Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Macho's of Mietjes

No description
by

Jennemie Driesens

on 15 September 2012

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Macho's of Mietjes

Macho’s of mietjes?
De ontwikkeling van de geslachtsidentiteit. Sekse Gender Geslachtsidentiteit 1. Identiteit en Ontwikkeling Persoonlijke identiteit

Culturele identiteit

Groepsidentiteit

Geslachtsidentiteit Primaire of informele groepen Secundaire of formele groepen Groepsidentiteit Identiteit die iemand aanneemt naar gelang de groep(en) waartoe hij/zij behoort. persoonlijk contact
emotionele relaties
geslotenheid
wij-gevoel

peergroep formeel contact
instrumentele relaties
openheid
wisselend lidmaatschap

sportvereniging De mate waarin men zichzelf ziet als mannelijk of vrouwelijk, rekening houdend met de maatschappelijke betekenis van man- en vrouw-zijn (Stets & Burke, 2000). (Money, 1995)
het psychologische en sociale aspect of men zich man of vrouw voelt Het biologische geslacht.
Lichamelijk behoor je tot de groep mannen (XY) of vrouwen (XX) Genderidentiteit: het subjectieve gevoel tot één van de genders te behoren. Deze toewijzing kan concordant of discordant zijn met de anatomie van de geslachtsorganen.

Genderrol: het observeerbare gedrag dat volgens maatschappelijke normen mannelijk of vrouwelijk wordt genoemd. 1.1 De ontwikkeling van de geslachtsidentiteit Video
Milleniumbaby's
Macho's of Mietjes Biologische factoren

Sociaal-culturele factoren Opdracht 1 Teken een fiets Opdracht 2 Vergelijk je wijs-
en ringvinger.
Noteer welke van
de 2 de langste is. Opdracht 3 Jongens - of
meisjesspeelgoed? NATURE NURTURE Het kind heeft een aangeboren bewustzijn over geslacht, geprogrammeerd door genen en gebetonneerd door hormonen. Het zijn niet zozeer de genen/hormonen die gedrag zullen bepalen om je dit instinct kunt beïnvloeden en zelfs veranderen door opvoeding.

Cf. Theorie van geslachteloosheid Enculturatie/socialisatie Acculturatie/cultuurcontact Culturele identiteit Een culturele identiteit ontstaat op basis van gemeenschappelijke waarden en normen in een samenleving en op basis van een gemeenschappelijk verleden aanpassen van een individu aan zijn omgeving, instandhouding en voortzetting van een cultuur over een lange periode

internalisatie, identificatie, imitatie sociaal proces wanneer groepen individuen met verschillende culturen in min of meer langdurig direct contact met elkaar komen.

aanpassing, assimilatie, integratie Persoonlijke identiteit De persoonlijke identiteit komt geleidelijk tot stand doorheen de verschillende fasen van de ontwikkeling van de persoon. Men onderscheidt zichzelf geleidelijk van de ander en met zich o.a. los van de ouders.

Levenslang proces Proces van individuatie 1.1 De ontwikkeling van de geslachtsidentiteit Klasgesprek
op basis van
foto's en krantenartikels
NATURE NURTURE Het kind heeft een aangeboren bewustzijn over geslacht, geprogrammeerd door genen en gebetonneerd door hormonen. Het zijn niet zozeer de genen/hormonen die gedrag zullen bepalen om je dit instinct kunt beïnvloeden en zelfs veranderen door opvoeding.

Cf. Theorie van geslachteloosheid 1. Waarom worden de mensen die in de foto’s en video aan bod komen, als man of vrouw omschreven en behandeld?
2. Nature of nurture ?
Full transcript