Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Bepalingsmethode voor de afvoercapaciteit 'huishoudoelijk afvalwater'.

Presentatie door Sjors Lenssen, Robert Kusters en Gerard Matheij
by

gerard matheij

on 26 September 2011

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Bepalingsmethode voor de afvoercapaciteit 'huishoudoelijk afvalwater'.

Bepalingsmethode voor de afvoercapaciteit 'huishoudelijk afvalwater'. Wat moet je doen als je bij renovatie de afvoer dikte niet kan verkrijgen ? Er zal nog een beluchting bij moeten komen dat de leiding niet Vacuüm word gezogen. Er zijn afkortingen voor de afvoeren binnenhuis, Welke zijn dat ? AL : Aansluitleiding VL : verzamelleiding SL : Standleiding GL : Grondleiding OL : Ontspanningsleiding VE : Vereveningsleiding Wat is een vereveningsleiding ? Een vereveningsleiding is een leiding die evenwicht brengt in de luchtdruk die heerst in twee andere leidingen.
Waar bestaat een rioolstelsel uit van een lozingstoestel ? - een lozingstoestel - een stankafsluiter ( sifon ) - een muurbuis - een vloerbuis - een aansluitleiding - een verzamelleiding Wat zijn de handelsmaten van PVC ? Wat is een geintegreerde stankafsluiter ? Een geintegreerde stankafsluiter is bijv. een wc of een urinoir. De stankafsluiter zit in het toestel gebouwd. Wat is de maximale lengte van een muurbuis? De maximale lengte van een muurbuis is 50 cm.
Als deze langer is dan loopt het water niet snel genoeg weg en blijft het vuil hangen dus verstopt de pijp. Waar staan de afkortingen AWT, BK, CL, DF, GST, HWB, UR en WST voor ? AWT : Vaatwasser
BK : Badkuip
CL : Closet
DF : Drinkfontein
GST : keukengootsteenbak
HWB : Handwasbak
UR : urinoir
WST : Wastafel Hoe dik moet een ontspanningsleiding zijn ? De binnenriolering moet door zeker 1 ontspanningsleiding met een ontwerpmiddellijn van 69 mm zijn. En deze moet in open verbinding staan met de buitenlucht. Wat is een aansluitleiding ? Een aansluitleiding is de leiding vanaf de sifon tot aan de verzamelleiding. Dus de muurbuis de vloerbuis en de aansluitleiding. Als deze langer word dan 3.5 meter word het een verzamelleiding. Wat is de vullingsgraad van een pijp ? 100 % vulling in een pijp is niet mogelijk, De pijp zal Vacuüm zuigen. Dus als we spreken van de vullingsgraad van een pijp is dat 70 % of minder. Om het makkelijk te maken zeggen we tegen de 70 %, 100 % vanaf daar kun je zeggen 25 % is bijvoorbeeld een kwart. Te weinig doorstroom is ook niet goed want dan kan het afval niet goed vervoerd worden. De handelsmaten zijn :
- 32 - 110
- 40 - 125
- 50 - 160
- 75 - 200
- 90
Full transcript