak.
A fővárosi tanács illetékes ügyosztálya felkéri a lakosságot, hogy kerülje a pánikot. Másfelől viszont türelmetlenkedni is fölösleges, mert kivétel nélkül mindenki sorra kerül.
Nagyobb méretű közlekedési korlátozásokra nem lesz szükség, de az Alagutat - az esetleges beomlás veszélye miatt - délután háromkor lezárják. Ettől kezdve a négyes, ötös, ötvenhatos autóbusz a Lánchíd helyett az Erzsébet-hídon közlekedik.
A vasutak, hajók, autóbuszok menetrendszerűen járnak, sőt, a Vigadó térről egy sétahajó különjárat is indul, mely elegendő számú jelentkező esetén a Vaskapu festői vidéke és a Fekete-tenger felé úszik majd. Janász Jenőnek hívták a dalszerzőt.
Az orosz áttörés után csapódtunk egymáshoz, mert az ő ütegét szétlőtték, én pedig Nikolajevkán elveszítettem az alakulatomat. Majdnem háromszáz kilométert tettünk meg együtt, néha-néha egy járműre kéredzkedve, a legtöbbször azonban gyalogszerrel, hóban, jégben, állandó ellenséges tűzben, míg csak le nem terítette Bjelgorod határában egy rövid sorozat.
Mindazodáig sejtelmem se volt róla, hogy szerzik a dalt. Ki hitte volna, hogy ilyen könnyedén?
Janászból jött a dal, ömlött, fakadt, ahogy forrás buzog a földből. Amit csak látott, amit csak hallott, abban a szempillantásban dallá lett, szöveggel, rímekkel, melódiával. Csak a címet kellett kitalálni hozzá.
Full transcript