Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Projecte de Recerca

No description
by

Sara Marín Muñoz

on 1 July 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Projecte de Recerca

Comprar per internet
Realment estem segurs a Internet?
Consells per fer la teva connexió WiFi més segura
Consells per utilitzar el correu electrònic
Consells per Twitter i altres xarxes socials
Consells per la utilització d’internet per menors
Consells per comprar de forma segura

Realment estem segurs a Internet?
Gerard Bravo de Soto
Albert Mallén
Sara Marín
Mireia Muñoz
Victor Murciano
Sergio Ramón

LES XARXES SOCIALS
Permeten als usuaris crear un perfil per a ells mateixos, i es poden dividir en dos grans categories: la creació de xarxes socials internes i la creació de xarxes socials externes com, per exemple: Tuenti , twitter, i Facebook
SPAM
El correu brossa (SPAM en anglès) són els missatges enviats per un mitjà electrònic, indiscriminadament i massivament, sense el consentiment dels receptors. La seva finalitat generalment és comercial, amb missatges prenent forma d'anunci, tot i que també són freqüents els enganys amb intenció de treure profit econòmic de les víctimes.
Internet
Consells
Conclusió
És una xarxa de cables i tubs que porten un senyal de llum d'un costat a un altre. Cal contractar a algú que ens posi els cables d'Internet fins a l'interior de casa nostre, i posteriorment pagar una quota mensual pel seu ús. Després ens donaran un aparell que farà d'aixeta d'entrada d'Internet i que es diu Router ADSL.
Conceptes bàsics
d'Internet
Adreça IP
És una etiqueta numèrica que identifica, de manera lògica i jeràrquica, a un element de comunicació. Connecta un dispositiu dins d'una xarxa que utilitzi el protocol IP, que correspon al nivell de xarxa del Model OSI.
TALLAFOC (FIREWALL)

És un element de maquinari o programari utilitzat en una xarxa d'equips informàtics per controlar les comunicacions, permetent-les o prohibint-les segons les polítiques de xarxa que hagi definit l'organització responsable de la xarxa. Acostuma actuar en internet, per evitar que entrin accessos no autoritzats. Poden ser:

Tallafoc de capa de xarxa o de filtrat de paquets
Tallafoc de capa d'aplicació
Tallafoc personal


Un virus informàtic és un malware que té per objecte alterar el normal funcionament de la computadora, sense el permís o el coneixement de l'usuari. Els virus, habitualment, reemplacen arxius executables per altres infectats amb el codi d'est. Els virus poden destruir, de manera intencionada, les dades emmagatzemades en un computadora, encara que també existeixen altres més inofensius, que solament es caracteritzen per ser molests. Poden ser:

Cucs
Troians
Jokes o virus broma

Hoaxs o falsos virus
Spywares
VIRUS

Un antivirus és una aplicació o programa que identifica i elimina als programes malignes en els ordinadors; ajuden a eliminar algunes amenaces a la seguretat computacional que no necessàriament classifiquen com a programes malignes. Poden ser:

Preventius
Identificadors
Descontaminadors

ANTIVIRUS
Un hacker és una persona que entra de forma no autoritzada a computadores i xarxes de ordenadores. La seva motivació varia d'acord a la seva ideologia: finalitats de lucre, com una forma de protesta o simplement per la satisfacció d'aconseguir-ho.

Hackers de barret negre
Hackers de barret blanc
Hackers de barret gris
Script kiddies
HACKER
És un programa informàtic que registra la informació que envien els perifèrics, així com l'activitat realitzada en un determinat ordinador.
SNIFFER
PANTALLA BLAVA
En català es coneix com a programari. És un conjunt de programes, instruccions i regles informàtiques que permeten executar diferents tasques en un ordinador.

SOFTWARE
HARDWARE
És un programa dissenyat per aprofitar la vulnerabilitat del teu ordinador per implantar-se en el teu sistema operatiu.
EXPLOIT
És un frau que es fa amb un correu electrònic o missatgeria instantània amb el que es demanen dades sobre les targetes de crèdit, claus bancàries, o altres tipus d'informació. Els missatges empren tot tipus d'arguments relacionats amb la seguretat de l'entitat per justificar la necessitat d'introduir les dades d'accés.
PHISHING
Aplicacions
Negocis
Mèdiques
Societat
WI-FI
Ens ha permès dotar-nos d'accés a la Xarxa a totes les habitacions i per a tots els nostres dispositius, ja siguin mòbils, tauletes o ordinadors, sense necessitat d'instal•lar embulls de cables per tots costats.
Donar les nostres
dades per Internet
Hi ha gent que busca aprofitar-se de les teves dades personals, els descobriràs perquè no et diuen perquè les volen, no li demanen permís als teus pares (quan ets menor) i perquè no diuen qui són.
Tipus de estafes més famoses
Estafes dirigides a Buscadors de Feina
Treballar des de casa
Estafes de Segona Mà
Prova-ho “gratuïtament”
Reparacions itinerants
Estafes amb Loteries
Robatori d’identitat
Estafes amb Préstecs
Estafes de Sobrepagament

Molts ciutadans no oculten encara la seva aprensió a efectuar compres a través d'internet, per témer que algú pugui apoderar de les seves dades personals o bancàries o rebre un producte que no sigui el que s'ha sol • licitat i que ja ha estat pagat.
L'oferta
Seguretat
Preu final
Transparència
Responsabilitat
Disponibilitat
Termini de lliurament
Costos d'Enviament
Confidencialitat de dades
Serveis addicionals

Dos antivirus que s’han utilitzat més al llarg del 2012 són gratuïts, i això ens pot fer arribar a dues conclusions: o les persones creuen que són el millors, o no creuen que siguin tant important les seves dades i la seva seguretat per gastar-se diners.
Amb això no volem dir que tots els antivirus gratuïts no protegeixen com cal.

Projecte de recerca
Mare de Déu de l’Assumpció
4rt ESO C

Tenir compte amb:
Full transcript