Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Viatge Madrid 2012-2013

No description
by

Anna Gimeno

on 27 April 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Viatge Madrid 2012-2013

4t d'ESO. Curs 2012-2013 Viatge a Madrid Toledo Madrid té 3.233.527 habitants i la comunitat autònoma de Madrid en té 6.008.183.
Actualment a la ciutat de Madrid governa el Partit Popular.
Pertany a la Comunitat autònoma de Madrid on hi governa el Partit Popular.
L’alcalde de la ciutat és Ana Botella, i el president de la Comunitat Ignacio González González. Madrid Segovia Informació bàsica: L'enterrament del Senyor d'Orgaz El nom real del Greco és Domenikos Theotokopoulos. Hi ha teories que diuen que aquest autor utilitzava com a model a persones amb malalties mentals per representar als sants.
Les característiques més importants de la seva obra són l’oposició a la rigidesa de la norma clàssica, major llibertat creativa i la deformació de les figures.
Aquest quadre va ser encarregat pel capellà de Santo Tomé. El tema es basa en una llegenda del segle XIV segons el qual sant Esteve i sant Agustí baixaren del cel per traslladar el cos del senyor de la vila d’Orgaz a la tomba feta per a ell en una capella de la parròquia on es troba el quadre. Aquesta llegenda explica el nom de l’obra.
Una de les característiques més curioses de tota la seva obra és que El Greco deforma les figures. Existeixen diverses teories per explicar aquest fenomen. Es parla de un defecte visual de l’autor que el porta a aquesta deformació. Altres teories diuen que es de deguda a la voluntat d’apropar les figures al cel.
Aquest quadre es divideix en dues parts, l’inferior i la superior. En la part inferior és on trobem l’escena de l’enterrament, els retrats de les persones més importants de Toledo en aquella època que tenen davant (primera fila) a dos capellans agafant al Senyor d’Orgaz mort. No tots els rostres d’aquesta part estan complets.
En la part superior encara veiem present la serietat que mereixia el moment en els personatges envoltats de núvols. Es diu que aquesta part correspon a la construcció imaginativa de poetes i artistes. El to fred i al mateix temps intens del color juntament amb la il·luminació destaquen la pertinença a un altre àmbit. Informació bàsica Informació bàsica Gimcana Literària pel Carrer Huertas Hola, som la Berta Baeta, l’Anna Gimeno i l’Alba Pellicer del grup 15 de 4t ESO.
Aquesta experiència ha estat molt satisfactòria. Ens han agradat les estones de lleure en les que hem aprofitat per conèixer millor el centre d'Espanya. Sobretot creiem que ha sigut una oportunitat per estar tot 4t d’ESO més unit, a més de ser un magnífic comiat de curs. Presentació Toledo és una ciutat que té 84.019 habitants.

Governa el Partit Socialista (PSOE), que governa en solitari.

Pertany a la comunitat autònoma de Castalla-La Manxa on governa el Partit Popular (PP).

La seva economia es basa en l’industria espasera. Vídeo de Segovia Vídeo Toledo El Guernika - Aquest quadre es va encarregar a Picasso l’any 1937, en plena Guerra Civil Espanyola. Va ser el bàndol republicà el qui va demanar aquesta obra a l’artista. Picasso era un pintor amb ideals d’esquerres i per això va accedir a la petició. El quadre es veu influït per tota la guerra en general, ara bé, l’esdeveniment que el marca especialment és el bombardeig que va patir la ciutat de Guernika l’any 1937. El 1939 acaba la guerra amb la victòria dels Nacionals. Això porta a Espanya la instauració del règim totalitari amb Franco al capdavant. Picasso abans de marxar del país va deixar clar que el seu quadre no podia establir-se a Espanya sempre i quan hi manqués la democràcia. Per això, el quadre va viatjar i es va establir a diferents museus d’Alemanya però durant períodes molt breus fins que va arribar al MOMA de Nova York. Amb la mort de Franco, l’any 1975, Espanya recupera la democràcia i amb aquesta el quadre. El Guernika arriba al Casón del Buen Retiro (Madrid) creant una enorme expectació per part del públic. Recentment el quadre ha arribat al Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofia, també a Madrid.
- Aquesta obra parteix d’un esdeveniment històric, es tracta del bombardeig que va dur a terme la Legió Còndor, la unitat militar dirigida per Franco sobre la ciutat de Guernika. Aquest succés enfrontava al bàndol republicà i al bàndol franquista durant la guerra civil espanyola. El bàndol franquista va explicar que l’objectiu eren dos ponts i una fàbrica d’armament militar, però aquests queden intactes, la bomba va caure prop del marcat. És una de les primeres vegades on s’ataca a la població civil.
- Aquest quadre és una grisalla, és a dir, prescindeix de colors. Això és perquè el dolor de la guerra destaqui, per augmentar la sensació de caos i d’angoixa. Deixa de banda qualsevol color per eliminar l’esperança i per accentuar la brutalitat del conflicte.
PERSONATGES:
1. Llegint el quadre de dreta a esquerra, primer observem una figura femenina atrapada en una estructura de flames, pot ser un homenatge a Goya, ja que recorda el personatge central dels “Afusellaments del tres de maig”.
2. Rostre d’una altre figura femenina, com un fantasma, una cara i un braç que porta una llàntia d’oli (símbol de la falta de progrés a Espanya). Aquesta dona pot referir-se a Dora, la seva companya sentimental.
3. Després veiem el cos sencer d’una dona que es mou feixugament, intenta fugir però es troba encara més horror. Simbolitza la impossibilitat de fugir.
4. El cavall agonitzant és el símbol del poble dèbil espanyol. El travessa una llança, gairebé no s’aguanta sobre les seves potes.
5. Sobre del cavall la llum d’una bombeta manifesta l’absurditat del progrés que ens ha portat a la destrucció. També recorda a un ull que origina tot el caos.
6. De la boca del cavall surt un colom que com la resta de les figures pateix el dolor. Podria referir-se a l’esperit del cavall i també a la pèrdua de la pau.
7. Escampats per terra veiem fragments d’un home amb una espasa i una flor. És un homenatge a la lluita de l’ésser humà, mentre que la flor és un convit a l’esperança.
8. El brau, un animal fort i desafiador ara és plasmat ple de dolor. És el símbol de l’Espanya republicana, és noble i fort.
9. Una mare plorant amb el seu fill en braços representa la maternitat truncada.
Crec que la imatge més dramàtica del quadre és la que Picasso va representar a l’esquerra de l’obra. La mare completament desesperada amb el seu fill sense vida als braços. Ja no podrà alletar-lo més, per això veiem que els pits li han quedat secs. No hi ha futur. Aquesta part del quadre a la vegada de mostrar-nos l’horror de qualsevol guerra ens ensenya sense subtileses la brutalitat que comporta la maternitat truncada. Veiem una dona que plora al seu fill. Un nen innocent pot perdre la vida per motius moltes vegades absurds. Mata Mua Paul Gauguin va pintar el Mata Mua l’any 1892. Es veu defraudat per la cultura occidental i marxa a les illes del pacífic a la recerca de la innocència dels homes i la puresa de la natura. Aquest quadre el va pintar en una de les seves estàncies a Tahití, el seu títol vol dir “hi havia una vegada” i podem veure com en aquest mon paradisíac se sent lliure i feliç. Plasma un món ple d’imatges de felicitat i llibertat. També veiem com busca l’autenticitat basant-se en els valors primitius. Ens mostra la innocència de dos noies en plena natura, sense la pressa del món occidental. En un segon pla veiem com un grup de dones adora a un Déu. En el quadre veiem com l’autor utilitza el sintetitisme fent una pintura conceptual. Pinta la idea que elabora el pintor després d’una experiència concreta. La memòria treu la part superficial i reté l’essència. Aquest quadre rebutja la perspectiva i està pintat amb colors emocionals, no pas descriptius. Segovia té 54.844 habitants.

A la ciutat governa el PSOE en solitari.

Pertany a la comunitat autònoma de Castella i Lleó, on hi governa el Partit Popular.

La principal indústria de Segovia és la indústria metal·lúrgica i alimentària. L'Alcázar La situació de l’Alcázar, construït sobre una roca envoltada per dos rius ens indica l’origen militar d’aquesta fortalesa durant els seus primers segles. A l’Edat Mitjana, tant per la bellesa de la seva situació com per la seva indiscutible seguretat militar es convertí en una de les residències preferides dels reis de Castella. Per tant, poc a poc l’Alcázar deixa de ser una fortalesa per convertir-se en una residència cortesana. La seva gran torre va servir per emmagatzema armes.
Més tard, al segle XIV Segovia va haver d’enfrontar-se a varis combats als quals l’Alcázar no va ser aliè . Això porta a utilitzar novament el monument per a causes militars (reforçar les muralles i ampliar el sistema defensiu).
També es va utilitzar com a presó de l’Estat on es van tancar personatges importants. Així quedà fins que l’any 1762 Carles III va fundar a l’Alcázar el “Real Colegio de Artillería”. Aquest centre va romandre fins que al 1862 es va incendiar l’edifici. L’Alcázar va ser restaurar l’any 1898 on s’hi va instal·lar l’Arxiu General Militar i el 1953 es va crear el “Patronato del Alcázar de Segovia”, responsable de l’actual Museu.
L’Alcázar consta de moltes estàncies:
-Sala del Palacio Viejo: sala rectangular on es conserven els finestrons romàntics que donaven llum al Palau. Al centre veiem dues grans armadures eqüestres.
-Sala de la chimenea: Trobem una gran xemeneia on a la seva placa interior hi ha l’escut d’Espanya dels primers Borbons. Sabem que el mobiliari d’aquesta sala pertany al segle XVI. Aquesta sala es decorada amb molts quadres.
-Sala del trono o del solio: el que més crida l’atenció és la cúpula d’estil mudèjar. Trobem representat en les vidrieres a Enric IV per commemorar la batalla de Jimena. El tro baix de vellut és l’element principal i els murs estan coberts també amb vellut. 1 2 3 4 5 7 8 9 6 Vídeo de Madrid
Full transcript