Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

The UK

No description
by

PJ Aizfre

on 5 February 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of The UK

(United Kingdom) El Regne Unit Situació Ciutats importants Relleu Costums, tradicions i menjars DEMOGRAFIA La moneda Símbols El Regne Unit està al nord-oest d'europa.
És un estat insular sobirà i forma part de l'Unió
Europea. Les ciutats més importants del Regne Unit són: La moneda del Regne Unit és la lliura estarlina La bandera del Regne Unit està formada per una creu vermella , una de creu blanca amb el fons blau i l'altre una creu vermella. El Regne Unit està entre el 5 i el 0 del meridià de Greenwich. Hi ha una illa anomenada Cap Land's End , que està al sud del Regne Unit. London
Cardiff
Belfast
Edinburgh
Glasgow
Manchester
Liverpool
Birmingham
Oxford
Leeds La capital d'Anglaterra és Londres.
La de Gal·les és Cardiff.
La d'Escòcia Edinburgh.
I la d'Irlanda del Nord és Belfast. Londres té més de 3 milions d'habitants El Regne Unit té uns 244.101 Km2

I uns 60.209.500 milions d'habitants 1 euro equival a 0'75 lliures estarlines

1 lliure estarlina equival a 1'33 euros L'himne del Regne Unit es diu ''Good Save the Queen'' Està rodejat pel Mar d'Irlanda, a l'oest, el Mar del Nord, a l'est i el Canal de la Mànega al sud, que uneix el nord de França i el sud del Regne Unit. Els rius més importants són el Severn, al sud-oest, el Trent, a l'est i el Tàmesi al sud-est. LES MUNTANYES ELS MARS ELS RIUS Clima El clima del Regne Unit és atlàntic, tot i que al nord, a Escòcia, hi ha una petita part de clima d'alta muntanya. Els rius són curts però amb un caudal moderat, que permet la navegació. La posició insular i la influència dels vents oceànics del SW són els principals factors climàtics. Vegetació Idiomes Cap llengua és oficial, però la llengua predominant és l'anglès.
Altres llengues que es parlen són: el gal·lès, el còrnic, l'irlandès i el gaèlic escocès. Té un clima fred i humit però el corrent del Golf endolceix els climes d'aquesta regió per proporcionar les condicions i garantir un clima molt més temperat. És un típic clima marítim de la costa oest, amb contrastos només entre el nord i el sud. Economia El Regne Unit és un dels països més rics del món. És la cinquena economia mundial en termes absoluts. L'agricultura representa únicament l'1% del PIB i està fortament mecanitzada. En la indústria, les principals activitats són la maquinària, el material de transport (vehicles, ferrocarrils i aeronàutica) i els productes químics. En la mineria, les tradicionals mines de carbó en forma d'hulla situades a Yorkshire, Gal·les, Escòcia i Lancashire van subministrar a les centrals tèrmiques britàniques l'energia necessària per al desenvolupament econòmic. Gràcies al petroli descobert el 1970 al mar del Nord, el Regne Unit és el segon productor europeu després de Noruega. El sector serveis és el que més aporta al PIB del país. En destaquen la borsa, els serveis financers de la banca i les companyies d'assegurances.- Dins de l'illa hi ha diversos ecosistemes com els boscos temperats, pantans, aiguamolls, etc. El roure, l'om, el faig, el freixe, el pi i el bedoll són alguns dels arbres més comuns dins dels boscos britànics. Anteriorment, les illes Britàniques es trobaven plenes de boscos d'arbres caducifolis i coníferes, però per a la dècada del 2000, només prop del 10% del territori nacional es trobava cobert per boscos, concentrant-se en el nord-est d'Escòcia i al sud-est d'Anglaterra, degut en gran part a la tala descontrolada i al creixement urbà. Un 72% de la població són cristians Un 3% de la població són practicants RELIGIÓ Atraccions túrístiques Els anglesos són coneguts pel seu amor incondicional cap al te de les 5 de la tarda, l'anomenat Five O'clock Tea.
També són famosos per ser els creadors del futbol i pel seu fanatisme pel criquet, un dels esports anglesos per excel · lència.

Els anglesos són bastant disciplinats i exquisits amb les bones maneres. Les muntanyes del Regne Unit són, al centre de la Gran Bretanya, La Serra Penina, al nord d'Escòcia hi ha les Muntanyes Grampianes i a l'oest hi ha les Muntanyes Cambrianes. El punt més alt és el Ben Nevis de 1344. Els anglesos són molt supersticiosos:
Tocar fusta, trobar un trèvol de quatre fulles, guardar diners en les butxaques d'una peça nova, tallar els cabells en lluna creixent i creuar-se amb un gat negre, són signes de bona sort. Mentrestant, la mala fortuna és associada a caminar per sota d'una escala, vessar sal a taula, trencar un mirall i obrir un parasol dins d'una habitació. Anglaterra 50,431,700
83,8 %
Escocia 5,094,800
8,5%
Gal.les 2,958,600
4,9%
Irlanda del Nort 1,724,400
2,9% A
Full transcript