Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Nom tècnic de la classe de bessons:

No description
by

albert demi

on 8 June 2015

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Nom tècnic de la classe de bessons:

BESSONS
genètica
fecundació
La fecundació és el procés mitjançant el qual dos gàmetes, un òvul i un espermatozoide, s'uneixen per formar un zigot. Forma part de la reproducció sexual present en la immensa majoria d'eucariotes.
PRESENTACIÓ
Nom tècnic de la classe de bessons:
·Hi ha dos tipus de bessons: Els bessons univitel·lins i els bessons bivitel·lins.
Característiques principals:
·Bessons Univitel·lins: s'originen quan l'embrió, format per poques cèl·lules, es divideix en dos grups de cèl·lules i origina dos embrions, que comparteixen la placenta. Aquests bessons procedeixen del mateix òvul i del mateix espermatozoide i, per tant, tenen els mateixos gens. Són del mateix sexe i sovint són difícils de distingir. També s'anomenen bessons idèntics. Un cas especial de bessons univitel·lins són els siamesos ja que són bessons que comparteixen alguns òrgans i que la partició de l'embrió no ha estat completa. Excepcionalment, també, l'embrió original es pot dividir en tres embrions.
·Bessons Bivitel·lins: Es formen quan dos òvuls diferents són fecundats per dos espermatozoides. Només pasa quan l'ovari expulsa dos òvuls alhora. Cada embrió té la seva placenta, poden ser del mateix sexe o no i s'assemblen com els germans nascuts de parts diferents. També s'anomenen bessons fraterns.

Existen dos tipos de gemelos: Los monozigoticos y los dizigóticos. Los primeros surgen como consecuencia de la división de un solo zigoto en dos, en un momento muy temprano del desarrollo embrionario. Consiguientemente ambos hermanos gemelos presentan el mismo genotipo (siempre son del mismo sexo, por tanto), y las diferencias que podamos observar entre ellos después del nacimiento se deberán solo a la influencia ambiental. Por el contrario, los gemelos dizigóticos surgen como consecuencia de la liberación simultánea de dos óvulos distintos en un mismo ciclo ovárico, y de su posterior fertilización por parte de dos espermatozoides distintos. Ello quiere decir que el grado de parecido genético entre los dos hermanos gemelos es en este caso el mismo que se puede encontrar entre dos hermanos cualesquiera. Las diferencias entre ambos serán debidas tanto a diferencias del genotipo como del ambiente. Podrán tener el mismo o diferente sexo.
vessons univitel·lins
bessons bivitel·lins
Full transcript