Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

FA MILIIONS D'ANYS

No description
by

Sergio Sánchez Barreto

on 23 April 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of FA MILIIONS D'ANYS

Alimentació PREHISTÓRIA HABITATGE
Paleolític:
Els primers pobladors eren nòmades. Vivien en coves, abrics rocosos o a l’aire lliure. Els primers pobladors el que feien era: buscaven zones de caça, també en les coves solien pintar en el fons. Les coves les utilitzaven per protegir-se dels animals o del fred. Les coves i cabanes les construïen amb arbres, pell, ossos i defenses com: queixals d'elefants o mamuts o banyes de cérvols.

Neolític
El descobriment que els va canviar la forma de vida va ser el foc. Els primers pobladors del neolític vivien en poblats o llogarets. Els poblats eren de 18 cases separades però no molt a més les cases no eren molt petites i havien tot tipus, per exemple: circulars, quadrades, rectangulars etc. Les cases les construïen de: pedra, troncs i brancatges.
Paleolític:
Durant el Paleolític els éssers humans vivien fonamentalment de la caça, la pesca i la recol·lecció de fruits i vegetals silvestres. Eren societats caçadores recol·lectores. Caça i recol·lecció imposaven un tipus de vida nòmada: es veien obligats a desplaçar-se d'un lloc a un altre a la recerca de l'aliment. La recol·lecció de fruits silvestres sempre va jugar un paper important durant tot el Paleolític.
Ens trobem, doncs davant d'una economia que no produeix res, es tractava d'una activitat depredadora.

Neolític:
En una zona de l’ Orient Pròxim , cap al VIII mil·lenni. Com els homes i les dones van aprendre a conrear la terra. Per primera vegada, els éssers vius començaran a produir aliments. Amb aquest avenços s` inaugura una nova època. Eines
Paleolític:
Les eines del principi del paleolític eren molt rudimentàries i eren de: fusta, pedra, ossos d’ animals. Per les feines de la caça utilitzaven les llances, la destral o la porra. Aquestes eines feien la funció d’arma contra la presa. Una de les altres eines que apareixen són el rascador, per tractar la pell. Servia per matar preses mes petites.

Neolític:
El Neolític, encara fabriquen instruments i eines de pedra. Amb la pedra es fabricaven la majoria dels instruments que utilitzen en les tasques de casa. Per alinear la terra utilitzaven aixades, manegades per un pal de fusta. Per recollir la collita utilitzaven dents de sílex enfilats en un cos de fusta, i per moldre el gra utilitzen milions de màns, a part fabriquen puntes de fletxa amb pedra, en un moment en què s'ha utilitzat l'ús de l'arc i els ganivets. Seguiran fabricant amb ossos i pedra: agulles per cosir, punxons, arpons per pescar. INTRODUCCIÓ Paleolític:Les pintures rupestres són les que utilitzaven els primers poblats del món. Els avantpassats pintaven amb les pedres perquè en aquella edat encara no existie el paper per escriure o dibuixar. Les pintures pels cavernícoles representaven el seu retrat, o els animal d'aquella època, que no tenien pinzells. Neolític:Els megalítics eren Grans pedres amb els què cases prehistòriques construïen tombes monumentals, gràfics clavant a terra remuntant els unes sobre les altres.Els tipus de monuments que feien eren els de fusta o pintats, i eren de les següents maneres:Els nostres avantpassats no coneixien l'escriptura i, per tant, no van deixar testimonis escrits que puguin explicar-nos com vivien. Però si que han arribat fins a nosaltres un nombre important de restes materials (utensilis, armes, pintures ...) a partir de les quals podem conèixer com vivien els nostres avantpassats més llunyans.
Molts dels llocs on ara vivim nosaltres ja van ser habitats molts anys enrere. Es van construir cases noves sobre les ruïnes de les velles i, de mica en mica, es van anar formant acumulacions de restes d'un gran valor històric. ART En no existir el testimoni escrit, l'arqueologia es converteix en l'únic mitjà per reconstruir els successos de la prehistòria, a través de l'estudi de les restes materials deixats pels pobles del passat: les seves zones de residència, els seus estris, així com els seus grans monuments i les seves obres d'art.Per al seu estudi, la Prehistòria es divideix en tres períodes que es corresponen amb la pròpia evolució de la humanitat.
El més antic d'aquests tres períodes és el Paleolític, el començament es remunta a fa uns 2.500.000 anys. En aquesta etapa l'ésser humà utilitzava eines elaborades a base depiedra tallada, os i pals. Durant aquesta època l'home va ser caçador, pescador i recol · lector, pel que portava una vida nòmada i solia posar els seus campaments a les ribes dels rius on s'assegurava l'aigua i el menjar per un temps. En aquesta època es va començar a utilitzar el foc (fa 1.500.000 anys aproximadament) i es tenien creences religioses de caràcter màgic i es realitzaven cerimònies funeràries.
Full transcript