Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Motoare termice si poluarea mediului ambiant.

No description
by

anita fiastru

on 22 December 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Motoare termice si poluarea mediului ambiant.

1


2

Pe an ce trece, cantitatile de praf si gaze degajate de motoarele termice cresc considerabil.In urma unor calcule , pe parcursul unui an pe Pamint sint aruncate in atmosfera aproximativ 20 miliarde de tone de dioxid de carbon , 200 milioane de tone de oxid de carbon , 150 milioane de tone de compusi ai sulfului , 50 milioane de tone de oxizi ai azotului, si 250 de milioane de tone de praf. In Republica Moldova , in atmosfera sint degajate anual circa 9 milioane de tone de dioxid de carbon , 160 mii de tone de oxid de carbon , 500 de tone de oxizi ai azotului etc.(sursa:manual de fizica cl 11-a)
3

Poluarea mediului ambiant a devenit o problema globala.Oamenii se lupta cu aceasta problema icercind sa gaseasca cai de solutionarea a efectelor adverse ale functionarii motoarelor termice.
3.1

4.In concluzie
Pot sa afirm ca exista o multime de cai de solutionare a problemei cauzate de functionarea motoarelor termice, iar fiecare dintre noi trebuie sa fie constient de aceasta.De exemplu, noi ,tinerii putem organiza diferite voluntariate , prin care sa plantam plante verzi , ce consuma CO2 si elimina O2 , adica procesul invers celui motoarelor termice.Trebuie sa folosim cit mai mult bicicleta ca mijloc de transport in orice caz posibiL.
Motoare termice si poluarea mediului ambiant
Al elevei clasei XI U Zetu Cristina

1.Cunoastem foarte bine ca masinile termice au o importanta mare in zilele noastre, insa functionarea lor influenteaza negativ asupra mediului inconjurator. Apelam la motoare termice aproape mereu deoarece fara ele ar fi imposibila deplasarea dintr-un loc in altul intr-un interval de timp relativ scurt.
Motoarele termice au o influenta negativa asupra mediului ambiant deoarece in timpul functionarii lor , ele consuma diferiti combustibili precum carbunele, motorina,kerosen,benzina, gaze naturale
Trebuie sa ne invatam sa folosim bicicletele mai mult decit automobilele, deoarece ele nu au nici un efect negativ asupra mediului , si nu elimina substante toxice. Putini dintre oameni se gindesc la faptul ca energia , care ne da caldura si comfort, este obtinuta prin arderea carbunelui , petrolului si gazelor naturale la centrael de diferite tipuri. Astfel , in atmosfera creste concentartia de dioxid de carbon.De aceea este necesara economisire energiei electrice.(sursa:ecology.md) De exemplu:
1. Nu lăsaţi aparate electrice să funcţioneze în regim sleep.
2. Nu lasati incarcatorul conectat , atunci cind nu-l utilizati.
3. Inlocuiti becurile conventionale cu cele de economisire a energiei.

5.Motorul Stirling

În familia mașinilor termice, motorul Stirling definește o mașină termică cu aer cald cu ciclu închis regenerativ, cu toate că incorect, termenul deseori este utilizat pentru a se face referire la o gamă mai largă de mașini. În acest context, "ciclu închis" înseamnă că fluidul de lucru este într-un spațiu închis numit sistem termodinamic, pe când la mașinile cu "ciclu deschis" cum este motorul cu ardere internă și anumite motoare cu abur, se produce un permanent schimb de fluid de lucru cu sistemul termodinamic înconjurător ca parte a ciclului termodinamic; "regenerativ" se referă la utilizarea unui schimbător de căldură intern care mărește semnificativ randamentul potențial al motorului Stirling. Există mai multe variante constructive ale motorului Stirling din care majoritatea aparțin categoriei mașinilor cu piston alternativ. În mod obișnuit, motorul Stirling este încadrat în categoria motoarelor cu ardere externă cu toate că sursa de energie termică poate fi nu numai arderea unui combustibil ci și energia solară sau energia nucleară. Un motor Stirling funcționează prin utilizarea unei surse de căldură externe și a unui radiator de căldură, fiecare din acestea fiind menținut în limite de temperatură prestabilite și o diferență de temperatură suficient de mare între ele.
Full transcript