Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Jocul de rol

No description
by

adriana r

on 14 January 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Jocul de rol

Metoda didactica
interactiva
JOCUL DE ROL Jocul de rol Role playing – reprezintăa o formaă de aplicare si utilizare in invăămant a psihodramei, metodă psihoterapeuticaă creatăa de J.B. Moreno in anul 1921
Ulterior jocul de rol s-a dezvoltat si utilizat in variate forme si tehnici:
Simulari
Dramatizare
Sociodrame
Joc Din perspective avantajelor jocului de rol in invatare, specialistii in educatie au facut urmatoarea clasificare: Obiective ce pot fi urmarite prin metoda jocului de rol:
Facilitarea insertiei sociale, gratie interpretarii si invatarii rolurilor necesare ocuparii ulterioare a unor noi status-uri. In organizarea unui joc de rol trebuie avute in vedere urmatoarele elemente / etape:
Sugestii:
- In cazul unui joc mai complex, se pot folosii materiale suplimentare cu informatii despre tema in discutie (abordri teoretice).

3. Metamorfoza mentala 1. Jocul de rol ca practica mentala 2. Jocul de rol ca intrare in “peielea altcuiva Timpul Scenariul Rolurile Spatiul Scopul Interpretarea rolurilor Analiza si valorificarea jocului de rol Formarea si modelarea comportamentului uman pe baza simulrii interactiunii ce caracterizeaza o structura, o relatie sau o situatie sociala de grup, prin distribuirea in randul participantilor la instruire a unor status-uri foarte bine precizate i relationale intre ele. Familiarizarea cu modurile de gandire, traire si actiune specifice anumitor status-uri.
- In cazul cursantilor rezervati in interpretarea rolurilor este mai bine sa nu fie obligati sa interpreteze, ci sa li se acorde timpul necesar pentru a se familiariza cu aceasta metoda. Dezvoltarea capacitatii de empatie si intelegere a opiniilor, trairilor si aspiratiilor celor din jur. Dezvoltarea capacitatii de a surprinde, de a intelege si de a evalua opiniile si orientarile valorice ale indivizilor cu care relationeaza.
Formarea capacitatii de a rezolva situatiile problematice, dificile, acumularea de experienta in acest sens.
Verificarea corectitudinii comportamentelor formate, validarea celor invatate corect si invalidarea celor invatate gresit.
Formarea si perfectionarea aptitudinilor de munca in grup si de conducere colectiva
Full transcript