Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Bosc tropical. Bosc equatorial

No description
by

Pol Anaya Escutia

on 16 February 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Bosc tropical. Bosc equatorial

bosc tropical.
BOSC EQUATORIAL

fACTORS ABIÒTIS
La selva tropical és un medi terrestre.
I els principals factors són:
La
TEMPERATURA
: Les temperatures mitjanes annuals són de 25 ºC.
La
HUMITAT
: A la selva tropical hi han abundants preipitacions 4.500 milimetres a l'any.
El
SÒL
: El sòl, que proporciona aigua i sals minerals és poc fèrtil ja què la matèria orgànica és rapidament descomposta pel calor i la humitat i pels nutrients de les intenses plujes. Permaneix humitat, perquè els raigs de Sol gairebé no arriben a l'interior.
La
LLUM
: El fullatge espès absobeix gairebé tota la llum i no permet que els raigsde Sol arribin cap a l'interior. La visibilitat arriba fins a uns 20 metres.
INDEX
cARACTERÍSTIQUES
GENERALS
fotografies
BOSC TROPICAL
El clima tropical és un tipus de clima que correspon a l'estat mitjà de l'atmosfera en les zones tropicals. Comprèn els climes que no són àrids i ona la temperatura mitjana anual és en general superior als 24ºC. Els boscos tropicals estan situats a la zona intercontinental, la seva vegetació predominant és de fulla ampla i la seva humitat és molt variable.
Hi ha quatre tipus de boscos tropicals:
- El bosc tropical sec
- El bosc tropical monsónic
- El bosc tropical plujós o selva tropical
- El bosc d'inundació
bosc monsónic
El bosc monsónic és un bosc tropical estacional semiperenne de clima mansónic, amb una estació molt plujosa i una estació seca. Amb una mitjana de 2000 mm de precipitació anual, és un bosc de cambi entre el bosc sec i la selva humida
BOSC PLUJÓS
BOSC
D'INUNDACIÓ
Els boscos d'inundació són típics de les zones de clima roical i es relaciona amb les selves tropicals. Té una menor diversitat. Alguns tipus de boscos d'inundació són: selva inundable, selva pantenosa i manglar.
El bosc plujós o selva tropicals propi de les zones tropicals/equatorials, que gairebé mai hi ha estacions seques, ja que aquest bosc presenta pluja tot o quasi tot l' any. Gairebé tots els dies hi ha tempestes i hia ha un ambient saturat d'humitat. Les temperaturres són altes i la radiació solar és molt alta.
BOSC TROPICAL
SEC
El bosc tropical sec, es localitza en latituds tropicals i subtropicals. Encara que aquest bosc apareix en climes que són càlids durat tot l'any, i poden rebre molta pluja a l'any, tenen una llarga estació seca que dura diversos mesos. Aquestes secades estacionals tenen un gran impacte sobre els éssers vius del bosc.
CARACTERÍSTIQUES CLIMÀTIQUES
La zona intertropical humida és un món amb molta pluja, que és bo per a l'agricultura.
La temperatura mitjana anual és de 28 º C. La pluja te 1 promedi anual de 240cm Quadrats.
El clima tropical és un tipus de clima habitual de la zona intertropical, en una banda que envolta a l'Equador des dels 23 º latitud nord fins als 23 º latitud sud. Laclasificación àmpliament reconeguda de Wladimir Peter Köppen el defineix com clima no àrid en el qual els dotze mesos tenen temperatures mitjanes superiors als 18 ° C. Altres autors el defineixen com el clima que posseeix determinat punt del planeta on mai es produeixen gelades, és a dir, mai baixa la temperatura per sota dels 0 ° C, sense importar si és àrid o humit.
FACTORS BIÒTICS
Pol Anaya Escutia
Joel Armada Olivé
César Fuster Pozo
Familiar: Per grau de parentiu. Tenen per objecte la reproducció i la cura de les cries. Està composta per: Pare, mare i fills. Pare, diverses mares i fills. Mare i fills. Només els fills. Hi ha diferents tipus: monògama, polígama, matriarcal i filial.
La competència pot tenir lloc per diferents recursos com ara: l'aliment, recer o protecció, parella per a la reproducció, territoris, etc. La competència només es dóna per recursos que són limitats, per exemple les plantes de la selva competeixen per la llum que és escassa en els estrats vegetals més baixos, aquesta competència no existeix entre les plantes d'un desert ja que allà la llum no és un factor que limiti la vida però si competeixen pels recursos hídrics que són escassos.
INTRAESPECÍFICA
INTERESPECÍFICA
Biocenosi i adaptacions
Factors abiòtics
El clima equatorial es caracteritza per les altes temperatures, les frecuents precipitacions i per la seva estabilitat. Els sòls de les regions equatorials estan condicionats per l'alt índex de pluges. Els perfils terrestres són profunds i el terreny és àcid, ric en alumini i òxids de ferro, la qual cosa li atorga un to rogenc.
CARACTERÍSTIQUES
GENERALS
El clima equatorial, clima tropical humid o clima de les selves tropicals, és un dels tipus de clima tropical. Es caracteritza per les escasses amplituds tèrmiques anuals (menys de 5 °C) i les altes temperatures. La mitjana de tot l'any és d'uns 25 °C i l'amplitud tèrmica anual inferior a 2 °C. Un altra característica és l'alta pluviositat, i sempre pluges superior a 2.000 mm anuals.
Es localitza al continent americà es troba a les regions de la conca de l'amazones i en regions centrals de Nicaragua i Hondures. A Àfrica aquest bioma està situat en la conca del congo, al seu pas per la República Democràtica del Congo i en el sud de Camerun i de la República Centroafricana. Per acabar, aquest tipus de bioma el podem trobar al planeta en Nova Guinea (oceania). Les característiques que es poden trobar són moltes i molt variades. Aquest es podria dir que és un dels biomes més variats del planeta terra, tant en biotop com en biocenosis.

CARACTERÍSTIQUES CLIMÀTIQUES
El clima equatorial és un subtipus de clima tropical que es caracteritza per les temperatures altes (la mitjana anual sempre és superior a 28 ° C) i gairebé constant durant tot l'any, a més de pluges abundants i regulars sempre superiors a 1500 o 2000 mm per any, i es localitza en les zones properes a l'equador terrestre.El clima equatorial és molt similar al clima tropical humit; tenen en comú les escasses amplituds tèrmiques anuals (menys de 5 ° C) i les altes temperatures.


BIOCENOSI I ADAPTACIONS


Adaptacions vegetals

La principal adaptació vegetal és a la llum. Com que els boscos estan formats per arbres gegantescs i frondosos, és molt difícil que els rajos solars arriben a les zones més baixes, i al no arribar la llum, els és impossible a les plantes realitzar la fotosíntesis. Per adaptar-se, les plantes tenen diverses tècniques:
Tenen les fulles el més gran possible, per rebre la major quantitat de llum possible.
Hi ha gran quantitat de plantes epífites (viuen dalt d'altres plantes)
Hi ha enfiladisses, com les lianes, que trepen pels gran arbres per captar major quantitat de llum solar.
Són plantes umbròfiles, és a dir, estan acostumades a viure a l'ombra i no necessiten gran quantitat de llum per sobreviure.


Adaptacions animals

La principal adaptació animal es podria considerar la grandària dels animals, i la zona en la qual viuen. És a dir, en una zona on es difícil mou-se per la quantitat de vegetació, els animals que viuran seran de reduïda grandària. En un altra, on hi haja un ampli espai per viure, els animals que hi hauran, seran totalment diferents, i no tindran problemes de grandària.


FACTORS BIÒTICS
Vegetació

El bosc tropical és l'ecosistema que posseeix major diversitat de plantes. Molts científics asseguren que a l'amazona és possible trobar-ne encara especies de flora desconegudes. Els boscos són umbròfils (hi predomina la vegetació que no necessita de molta llum per subsistir) i són de fulla perenne. L'ambient, molt “pesat” per la calor i la humitat, es propici al desenvolupament d'una vegetació molt exuberant, fent que la selva siga la formació típica. Existeixen gran varietat d'espècies vegetals, des d'arbres gegants de més de 45 metres, a plantes diminutes. Tot açò es veu envoltat d'un gran coscoll de lianes que trepen pels arbres en busca de llum en les frondoses selves.
Els boscos tenen cinc nivells de vegetació: Emergents (els que reben la llum directa del Sòl), un dosser superior i un altre inferior, el sotabosc i la zona més pròxima al terra, on creixen arbustos i herbes.
Els troncs son de color clar, rectes i verticals, amb una escorça llisa i plena de líquens. Totes les plantes lluiten en el bosc per aconseguir uns lleugers rajos de Sòl, i no hi domina cap espècie concreta.
· Animals: Als boscos tropicals hi ha una gran varietat d'espècies animals. A les selves viuen animals de reduïda grandària, per poder mou-se amb facilitat entre el coscoll de troncs, arbustos i lianes. Però als voltants del riu és molt fàcil trobar grans animals, com serps, cocodrils, hipopòtams, etc...
També hi ha una gran varietat de pardals i, sobretot, d'insectes.

FOTOGRAFIES VIDEO

A la selva tropical plujosa, les plantes lluiten per arribar a la llum solar, de manera que generalment posseeixen fulles grans, que a més els permeten evaporar grans quantitats d'aigua, que és excessiva. Viuen en sòls pobres en minerals i poc profunds, per la qual cosa les seves arrels tracten d'aconseguir els nutrients, però els arbres formen "contraforts" o arrels que sobresurten que els permeten respirar quan hi ha inundacions, a més que amb això suporten el setge del vent
Molts animals tenen capacitat de migrar per llargues distàncies, migracions que coincideixen amb les estacions de creixement vegetal (principalment de mamífers a l'Àfrica i d'aus a Austràlia).
Moltes formes excaven caus per evitar la depredació i la dessecació (durant la sequera).

El 80% del territori del clima tropical i equatorial és aquàtic, encara així,es caracteritza per la seva superfície terrestre, la seva fauna i la seva vegetació.


BIÒTOP
ALTRA INFORMACIó
BOSC
EQUATORIAL

Cal recordar la importància que tenen els boscos tropicals al planeta terra. Actualment, els boscos tropicals estan en perill per diverses raons. La caça furtiva d'exemplars autòctons, la desforestació (ja que hi ha grans quantitats de fusta de molt bona qualitat), la pressió demogràfica que obliga a molts països a destruir boscos per fer camps de cultiu o d'explotació ramadera, l'erosió i la contaminació dels rius, estan fent desaparèixer, a poc a poc, aquestos boscos tropicals.
El problema és que aquestos boscos i selves són un “pulmó” del planeta. La seua riquesa i diversitat biològica són essencials per mantenir l'equilibri en la Terra. Per això és tan important protegir aquestos exuberants ecosistemes.

ESPEREM QUE US HAGI AGRADAT
Bibliografia
Llibre de text 2n d'eso
Http://ca.wikipedia.or/wiki/Clima_tropical
Http://ca.wikipedia.or/wiki/Clima_equatorial
http://html.rincondelvago.com/bosc-equatorial.html
http://selvatropicaldiver.blogspot.com.es
YouTube
Google images
Caractertiques generals de l'ecosistema
Característiques climàtiques
Biòtop
Biocenosis i adaptacions
Factors biòttics
Factors abiòtics
Fotografíes i Vídeo
Altra informació
Bibliografía
Full transcript