Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

intrepriderea industriala ,,franzeluta''

No description
by

paula vrabie

on 1 December 2016

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of intrepriderea industriala ,,franzeluta''

cuprins:
1. istoria intreprinderii

2.pozitia economico-geografica

3. factorii de dezvoltare
GRADUL DE ASIGURARE CU RESURSE DE MUNCA
GRADUL DE INZESTRARE CU MASINI SI UTILAJE
4. BAZA DE MATERIE PRIMA SI SORTIMENTUL PRODUCTIEI

5. DIAMICA PRODUCTIEI
Pozitia economico-geografica
SA “Franzeluta” este o intreprindere cu reputatie impunatoare, care include 4 fabrici de paine, fabrica de paste fainoase, ateliere experimentale mecanice, sectia de producere a bioxidului de carbon, precum si o retea comerciala proprie. Ea este situata in regiunea de centru a R. Moldova orasul Chisinau.
Resursele de munca
SA “Franzeluţa” este o întreprindere cu experienţă de peste 67 de ani în industria de panificaţie, cu tradiţii stabilite şi cu reputaţie, care include 3 fabrici de pâine şi o fabrică de paste făinoase. Lucrătorii combinatului, în frunte cu conducerea, reprezintă un colectiv de muncă unit, iar principalul scop este grija faţă de consumator.
STRUCTURA ORGANIZATORICA
A
COMBINATULUI
MASINI SI UTILAJE
Sistemele ISO 9001 şi ISO 22000 implementate la întreprindere permit fabricarea produselor la nivelul standardelor internaţionale. De asemenea, întreprinderea deţine certificatul Kosher pentru producerea covrigeilor şi turtelor dulci.
SA “Franzeluţa” participă la expoziţii internaţionale, regionale şi de ramură. De asemenea, la expoziţii şi degustaţii republicane unde suntem decoraţi cu premii şi medalii pentru gustul şi calitatea înaltă a produselor noastre.
intrepriderea industriala ,,franzeluta''
Istoria intreprinderii
Temelia industriei de panificaţie a fost pusă în primii ani după cel de-al doilea război mondial. Pînă la începerea procesului de mecanizare a industriei de panificaţie din republică, în cele 42 de brutării existente, procesele tehnologice erau executate manual.

Anul 1947 marchează începutul campaniei de construcţie a unor noi întreprinderi şi de modernizare a celor existente. Astfel, în acest an, este dată în exploatare la Chişinău prima fabrică de pîine, în baza unei brutării particulare renovate.
La 1 iulie 1991, combinatul devine întreprindere de arendă, iar de la 15 august 1995, “Franzeluţa” este transformată în societate pe acţiuni cu proprietate mixtă, 56 % din capitalul statutar constituind aportul statului.
Vrabie Paula cl.11 ,,A"

Victor Cojocaru
Director general

S-a născut la 3 aprilie 1953 în Râşcani. Din anul 1991 până în 2004, a fost director al Fabricii de Pâine №2 S.A. „Franzeluţa”; vicedirector general al S.A. „Franzeluţa”; director general al S.A. „Franzeluţa”; din anul 2008 până în 2011, ocupă funcţia de director al SRL „Vinagro-Comerţ”, iar în iulie 2011, revine în funcţia de director general al S.A. „Franzeluţa”. Căsătorit, doi copii.
Fabrica de pîine nr. 1
A fost creată în anul 1947 în rezultatul reconstrucţiei unei brutării private. În prezent, reprezintă o întreprindere modernă, cu linii mecanizate, ce permit coacerea a 90 tone de pîine, produse de panificaţie şi de covrigărie în 24 ore. Fabricarea produselor de covrigărie deţine certificat Kosher, ceea ce vorbeşte despre înaltă calitate a producţiei
Fabrica de pîine nr. 2
A fost creată în anul 1973. Reprezintă o întreprindere cu reputaţie stabilă, cu asortiment verificat şi mereu în dezvoltare, cu linii moderne, ce permit fabricarea pînă la 125 tone de pîine şi produse de panificaţie în fiecare zi.
La fabrică funcţionează 6 linii complexe, care asigură livrarea continuă de pîine în magazinele republicii. În secţia de chiflărie se produc chifle şi franzeluţe cu greutate mică.
Aici se conduc de tehnologiile clasice, perfecţionate în decursul anilor, dar se implementează şi tehnologii noi.
Fabrica de pîine nr. 3
Creată în anul 1973, constă dintr-o secţie de patiserie şi o secţie de panificaţie. Secţia de panificaţie este amenajată cu trei linii complexe mecanizate de fabricare a franzelelor şi cu două linii la care se fabrică un asortiment bogat de chifle şi franzeluţe, inclusiv produse împletite: colaci, gemne etc.
Secţia de patiserie dispune de echipament modern şi cadre calificate pentru fabricarea diverselor produse de patiserie: torturi, prăjituri, rulade etc.
Fabrica de paste făinoase
Este creată în anul 1975. În prezent, este utilată cu echipament modern al firmelor europene, care permite de a fabrica pînă la 15 mii tone de paste făinoase pe an. Produsele de tip “spaghete” şi pastele făinoase scurte de diferite forme (cornişoare, fidea şi produse modelate). În anul 1985 la fabrică a fost înfiinţată o secţie de patiserie, utilată cu două linii mecanizate în flux pentru fabricarea biscuiţilor şi turtelor dulci, cu capacitatea totală de pînă la 1800 tone pe an.
Complexul energetic
În luna iulie 1998, pentru prima dată în Republica Moldova, a fost introdusă linia de producere a bioxidului de carbon lichid, solid şi gazos alimentar (CO2), utilată cu echipament al firmei daneze “Union”. Bioxidul de carbon se utilizează pentru crearea mediului protector la sudarea metalelor, pentru gazificarea băuturilor, în scopuri de refrigerare, congelare a produselor prin contactul direct şi indirect cu ele, pentru uscarea formelor de turnătorie, pentru stingerea incendiilor şi în alte scopuri în toate domeniile industriei
Ateliere mecanice experimentale
În anul 1977 s-a dat în exploatare baza de producţie a atelierelor mecanice experimentale. Atelierele prestează servicii la comandă şi produc utilaj experimental. Personalul reconstruieşte utilajul, face revizii şi reparaţii capitale a lui, efectuează lucrări de montaj şi ajustare, confecţionează la comandă utilaj nestandard, o gamă largă de agregate, instalaţii, piese de schimb pentru diverse întreprinderi de profil alimentar din exteriorul combinatului. Include un centru de proiectări.
Comerţul de firmă
La 26 iunie 1988 combinatul capătă dreptul de a-şi organiza o reţea proprie de distribuţie prin reţeaua de comerţ de firmă, care cuprinde 14 magazine şi 6 gherete. Aici puteţi ridica torturi şi colaci la comandă.
Laboratorul
central
Specialiştii acestui laborator protejază consumatorul, garantînd conformitatea produselor cerinţelor documentelor normative. Laboratorul este acreditat în sistemul naţional de certificare. Totodată aici se elaborează documente normative şi reţete pentru produse noi.
BAZELE MATERIEI PRIME
Materia prima se achizitionează numai de la furnizorii verificați, însoțită de certificate igienice și de conformitate.

SA „Franzeluţa” achiziţionează
făină şi grîu alimentar
de la agenţi economici autohtoni şi importato
SORTIMENTUL PRODUCTIEI
Vizitând reţeaua de magazine specilizate vă veţi putea convinge de diversitatea sortimentelor de produse de panificaţie, cofetărie şi paste făinoase, precum şi să apreciaţi calităţile lor gustative.
Ce vîrsta n-aţi avea, ce n-ar dori sufletul Dumneavoastră – SA “Franzeluţa” cu bucurie Vă propune un sortiment vast de produse:

Diferite sortimente de pîine (de grîu, de secară)
Produse de franzelărie (rulade, chifle, franzeluţe)
Paste fainoase cu adaosuri şi fără (spaghete, cornişoare, fidea, tăiţei, figurine)
Produse de cofetărie: torturi, prăjituri, rulade, produse din vafe, bomboane, zefir
Produse de covrigărie dulci şi sărate, pesmeţi
Turte dulci, biscuiţi, checuri, produse foitaj
Torturi şi colaci la comandă pentru festivităţile Dumneavoastră
Cozonaci pentru sărbătorile de Paşti
Aluat rapid congelat
Apă potabilă carbogazoasă
Bioxid de carbon alimentar în stare gazoasa şi solidă


DINAMICA PRODUCTIEI
Full transcript