Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő?

No description
by

Anikó Géczy

on 14 March 2015

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő?

romantikus film
Problémamegoldás
férfiak: harcolnak
nők: beszélnek
Ötször annyit sírnak, mint a férfiak
hazudnak
A nők ősidők óta több dologgal foglalkoztak egyszerre. A férfi erre képtelen. Amikor a ház ura telefonál, egy pisszenés sem hangozhat el, a tévét, is le kell halkítani. Azt az egy dolgot viszont hihetetlenül precízen műveli, annyira bele tud merülni, hogy hozzá sem lehet szólni. Illetve lehet, csak nem hallja meg. A férfiak viszont általában szeretik a számokat, a statisztikákat, a minél bonyolultabb kis kütyüket, az okos szerszámokat, amikkel olyan jól el vannak egyedül. S míg a hölgyek ma is együtt sétálgatnak babakocsit tolva, az urak szívesen ünneplik a zsákmány elejtését, közben a kocsmapultot bámulják tűz helyett.
Ha egy nőt aggaszt egy probléma, ki kell beszélnie magából, hogy megkönnyebbüljön. A nők sokszor próbálnak beszélgetni a férfiakkal, ám a férfiak újságot olvasnak, a csatornák között barangolnak, és nem reagálnak az elhangzottakra, amiért gyakran éri őket provokáció „Mit mondtam az előbb?”, kérdezik a nők. Legnagyobb csalódásukra a férfiak rendszerint tudnak válaszolni, mivel figyelmüket a távkapcsolóra irányították, ám a szavakat regisztrálták.
Miért élnek tovább a nők, mint a férfiak?
Miért tesz-vesz örökké a férfi? A férfiagy „hogyan csináljam meg?”-módon reagál az életre. Nő: Bánj velem szeretteljesebben!. Férfi: lenyírja a füvet, megjavítja a csapot, stb.
A nők szerelemről, romantikáról ábrándoznak, a férfiak gyors autókról nagyobb teljesítményű számítógépekről. Aminek a térbeli készséghez és a valamit csináláshoz van köze.
A férfi, ha meztelen nőt nézeget elakad a szava.
A nőből, ha meztelen férfit nézeget, kitör a nevetés.
Minél nagyobb egy férfi tesztoszterinszintje egy adott napon, annál erősebben borostásodik. Következésképpen a háromnapos borosta a férfiasság erőteljes vizuális jeleként szolgál, és ezt különösen hatékonyan használják ki azok a férfiak, akiket a nők egyébként kisfiúsnak ítélnének.
A nőknek egy listájuk van. A férfiak vizuális értékelésével ellentétben azt akarják: a férfi legyen gondoskodó, intelligens, humoros, hűséges és megértő. Ha a férfinak jó teste van, azt a nő ráadásnak értékeli, de – kivéve azt a havi egy-két napot, amikor Russel Crowe vezeti a listáját – rendszerint ez a legkevésbé fontos a számára. A nőknek meg kell érteniük: megjelenésük annyira fontos a férfiak számára, hogy az egész kapcsolatot képes komolyan befolyásolni. A férfiaknak pedig azt kell megtanulniuk, hogy viselkedésükön mérik a nők a kapcsolat mélységét.
A férfiaknak két listájuk van: az egyiken az első benyomásokat írják össze, a másikon azt, hogy mit keresnek egy tartós partnerben.
És képtelenek lehajtani a vécéülőkét… Na kik?
Tűz: felfelé mozog
Hirtelen fellobban, elalszik
Izgatás: Szétvinni a testben a hímvesszőtől a végtagokig
Gyengéd érintések hiánya: agresszió, nem szexuális érintések iránti közömbösség
Nő: víz – a legmélyebb ponton gyűlik össze
A víz felforralása
A szélektől középig
Gyengéd érintések hiánya: depresszió, szexuális érintések iránti közömbösség
Órákat töltenek együtt horgászással, golfozással, a kártyaasztalnál vagy a futballmeccsen anélkül, hogy sok mindent mondanának egymásnak. Ha beszélgetnek, akkor tények – eredmények, megoldások, válaszok – kerülnek szóba, vagy pedig különféle ügyekről és eljárásokról cserélnek információt. De csak ritkán esik szó köztük emberekről, érzésekről. A férfiak agya eredményorientált, és rendszerint nem vesz tudomást az érzelmekről.
A férjek fájó pontja, hogy feleségük oktalanul zajong, amikor ők a kupameccset nézik, hogy az asszony számtalanszor felidéz bizonyos "semmiségeket", amelyeket ők el sem követtek, hogy párjuk állandóan elkanyarodik a beszélgetés témájától, és apró, érdektelen részletekbe bonyolódik, amit képtelenség végighallgatni.
a nők mindenütt sérelmezik, hogy: - a férjüknek mindenre van valami okos tanácsa, megoldása, amit párjukra akarnak kényszeríteni, - a ház ura a másik félre való tekintet nélkül, megállás nélkül kapcsolgat a tévécsatornák között, - sohasem kérdezi meg, merre kell menni, ha kocsival kirándulnak, ezért rendszerint eltéved, - morog, amikor vásárolni kell, - a WC fedelét nem hajtja le, - az évek múlásával közönségesebbé válik, - szórakoztatja a disznó viccek mesélése.
A nők az idők kezdete óta elsősorban az egészséges, erős férfiakhoz vonzódnak, akik képesek neki és gyermekeinek megszerezni az élelmet és védelmet nyújtani. A nőnek ma többre van szüksége: olyan férfit akar, aki az érzelmi szükségleteit is kielégíti.
Miért érzik szükségét a férfiak, hogy mindenben nekik legyen igazuk? - mire a fiú férfivá érik, vérévé válik, hogy ha nem képes megoldani egy problémát, akkor mint férfi, csődöt mond. Ha egy nő így szól: „Álljunk meg, és kérdezzük meg, merre kell menni!”, a férfi ezt hallja: „Reménytelen eset vagy. Keressünk egy másik férfit, aki többet tud nálad.” Ha egy nő tanácsot ad egy férfinak, azt ő úgy értelmezi, hogy partnere nem bízik benne, sőt, irányítani akarja. Ezért a nőnek kerülnie kell minden olyan megnyilvánulást, amelytől a férfi úgy érezheti, tévedett.
A nők agya két ellentétes követelményt támaszt a férfival szemben: legyen kemény és legyen lágy. Kemény: rendelkezzen olyan erényekkel, amelyek gondoskodnak az utódok lehető legjobb genetikai örökségéről, az életben maradás nagyobb esélyéről. Ehhez a nők Russel Crowe-hoz vagy Bruce Willishez hasonló kemény férfit keresnek. Erre a tulajdonságra pl a férfitest szimmetriájából következtetnek. Hogy egy nő szimmetrikus – vagy kemény – férfihoz vonzódik-e, a menstruációs ciklus szerint is ingadozhat. Peteérés idején a markáns, férfias vonásokhoz vonzódnak, menstruáció idején viszont inkább az ápolt külalakhoz.
Amikor a legnagyobb a fogamzás esélye (a ciklus közepén), a nők egy futó viszonyra a szimmetrikus keménységet választják. Szóval havonta egyszer befizetnének egy egyéjszakás kalandra Russel Crowe-val.
Hosszú távra azonban inkább olyan férfit választanak, aki hajlandó invesztálni a kapcsolatba, a gyermeknevelésbe, mindegy, hogy szimmetrikus-e vagy sem.
A férfit azzal bírhatjuk rá a figyelésre, ha előre felkeltjük az érdeklődését, és közöljük vele a „napirendi pontokat”. Mikor és miről akarunk beszélni vele: Szeretném megbeszélni veled a főnökömmel támadt problémámat. Vacsora után jó lenne?
Rossz: Ki tudnád vinni a szemetet? - képességeit vonják kétségbe?
Jó: udvarias felszólítás, ha a férfit tettekre akarjuk ösztönözni
A férfi értse meg: a közvetett beszédmodor a nő beidegződése. Hallgassa figyelmesen, empátiás dörmögés, de ne ajánljon megoldásokat. A nő túloz, a férfi szó szerint ért.
A férfi képtelen bocsánatot kérni = kudarc
Rezzenéstelen arc – ne lássák az érzelmeit
Utálják a kritikát és az összehasonlítást
Ne adj tanácsot férfinak, csak ha kéri
Nem ismeri be hibáit: a nő nem fogja szeretni,
ha tökéletlen, pedig csak jobban szeretné.
Ha stresszes, elvonul a sziklára és hallgat
Az evolúció úgy hozta: a férfi nem sokat sír, kivált nyilvánosan. Akkor tud sírni, ha a jobb agyfélteke érzelmi szegmense is dolgozik.
A nő elsírja magát, ha sérelem éri, mivel a sértés rendszerint érzelmi töltésű, miközben a férfi észre sem veszi, hogy sérelem érte. A nő ilyenkor szeretné, ha babusgatnák, meghallgatnák, a férfi azonban azt érti ki: Oldd meg a problémám! – tehát tanácsokat ad, lebecsüli a problémát: Ne sírj, nem ilyen rémes a helyzet. A nő számára az érzelem kimutatása kommunikáció. A férfi kiborul, rádörren: hagyja abba, kudarcként éri, ha nem talál megoldást.
a nő fejlettebb beszédközpontja miatt többet (és általában jobban is) beszél. Számára beszéd nemcsak egyszerű adatközlés és problémamegoldás, hanem kikapcsolódás, feszültségoldás is, olyan, mint a férfinak a tévécsatornák váltogatása. Ezért aztán a nő boldogan cseveg(ne), amikor élete párja hazatér, hiszen érdekli, hogy mi történt vele, és különben is, beszélni jó. A nyugalomra vágyó férfi viszont teljesen kikészül. „Már megint mi baja van ennek?” – gondolja. Semmire sem vágyik kevésbé, mint arra, hogy kérdéseket tegyenek fel neki, és válaszokat várjanak tőle. Ő csak enni és pihenni szeretne, ha valamiről beszélnek neki, meg van róla győződve, hogy valami szörnyű, komoly problémáról van szó.
A férfi
vagy hallgatja a beszédet, vagy ő beszél
ha nem beszélnek hozzá, az sokszor jutalom neki „Addig nem szólok hozzád.”- észre sem veszi, hogy meg van büntetve. Sőt.
egyszerre egy témát mond végig,
a testbeszédet kevésbé érzékeli, használja
Egyenesen beszél: Csinálj már egy rántottát!
Közvetlen. Udvariatlannak tűnhet.
végighallgatja a másikat, nem vág a szavába,
néha bólint, hümmög, helyesel
Nehezen mondja ki: Szeretlek. Retteg a függéstől. Pedig a kimondás után a nő orgazmus-aránya meredeken emelkedik!
- A nő egyszerre tudja a másik mondanivalóját hallgatni és közben beszélni is tud (pl.: a barátnők beszélgetése) - többször közbeszól, beleéli magát a másik helyzetébe felveszi az érzelmi hangulatát, tehát nagymértékben használja és értelmezi a testbeszéd jeleit - több témába belekezd, párhuzamosan vezeti azokat, egy nő könnyen követi a gondolatmenetet, ezért gondolatolvasónak tűnik, pedig csak a mimika, testbeszéd jelzéseinek pontos érzékelése és értékelése miatt tudja, hogy mi lesz a következő mondat, gondolat. ÉS BESZÉL….
Mit mond a nő, mit hall a férfi?
Mitől indul be a nő?
A nő a fülével, orrával (kiszagolja az erős immunrendszert) is szeret:
A romantikától
A kötöttségtől
A kommunikációtól
A bizalmasságtól
A gyengéd simogatástól
(10-szer érzékenyebb a bőrük!)
Legjobb, ha mindkét fél megkapja, amire vágyik…

férfiak jobb a térérzékelésük és a matematikai képességeik, és agresszívabbak - különösen, ha agressziójuk valamilyen rangsor mentén bontakozhat ki.
Sportolóknál a verseny végén sokkal magasabb a tesztoszteronszint, mint előtte, a versenyzés növeli az agresszivitást.
nagyobb a függetlenség iránti igényük
Nem bírja a kötöttséget: fél, hogy elmulaszt lehetőségeket
Férfi és nő
Gondolkodás, viselkedés,
kommunikáció
NŐ egyszerre több dologra képes koncentrálni - kevésbé igazodnak el a térképen (forgatják a térképet) - a szeme sarkából is pontosan meg tud dolgokat figyelni nagyobb empatikus készség, fejlettebb nyelvi és szociális képességek, nagyobb biztonságigény
Ne hazudj neki! Rájön!
A férfi egyszerre egy dologra figyel
Ha híradót néz, megsüketül…
egyszerre csak egy dologra képes koncentrálni (vagy beszélget, vagy mást csinál…!)
Ha el van foglalva bármivel, NE BESZÉLJ HOZZÁ!
Nem fog válaszolni
A férfiak jobbak a sportokban (vadászat helyett), jobban parkolnak az autóval.
„A feleségem 50 méterről észrevesz egy szőke hajszálat a zakómon, vagy egy piszkos zoknit a sötét sarokban, de az autóval rendszeresen nekifarol a garázsajtónak.”
férfiak jobban eligazodnak a térképen, mert jobban tudnak térben gondolkodni, tárgyakat elforgatni
A férfi azt látja, amerre néz (ezért fordulnak meg 180 fokos szögben egy-egy csinos nő után) – stírölés: partnernek sértő. Nem tud diszkréten megnézni valamit: célra tartó vadász
otthon a gyerekekkel
Mitől indul be a férfi?
A férfi a szemével szeret (jobb látás: vadász):
Pornográfiától
Meztelenségtől
A szexuális változatosságtól
A csábos fehérneműtől
(a szem „átverése”)
A nő elérhetőségétől
A nő: – Soha nem beszélgetsz velem. Képtelen vagy megérteni.
A férfi: – De hát mi a baj, drágám?
A nő: – Ha még ezt sem tudod, semmi értelme, hogy megmondjam.
Mi vagyunk az egyetlen élőlény, akinek udvarlási, párzási szertartása nem megy olajozottan. Más fajoknál mindez simán zajlik.
De hogyan képzel egy férfi egy romantikus estét?
A férfi vadász. Észreveszi a zebrát a láthatáron, és megmondja, milyen gyorsan halad. De nincsenek olyan antennái, mint egy nőnek, hogy fogja a látható és hallható jeleket valakitől, aki hajt rá. A fogadáson a nők egytől egyig észrevették, hogy az a bizonyos „nőcske” mit akart, anélkül, hogy egyszer is odafordultak volna. A telepatikusan leadott „ribi-riadót” az összes jelen lévő nő fogta, de észrevétlenül elsuhant a legtöbb férfi mellett.
Ha egy férfi azt állítja, hogy semmit nem vett észre, valószínű, hogy ez így is van.
Miért utálnak a férfiak vásárolni? Valamikor a vadonban gyorsan elejtett egy állatot, hazavitte, kész. De ha a férfit megkéred, hogy hazafelé vegyen tejet, kenyeret, és tojást, esetleg szardíniával és pillecukorral fog hazatérni. Elfelejtette, hogy az asszony mire kérte, és helyette vett néhány leértékelt cikket – a rá jellemző gyors zsákmányejtéssel.
Sok kapcsolat fájó pontja a vásárlás.
A nő szeret órákig mászkálni egy jó ruha után, a férfit a gutaütés kerülgeti. Mert neki mindig célja van, amit szeretne a lehető leghamarabb elérni. Ha a cél például egy telefon, akkor az alapos felkészülés – ár-érték nézegetése napokon keresztül – után minél gyorsabban el akarja ejteni a vadat, amit aztán büszkén mutogathat a társainak. Neki a vásárlás nem szórakozás, hanem trauma, hiszen ő a zsákmány elejtését élvezi.
A nőnek kikapcsolódás, feszültségoldás lehet
egy áruházban bolyongani, közben megtalálni
a tökéletes felsőt.
A vadászó férfit csak a cél érdekelte: az elejtendő zsákmány. Több száz méterről is kiszúrta a vadat, és addig nem nyugodott, amíg – társaival együtt – el nem ejthette. Közben csendben kellett lenniük. Amikor fáradtan és éhesen hazatértek, nem volt más vágyuk, mint teli hassal, csendben üldögélni a tűz előtt.
Amihez a szervezetünk több tízezer évig alkalmazkodott, azt nem fogja egyhamar elfelejteni. A férfit a célszerűség jegyében hozta létre a természet: minél több élelmet szerezni, megcsinálni, megmarkolni, megölni, megenni. A nőt szintén: felnevelni, feltétel nélkül gondoskodni. A férfi több izommal rendelkezik, magasabb és erőteljesebb. Az őse mindent határozott céllal csinált, ha sikerült, amit eltervezett, az jó, ha nem, az tragédia volt, hiszen esetleg éhen halt a család. Ezért viseli olyan borzasztó nehezen a kudarcokat.
Közben a nők növényeket és egyéb ehető dolgokat gyűjtöttek, közösen vigyáztak a gyerekekre, jutott lehetőségük kommunikálni egymással. A perifériás látásuk jóval fejlettebbé vált, mint a férfié, rengeteg dologra kellett egyszerre figyelniük, míg a férfi csak egy dologra koncentrált: a zsákmányra. A helyzet nem változott. Korunk férfija a munkából érkezik haza, morog, ha hozzá szólnak és ha nincsen kész a vacsora.
Az evés után pedig nincs is számára nagyobb élvezet, mint a TV előtt üldögélve váltogatni a csatornákat, pihenni, nem gondolni semmire, miközben a szemei előtt a tűz lángja helyett a televízió villódzik.
Nem változott a nő sem: kitűnő perifériális látásának köszönhetően azonnal kiszúrja  a koszos zoknit a sarokban, és bármit megtalál a hűtőben egy pillanat alatt. Többféle problémát kellett egy időben megoldania A férfinak szenvedés a modern lét, hiszen távoli dolgok megfigyelésére specializálódott szeme képtelen kiigazodni a „káoszon”, és azt sem veszi észre, ami az orra előtt hever.
Nem nyugodhat, míg el nem ejtette a „zsákmányt”, és megoldást nem talál a problémára, kétségbeesetten kiált: „Hova raktad a sört?” Nem az „Ott van!” a jó válasz, menj oda és mutasd meg. A férfi meg boldogan mehet tévézni. És ilyenkor jobb, ha békén hagyják! A kommunikációs különbségek: Ádám kevesebbet beszél, mint Éva. Akár csupán feleannyit… S mire hazaér, az aznapi szómennyiségét elhasználva nyugalomra vágyik. Ne érdeklődj: „Milyen napod volt?”
A férfi célszerszám. Megvan a feladata, amit megold, egyszerre csak egy, különben gond van! A férfi mindent komolyan vesz, és komolyan is gondol. Nem érti az indirekt beszédet, megzavarodik, ha a beszélgetés több szálon fut. Ha hazatér: hagyjuk békén! Ha ez nem megy, beszélhetünk vele, de még véletlenül se több témáról egyszerre.
Ha panaszkodunk neki, tanácsokat osztogat. Miért? Mert ez a feladata! Hiszen mindent komolyan vesz. Ha problémáról beszélnek neki, akkor természetesnek veszi, azért teszik, hogy megoldja. És próbálkozik is. Egészen addig folytatja a javaslatait, amíg úgy nem érzi: a probléma megoldódott. A férfiagy nem alkalmas a csevegésre: ha férfival beszélünk, legyünk célratörőek.
Fiú vagy lány szobája lehet?
Gyerekkoromtól álmodozom arról, mit viselek az esküvőmön.
vadász
Full transcript