Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

før vi overhovedet kan svare på dette spørgesmål skal vi hen

No description
by

asma ferraz

on 28 January 2016

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of før vi overhovedet kan svare på dette spørgesmål skal vi hen

Diskrimination mod kvinder
Har diskrimination mod kvinder noget at gøre med ens kulturelle baggrund og oprindelse?
Som sagt før så er svaret ja. fx i Indien
For piger, der bor i Indien, er jomfruelighed og renhed i betragtning af den allerstørste betydning, og ikke uddannelse. Dette begreb, kombineret med landets dårlige økonomiske forhold, kræver pigerne til at arbejde for at hjælpe familien. Folk i øvrigt er bange for at sende deres pigebørn til skoler i langt væk , hvor mandlige lærere instruere dem sammen med drengene. Så man kan sige at det ar mere at gøre med ens økonomiske forhold ens kulturelle baggrund og oprindelsen.
Bedre og bedre

Ifølge ligestillingslovgivningen må ingen person udsættes for direkte eller indirekte diskrimination på grund af køn, og kvinder og mænd skal have lige muligheder.
MAGT
KULTUR
PENGE
Hvordan og hvorfor benyttes religion til at undertrykke kvinder ?
Penge
Penge er en anden faktor til at forbyde eller begrænse kvinders uddannelse i udviklingslandene. Dette er normalt på grund af, igen, mændenes magt over kvinder. En mands uddannelse vil komme før en kvinders uddannelse, når et valg måtte gøres. Denne beslutning har forblevet tilbage gennem historien, hvor mændene var de eneste udbydere for familien. Derfor har mænd brug for en uddannelse for at få en god / høj løn indkomst til at sørge for familiens hjem. Penge i udviklingslandene er meget vigtigt, og normalt svært at komme med, så det er som regel sat i basale behov i livet - mad og vand, og ikke en uddannelse.
Kultur
Kultur kan påvirke begrænsning eller forbyde kvinders uddannelse. Religion og tradition er de to vigtigste faktorer til dette. Meget religiøse regioner kan have meget traditionelle synspunkter og fokusere på vigtigheden af renhed og religiøs tilbedelse end uddannelse. Mænd er traditionelt, de eneste udbydere for familiens hjem og kvinder blive hjemme, madlavning og rengøring. Det var en kendsgerning indtil for ganske nylig. Størstedelen af den vestlige verden fremme denne dog udviklingslandene har stadig ganske stærke traditioner, på grund af magt og penge.
Den græske civilisation bliver betragtet som den mest storslåede af alle de gamle civilisationer. Under denne civilisation var kvinderne frataget alle rettigheder og set ned på.
Magt
Magt er en stor trussel mod kvinders uddannelse. Mænd der dominerer kvinder er ikke et usædvanligt syn. Selvom Ligestilling er blevet mere fremtrædende og det meste af den vestlige verden er kommet til at acceptere dette, er udviklingslande endnu ikke vant til idéen.
før vi overhovedet kan svare på dette spørgesmål skal vi hen og se HVOR bliver kvinder undertrykket. Altså i hvilken sammenhæng. Vi tager i dette tilfælde med religion. Altså religionen Islam. Mange ikke-muslimer mener at Islam er kønsdiskriminerende ( især mod kvinder) og undertrykker kvinders menneskerettigheder. B.l.a. pågrund af at kvinder skal have Niqab (som er et slør, som bæres foran ansigtet sammen med et tørklæde) og ( og som kristne også har) Hijab( altså tørklæde som dækker håret, men ikke ansigtet).
Kvindens status i tidligere civilisationer
I tidligere tider levede kvinderne ofte foruden de mest basale rettigheder. Kvinders status under tidligere civilisationer var meget lav, og til en grad, der endog benægtede dem basal menneskelig værdighed og sikkerhed.
Full transcript