Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

"História de jazz"

No description
by

yeneva gimenez gimenez

on 17 February 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of "História de jazz"

"História de jazz"
Els work-songs i els gospels
El blues i el ragtime
EL BLUES: El blues (que significa malenconia o tristesa) és un gènere musical vocal i instrumental, basat en la utilització de notes de blues i d'un patró repetitiu, que sol seguir una estructura de dotze compassos. Originari de les comunitats afroamericanes dels Estats Units, es va desenvolupar a través dels espirituals, cançons d'oració, cançons de treball, rimes angleses, balades escoceses i irlandeses narrades i crits de camp.
EL RAGTIME: Ragtime (ragged-time, «temps esquinçat»), abreujat de vegades com «rag», és un gènere musical nord-americà que es va popularitzar a finals del segle XIX derivat de la marxa, caracteritzat per una melodia sincopada i un ritme accentuat en els temps imparells (primer i tercer). Entre els seus arrels apareixen elements de marxa en l'estil de John Philip Sousa i de ritmes provinents de la música africana.
ELS WORK-SONGS
ELS GOSPELS
EL BLUES
Els inicis del jazz
El Jazz va gestar-se al s. XIX, amb les veus dels esclaus que treballaven a les plantacions de cotó del sud dels Estats Units.
Arribaven grans quantitats d'esclaus, fonamentalment de la zona occidental de l'Àfrica, del sud del Sàhara, d'una zona denominada Costa de Marfil, "Costa del Oro" o "Costa de los esclavos". A moltes àrees del sud dels Estats Units, estava prohibit per la llei tocar tambors, de manera que els esclaus van haver de recórrer a la percussió mitjançant les mans i els peus (percussió corporal), d'aquesta manera disfrutaven de les festes i de la seva música.
EL SWING
EL SWING: La música swing, también conocida como swing jazz o simplemente swing, es un estilo de jazz que se originó en Estados Unidos hacia finales de los años 1920, convirtiéndose en uno de los géneros musicales más populares y exitosos del país durante los años 1930.
LES JAM SESSIONS :
Una jam session pot traduir-se literalment com sessió d'improvisació. L'expressió fa referència a la improvisació musical en melodies conegudes, sense cap mena de preparació prèvia.
s'hi reunien els músics mes destacats del moment i en aquests espontànies s'hi podia veure: inprovicacions lliures.


EL PRIMER JAZZ: L'ESTIL NOVA ORLEANS.
S'anomena «estil Nova Orleans» a aquesta forma inicial del jazz. Encara no s'ha desprès de les influències del minstrel i conté totes les característiques pròpies del hot. Les improvisacions, en el sentit que avui les coneixem, no existien, de fet, els solistes elaboraven llargues variacions melòdiques sobre el tema principal (usualment integrat per dues cançons diferents), en tempos molt lents o mitjans, mai ràpids.
Les manifestacions musicals dels esclaus són:
-Els work-songs.

-Els gospels .

-El blues .

-El ragtime.
L'ERA DEL SWING: NOVA YORK 1930
LA BIG BAND: Big Bang té un estil musical molt marcat en la indústria de l'entreteniment coreà, abans de l'expansió del Kpop ja comptava amb gran 1 popuralidad a Àsia incloent països com el Japó, Tailàndia i la Xina. Els tons específics en les seves cançons són el R & B i el hip-hop, incloent també cançons Electròniques i balades suaus. YG Entertainment va basar l'estil musical de Big Bang a la Boy band Nord Americana
ELS WORKS-SONGS = (cançons de treball)
Una cançó de treball sol ser una cançó rítmica cantada a capella per aquelles persones que desenvolupen tasques físiques i repetitives; probablement, el motiu d'aquestes cançons és el de reduir l'avorriment en realitzar aquestes tasques, així mateix, el ritme d'aquestes cançons serveix per sincronitzar el moviment físic de les persones que realitzen els treballs.
ELS GOSPELS= (evangeli)
La música gospel, música espiritual o música evangèlica, en la seva definició més restrictiva, és la música religiosa que va sorgir de les esglésies afroamericanes al segle XVIII i que es va fer popular durant la dècada de 1930. Més generalment, sol incloure també la música religiosa composta i cantada per cantants cristians.
jazzgra.jimdo.com/historia-del-jazz


www.taller54.com/jazz.htm‎‎


www.juntadeandalucia.es/averroes/iesmateoaleman/.../El%20Jazz.htm‎

Full transcript