Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Importanta mamiferelor in viata omului

No description
by

Liza Zaidman

on 29 April 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Importanta mamiferelor in viata omului

Importanta mamiferelor in viata omului
Calul a fost (și încă este) folosit la activitățile agricole și la tractarea vehiculelor.
Importanta economica pentru om
Multumesc pentru atentie!
Mamiferele sunt foarte importante pentru oameni, speciile de mamifere fiind printre cele mai ușor de domesticit. Omul consumă de la ele carne, lapte, folosește blana, părul pentru materialele textile, le folosește în viața de zi cu zi pentru diverse activități.
Unele mamifere, cum ar fi liliecii, ajuta la controlul daunatorilor agricoli. Alte specii cum ar fi cobaii sunt de importanta vitala in studiile medicale si stiintifice deoarece oamenii sunt mamifere, iar alte mamifere pot servi ca modele de studiu in medicina.
Influenta negativa asupra omului
Unele specii e mamifere sunt considerate a avea un impact pagubitor pentru oameni. Multe dintre mamiferele care se hranesc cu fructe, seminte si alte tipuri de vegetatie sunt considerate daunatoare agriculturii.
De asemenea, pisica se atașează de stăpân și este foarte afectuoasă
Câinele, „cel mai bun prieten al omului”, pe lângă faptul că este afectuos, își protejează stăpânul și îl ajută în diversele activități cotidiene. Este folosit de poliție, de jandarmerie la căutarea persoanelor dispărute dar și a drogurilor, având un miros foarte rafinat. Câinii sunt folosiți de persoanele cu deficiențe de vedere pentru apărare și pentru orientarea în spațiu.
Mamiferele sunt o resursa economica vitala pentru oameni. Multe dintre ele, domesticite, furnizeaza produse cum ar fi carnea si laptele (vacile) sau lana (oile).
Mamiferele sunt importante si pentru ecoturism. Exista foarte multi oameni care calatoresc sa poata vizita gradini zoologice sau in diverse colturi ale lumii pentru a vedea animale cum are fi elefantii, leii sau balenele.
Unele carnivore sunt considerate primejdioase pentru animalele din gospodarie si chiar pentru oameni. Mamiferele obisnuite din zonele urbane si suburbane pot deveni o problema atunci cand provoaca pagube la intalatiile electrice sau la retelele de telecomunicatii. Exista mamifere salbatice sau domestice care coexista foarte bine cu oamenii (sobolanii, soarecii, porcii, cainile, pisicile etc.). Ca rezultat a introducerii intentionate sau neintentionate a unor mamifere langa habitatele umane acestea au avut un impact negativ deosebit in special asupra speciilor endemice de pe insulele oceanice.
Multe dinte mamifere pot transmite boli oamenilor sau animalelor din gospodarie. Ciuma bubonica este probabil printre cele mai cunoscute exemple. Aceasta boala este transmisa de catre purecii purtati de rozatoare. Turbarea este o alta boala care se transmite intre speciile de mamifere si reprezinta o amenintare grava asupra animalelor din gospodarii sau a oamenilor.
Full transcript