Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Eklipset :)

No description
by

Daddy's Princess

on 9 February 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Eklipset :)

C'jane eklipset?
Eklipsi Henor
Gjate rrotullimit rreth Tokes, ndodh qe Hena te futet mes hijes te krijuar nga Dielli.Varion hapesira e zenies se Henes.
Kuriozitete


Eklipset

Eklipset jane dukuri natyrore qe shkaktohen nga perhapja e drites se diellit ne Gjithesi. Fjala eklips do te thote zenie ose mbulim.
Permbajta:
C'jane eklipset?
Eklipsi diellor
Eklipsi henor
Kuriozitete
Eklipsi diellor
Gjate rrotullimit te Henes rreth Tokes ndodh qe ndonjehere Hena te vendoset ndermjet Diellit dhe Tokes. Keshtu, ne siperfaqen e Tokes formohet hija e Henes.
M.q.s Dielli ka permasa shume te medha,ne siperfaqen e Tokes formohet gjithashtu edhe gjysmehija.Kur fillon eklipsi banoret e Tokes shohin se drita erresohet,kurse ata qe ndodhen ne gjysme hije shohin nje eklips te pjesshem te Diellit
Eklipset e Henes zgjatin 1 ore e 45 minuta, sepse Hena eshte shume e vogel dhe i duhet nje fare kohe te kaloje neper hijen e Tokes.
Gjatë një viti rregullisht kemi nga 2 zënie të Diellit, por, në qoftë se zënia e parë ndodh në fillim të janarit, atëherë mund të kemi 5 zënie.
Nga pikat e ndryshme të sipërfaqes së Tokës eklipsi i Diellit shihet ndryshe dhe nuk fillon në të njëjtën kohë.
Eklipset e Hënës ndodhin vetëm kur Hëna është e plotë, pra kur ajo gjendet në opozitë me diellin.
Eklipsi me i gjate ka qene 7 minuta e gjysem.
Punoi :

Ejona Kotobelli & Arjola Mullaj
Ju faleminderit !!
Full transcript