Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Make your likes visible on Facebook?

Connect your Facebook account to Prezi and let your likes appear on your timeline.
You can change this under Settings & Account at any time.

No, thanks

Fermi Questions

AMDM
by

Tracey Rico

on 3 September 2012

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Fermi Questions

Which is more valuable:
A pile of pennies equaling your weight
or a stack of quarters equaling your height? Created By: Tracey Rico Advanced Math Decision Making * An Average person weights 150 pounds * Assumptions * * Average person is about 5'-5" * 110 pennies equal one pound * 4 Quarters equals an inch *12inch=1 ft * 12inches X 5ft=60 quarters + 5inches=65quarters *4 quarters = 1 inch * 65 Quarters X 5'-5"ft = 357.5 Quarters
357.5 quarters X 25(1 quarter = 25 cents) = 8937.5 Quarters My Prediction for the Question
before research: * I think that the stack of quarters equaling your height would be more valuable then a pile of pennies equaling your weight; because the average weight in my assumption was only 150 lbs. and I calculated 8937.5 Quarters in height for my estimated average height for a average person; which was 5'-5". MONEY! RESEARCH Explanation: RESULTS: CITING PAGE: WWW.classroomtools.com/coin.htm For the person's weight:
#1 multiply 453.59237 ( the # of grams in 1 pd.) by the person's weight.
#2Divide the answer from #1 by the weight of the coins in grams.
#3 Divide the answer from #2 by the # of coins in $1.
#4 Round the answer from #3 to the nearest penny. For the person's height with the coins stacked:
#1 multiply the # of ft. tall by 12, then add the # inches.
#2 multiply the answer from #1 by 25.4( the # of mm in 1 inch).
#3 divide the answer from #2 by the thickness of the coins in mm.
#4 divide the answer from #3 by the # of coins in $1.
Round the answer from #4 to the nearest penny. -According to the chart and information that i found online.I already know it takes 100 pennies to make a dollar and 4 quarters to make the same dollar amount. I found that the total number of pennies, which was 6804 / 100 = 68.04 = $68.04, That that is of greater value, then the total of quarters, which was 236 / 4 = 59 = $59. Which is exactly $9.04 less then the total value of Pennies. So a pile of pennies equaling your weight is of more value. #1 Weight: Pennies
A. 453.59237 X 150=68038.8555
B. 68038.8555/2.5=27215.5422
C. 27215.5422/4=6803.88555
All equals = 6803.88555(estimated value)= 6804 #2 Height: Quarters
A. 5X12 = 60+5 = 65
B. 65X25.4 = 1651
C. 1651/1.75 = 943.4285714
D. 943.4285714/4 = 235.8571429
All equals = 235.8571429(estimated value)= 236
Full transcript