Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Massmedia

No description
by

Ella Reutman

on 22 February 2011

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Massmedia

Massmedia Vad är egentligen massmedia? Massmedia är det vi får nyheter ifrån, det är som gör så vi vet vad som hänt i övriga Sverige och världen. Våra största massmedier är: Internet, tv, tidingar och radio. Internet:

Från internet kan vi få all fakta vi behöver, och det på bara några få sekunder. Man måste tänka på vilka källor det är man läser av, för all fakta och alla nyheter är inte sanna av det som skrivs Tv:

1960 slog tv igenom. Då fanns det bara en kanal som var svartvit, idag finns det flera kanaler och alla är i färg.
Det finns 2 typer av kanaler, public service kanalerna och avgifts-reklam kanalerna.
Tidningar:

Det finns många olika typer av tidningar, vanligast är morgon och kvälltidningar.
Morgontidningar & Kvälltidningar:

Morgontidningar innehåller främst nyheter och politik, medas kvälltidningar handlar mer om skandaler och katastrofer. På nyhetssidorna får inte journalisterna säga vad de själva tycker eller ta någons parti i en fråga. Men det får de däremot göra på ledarsidan. Morgontidningarna kan man få hem i brevlådan om man betalar en summa, det kallas att man prenumenerar på tidningen. Kvällstidningen däremot måste man köpa i en kiosk eller livsmedels butik. Reklam:

Reklam finns överallt, i tidningarna du läser, på webbsidan du är inne på, men där du kanske mest märker av reklamen är på tv. Där visas det ganska ofta reklam på alla avgifts/reklam kanalerna, men det får absolut inte visas någon reklam på public service kanalera. Jag tror reklam påverkar oss ganska mycket, eftersom det syns så ofta! Jag själv brukar ofta vilja ha det som reklamerna visar. Egna tankar:

Jag tycker att det är väldigt viktigt med massmedier, för utan dem skulle vi knappt klara oss idag! Jag blir lätt påverkad av reklam, inte bara utan snygga varor utan också av reklam för program som ska börja sändas på tv, för ifall det ser roligt ut vill jag gärna se mer av det.
Kommunikation:

Envägskommunikation är när en person talar till många personer, som tillexempel nyhetsgubben.
Tvåvägskommunikation är när en person talar och en annan person svarar, som tillexempel när läraren ställer en fråga i klassrummet.
Nu ska ni få se ett reklam klipp från Ginatricot där de visar en tunika. De försöker göra varje klipp så att man ska vilja köpa tröjan. Just det här är ett ganska bra exempel där jag tror att många vart sugna på den tunikan. Men allt är inte lika bra i verkligheten som det ser ut på reklamen.
Full transcript