Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

GERRIT RIETVELD

No description
by

Laura Casas Ylla

on 9 December 2015

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of GERRIT RIETVELD

GERRIT RIETVELD
Arquitecte – Dissenyador
Utrecht, Holanda.
1888 - 1964
Dissenya una cadira sense pintar, publicada a la
Revista De Stijl
(prototip de la seva famosa cadira)

"…La cadira no necessariament ha de ser una representació de la idea de seure, sinó que és com si fós la part inferior d'un home assentat, la prolongació d'una àgil espina dorsal..."
1934
dissenya la
cadira Zig-Zag
i comença el projecte del
Museu van Gogh
a Amsterdam.
Casa Schröder
Roodblauwe stoel
Neoplasticisme
Doctrina estètica, sorgeix
el
1917
als Països baixos,
per
Piet Mondrian
.

Reducció a l'essència de forma i color.

Simplificar composicions visuals a les direccions vertical i horitzontal.

S' utilitzen només els colors primaris juntament amb el blanc i negre.

De Stijl
GERRIT RIETVELD
Rietveld va néixer a Utrecht el 1888.

Autoaprenentatge de dibuix, pintura i modelatge.

Obra el seu
propi taller de mobles
al 1917.

Creu en la
producció en massa
del seu producte i en la
simplicitat en la construcció.

Theo van Doesburg
, funda l'escola De Stijl, que significa "l'estil".

1917
1918
Entra en contacto amb Piet Mondrian i afageix color a les seves obres
Les juntes de les peçes
no les fa en línia, sinó
atravessant-la.
Aparenta
que les parts
de la cadira
estàn flotant
El moble consta de múltiples
peces visualment independents

1924
Construcció de la casa Schröder
Arquitectes: Rietveld i Schröder
Ubicació: Utrecht, Holanda
Durada del projecte: 1924-1925
Construcció d'acer, totxos, formigó armat i vidre.

Composició asimètrica de plans horitzontals i verticals, que al mateix temps compleix:
- L'ideal de les
relacions equilibrades i pures
que busquen els neoplasticistes.
- Dos dels objectius fonamentals de l'arquitectura moderna: la
planta lliure
i la
separació formal
entre estructura i tancaments.

La flexibilitat dels seus espais interiors i la condició d'estar configurada en torn a plans li otorguen característiques distingibles i uniques a tot nivell.

L'habitatge consta d' una cuina/menjador/sala d'estar transformable, un espai d'estudi i una sala de lectura al primer pis.
I al segon pis els dormitoris separats per parets mòbils.
Els murs independents del segon nivell estan posicionats al voltant d'una escala central, van ser dissenyats per donar als fills l'opció de treure les particions durant el dia i així tenir una àrea de joc lliure i col·locar-les a la nit per tornar a delimitar els dormitoris.
Es fa evident que l'arquitecte tenia experiència dissenyant mobles, especialment al comprovar els detalls i funcionalitat de les finestres, les parets mòbils i la taula feta pels nens.
Construida amb plaques prefabricades, estructura d'acer i mòduls a les parts essencials: cuina i bany.

Casa-garatge pel xòfer
Rietveld
trenca amb
De Stijl
i s'associa amb
Nieuwe Zakelijkheid
un estil mes funcional de l'arquitectura.

1928
CASA HILDEBRAND
1934-1935, Blaricum, Holanda

La Casa Hildebrand és bastant petita,
pero va aconseguir una sensació d'espai considerabe.

La impressió que genera la sala d'estar s'amplia gràcies a la paret corba acristallada a l'annex.
La sala d'estar i el menjador estan units pero poden separar-se amb una paret plegable.

Contrastant amb la transperència de la gran paret de vidre orientada al sud que domina la sala d'estar, la zona del menjador queda tapada i poseeix més intimitat.

El vestíbul, dissenyat amb línies visuals horitzontals, verticals i diagonals, ofereix una sensació d'amplitud.

Totes les estances de la planta baixa es comuniquen, de manera que es poden recórrer en varis sentits, un fet que augmenta la sensació de fluidesa i, per tant, qualitat espaial.
Resposta a la resseció econòmica.
Simplicitat i ús d'un sol material.
Full transcript