Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Alzheimer. La pèrdua del jo

No description
by

montse colilles

on 27 January 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Alzheimer. La pèrdua del jo

Evidenciar la importància del diagnòstic precoç mitjançant tècniques de neuroimatge.

Demostrar els diferents símptomes que l'Alzheimer desenvolupa en cada individu a partir de l'anàlisi comparativa dels tres pacients objecte d'estudi.

Argumentar si els diferents tractaments fan que variïn les evolucions dels tres pacients objecte d’estudi. Pèrdua gradual de neurones.

Extens ventall simptomàtic.

És una patologia irreversible.

No hi ha cura. CARACTERÍSTIQUES GENERALS Mostrar l’afecció que pot causar l’Alzheimer en les diferents funcions del cos.

Explicar els efectes que té la malaltia de l'Alzheimer comparant el funcionament d'un cervell sa i d'un de malalt.

Arribar a saber si el major nombre de casos d'Alzheimer tenen un component genètic o no.

Mostrar les mesures preventives i anticipatives contra l’Alzheimer. OBJECTIUS Objectius

Metodologia

Característiques generals

L’Alzheimer a través de les imatges

L’Alzheimer dia a dia

Conclusions GUIÓ DE L'EXPOSICIÓ Sílvia Toscas Frade
Treball de recerca
2012-2013 Visita al PRBB

Contacte amb altres especialistes.

Visita a l’URV de Medicina a Reus METODOLOGIA Anàlisi d'un cas Plaques senils


Cabdells neurofibrilars QUINES PATOLOGIES MOLECULARS AFECTEN EL CERVELL AMB ALZHEIMER? ETAPES I SÍMPTOMES DE L'ALZHEIMER Etapa primerenca o pre-clíninca Etapa lleu o moderada Etapa severa La importància de la RM en la MA Les imatges s’han convertit en valuoses eines per documentar els canvis estructurals i funcionals.
La RM proporciona imatges detalles de la topografia del cervell i posa de manifest la pèrdua de teixit cerebral. L’ALZHEIMER A TRAVÉS DE LES IMATGES PERFIL PACIENT 1:
Nom: Joaquima
Cognoms: Santamans Carrió
Sexe: F
Edat: 84 anys
Perfil neuropsicològic: Demència vascular en fase moderadament greu. PERFIL PACIENT 2:
Nom: Josefa
Cognoms: Santamans Carrió
Sexe: F
Edat: 82 anys
Perfil neuropsicològic: Deteriorament cognitiu de perfil mixte. PERFIL PACIENT 3:
Nom: Eliseo
Cognoms: Santamans Carrió
Sexe: M
Edat: 77anys
Perfil neuropsicològic: Deteriorament cognitiu de perfil amnèsic. Les imatges s’han convertit en valuoses eines per documentar els canvis estructurals i funcionals.
La RM proporciona imatges detalles de la topografia del cervell i posa de manifest la pèrdua de teixit cerebral. L’ALZHEIMER A TRAVÉS DE LES IMATGES Alzheimer: La pèrdua del jo LA IMPORTÀNCIA DE LA RM La RM proporciona imatges detallades de la topografia del cervell i posa de manifest la pèrdua de teixit cerebral. Les imatges s’han convertit en valuoses eines per documentar els canvis estructurals i funcionals. Marcadors sensibles
de la neurodegeneració Atròfia cerebral Pèrdua de volum
en l'hipocamp Estructures
temporals L'ATRÒFIA COM UN MARCADOR DE LA NEURODEGENERACIÓ Relació de l'atròfia cerebral de les diferents àrees del cervell amb els símptomes. DIAGNÒSTIC PER IMATGE Control de la progressió
de la malaltia Eficàcia del tractament Distinció d'altres patologies Avaluació específica dels lòbuls temporals L'ALZHÈIMER DIA A DIA: ESTUDI ANATÒMIC

Periòdicament no es fan seguiments de l’evolució de les zones afectades sinó dels símptomes desenvolupats. L’estudi anatòmic es determinant a l’hora de dur a terme un diagnòstic. TRACTAMENTS FARMACOLÒGICS El tractament farmacològic és variable depenent del pacient. CONCLUSIONS Anàlisi d'un cas L'Alzheimer és una patologia molt complexa pel fet que no únicament intervé en la pèrdua neuronal, sinó que també altera els circuits del sistema nerviós.

Mitjançant la comparació de cervells, en aquells afectats per la malaltia es poden trobar determinats trets característics, com ara: l'encongiment de l'escorça, la pèrdua de teixit, l'augment dels ventricles i l'encongiment de l'hipocamp.

La major part de casos d'Alzheimer són espòradics, mentre que un petit percentatge és el de predisposició genètica.

Hi ha camins eficaços alternatius als tractaments farmacològics i no farmacològics com les mesures preventives que no eviten el risc però el disminueixen.

Les tècniques de diagnòstic precoç, tenen l'objectiu de tractar la malaltia quan els símptomes encara no han evolucionat. D'aquesta manera, l'estudi de neuroimatges, proporciona informació i identifica les neuropatologies existents en el cervell.

Pel que fa a l'anàlisi dels 3 pacients, l'Alzheimer afecta de manera diferent a cada individu, ja que els símptomes estudiats són diferents en cada cas.

A partir de l'estudi simptomàtic, s'ha fet una comparació dels diferents tractaments farmacològics i una relació d'aquest amb els símptomes. En conclusió, els diferents tractaments farmacològics no fan que variï l'evolució.
Full transcript