Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Perhapja e protestantizmit

No description
by

adriana koxhaj

on 4 February 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Perhapja e protestantizmit

ZBULIMI I SHTYPSHKRONJES BERI TE MUNDUR BOTIMIN E SHPEJTE TE IDEVE TE MARTIN LUTERIT.KETO IDE NDIHMUAN NE PERHAPJEN E KESAJ FEJE NE SHUME VENDE TE EVROPES , DHE JO VETEM.
PERHAPJA E PROTESTANTIZMIT NE EVROPE.
Perhapja e protestantizmit...
Kisha protestante ne zvicer mori emrin e Kalvinit, i cili ishte reformator i madh dhe perkrahes i ideve te Luterit.Ai nxori dhe 3 mesime kryesore :
A.Parapercaktimi i fatit.
B.Familja dhe puna jane te shenjta.
C.Kurse per te investuar.

KISHA PROTESTANTE NE ZVICER
KISHA PROTESTANTE U PERHAP NE GJERMANI KRYESISHT NE PJESET ME TE ZHVILLUARA TE SAJ, NE VENDET VERIORE E QENDRORE.AJO I SHKEPUTI KISHES KATOLIKE 2\3 E BESIMTAREVE DHE U BE KISHE KRYESORE NE SHOQERINE GJERMANE.
IDETE PROTESTANTE U PERHAPEN EDHE NE ANGLI.KETU NDRYSHE NGA VENDET E TJERA ,REFORMEN E KISHES E UDHEHOQI MBRETI.KISHA ANGLEZE U SHKEPUT NGA PAPATI DHE NE VITIN 1534 MBRETI U SHPALL DHE KRYETARI I KISHES .KESHTU LINDI KISHA ANGLIKANE.PROTESTANTET NE ANGLI THIRRESHIN PURITANTE.
KISHA PROTESTANTE NE GJERMANI
KISHA PROTESTANTE NE ANGLI
PROJEKT:
LENDA HISTORI
ZYSH:LILIANA GUGA.
Full transcript