Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

MÀQUINES DE COMBUSTIÓ INTERNA ROTATIVES

No description
by

Aitor Plaza Garrido

on 19 November 2012

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of MÀQUINES DE COMBUSTIÓ INTERNA ROTATIVES

MÀQUINES DE COMBUSTIÓ INTERNA ROTATIVES INTRODUCCIÓ Motor Wankel Turbines de gas de cicle obert Turbines de reacció Què és una turbina? Les màquines de combustió interna rotatives
més comunes són les turbines de reacció,
turboreactors i turbines de gas.
Les turbines són molt utilitzades en el camp d'aeronàutica.
Però també hi ha un motor rotatiu molt interessant, el motor Wankel.
A continuació parlarem del seu funcionament i de les turbines. El motor Wankel és un tipus de motor de combustió interna, inventat per Félix Wankel, que utilitza rotors en comptes dels pistons dels motors alternatius. Són màquines de fluid, per la qual passa
un fluid en forma contínua i aquest li dona energia. Les turbines de reacció són d'admissió total, és a dir, elfluido entra al rodet per tota la perifèria, a diferència del que passava amb les turbines Pelton. Història El motor Wankel va ser dissenyat per l'alemany Felix Wankel, i va ser engegat per primera vegada l'any 1963.
Els primers prototips de motos amb aquest motor incorporat, va ser una Yamaha i una Kawasaki, però sense èxit.

Aquest motor no va ser mai utilitzat de manera regular per grans marques que ho van provar, perquè tenia moltes emissions.

L'única marca que va posar vendes de cotxes va ser Mazda, però ho va fer en un moment en el que era primordial reduïr les emissions i l'economia del combustible, així que no va tenir èxit com a venda, però en canvi molt en carreres. Al món de les carreres, Mazda ha tingut gran èxit amb els seus cotxes de motor Wankel, Igual que pilots privats.

En 1991 el motor Wankel va arribar a un dels millors moments en competició, quan Mazda va guanyar les 24 hores de Le Mans.

Aquest automòbil va ser el que menys consum de combustible va tenir en la carrera d'aquest any, i a l'any següent Mazda ja no va poder participar amb motors Wankel en aquesta carrera en canviar-se el reglament. Anècdota Funcionament El motor Wankel desenvolpua 4 temps, l'admissió, la compressió, la combustió i l'escapament en diferents llocs del bloc, amb el rotor movent-se continuament de un a un altre. El cilindre és una cavitat amb forma de 8, dins de la qual es troba un rotor triangular que realitza un gir de centre variable.
Aquest rotor comunica el seu moviment rotatori a un cigonyal que es troba en el seu interior, i que gira amb un centre únic.
El rotor segueix un recorregut on manté els seus 3 vèrtexs en contacte amb l'estator, delimitant així tres compartiments separats de barreja.

A mesura que el rotor gira dins de la càmera, cadascun dels 3 volums s'expandeix i es contrau alternativament, aquesta acció succiona l'aire i el combustible cap al motor que comprimeix la barreja i extreu la seva energia expansiva i l'expulsa cap a l'escapament. El rotatiu usa la pressió creada per la combustió de la barreja aire-combustible. Aquesta pressió està continguda en la càmera formada pel recinte i segellada per un dels costats del rotor triangular, que reemplaça als pistons. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/3b/Wankel_Cycle_anim_es.gif Clicar a : Avantatges del motor Wenkel Menys peces mòbils: el motor Wankel té menys peces mòbils que un motor convencional, nomès 4 peces: bloc, rotor, arbre motriu i sistema de refrigeració.
Suavitat de marxa: tots els components d'un motor rotatiu giren en el mateix sentit, en lloc de sofrir les constants variacions de sentit a les quals està sotmès un pistó.
Menor velocitat de rotació: augmenta la fiabilitat, no hi ha punts morts com en els motors alternatius, per tant, no hi ha lubricació on es produeixen els majors desgastos.
Menors vibracions: les inèrcies internes del motor són molt petites, només es produeixen a l'exterior.
Menor pes: hi ha un menor nombre de peces que formen el motor. Són emprades básicamente per la propulsió d’aeronaus i per produir energia elèctrica. Inconvenients del motor Wenkel Emissions: és més complicat ajustar-se a les normes d'emissions contaminants, ja que treballa igual que un motor de 2 temps, consumint aire, combustible i oli.
Costos de manteniment: al no estar tan difós, el seu manteniment resulta costós.
Consum: l'eficiència termodinàmica es veu reduïda per la forma allargada de les cambres de combustió.
Difícil estanqueïtat: resulta molt difícil aïllar cadascuna de les 3 seccions del rotor, que han de ser estances unes d'altres per a un bon funcionament. (canviar cada 6 anys)
Sincronització: la sincronització dels diferents components del motor ha de ser molt bona per evitar que l'explosió de la barreja s'iniciï abans que el pistó rotatiu es trobi en la posició adequada. Alba Cuadros
Aitor PLaza
Tecno
13-11-2012 Turboreactors Els turboreactors són unes variants de les turbines de cicle obert, és el tipus de motor de reacció més antic. Va ser desenvolupat en motors pràctics a final de 1930 de manera independent per dos enginyers, Frank Whittle en el Regne Unit i Hans von Ohain a Alemanya.
El reconeixement de crear el primer turborreactor es per Whittle, per ser el primer a concebre, descriure formalment, patentar i construir un motor funcional, però Von Ohain va ser el primer a utilitzar el turborreactor per propulsar un avió. Història Funcionament Un turborreactor consisteix en una entrada d'aire, un compressor d'aire, una cambra de combustió, una turbina de gas i una tovera. L'aire entra comprimit en la càmera, s'escalfa i expandeix per la combustió del combustible,llavors és expulsat a través de la turbina cap a la tovera sent accelerat a altes velocitats per proporcionar la propulsió.
En llançar grans volums d'aire cap a enrere a gran velocitat, es produeix una reacció que impulsa l'aeronau cap a endavant. Fí
Full transcript