Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Dezechilibrele ecologice

No description
by

Mota Adrian

on 10 December 2012

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Dezechilibrele ecologice

DEZECHILIBRELE ECOLOGICE Ecologia Notiune folosita pentru prima oara de naturalistul Ernst Haeckel in lucrarea “Generelle Morphologie der Organismen” din 1866 . Aceasta a fost definita ca “ stiinta generala a relatiilor dintre organisme si mediul lor inconjurator . “ Ecologia este literalmente stiinta habitatelor . Echlibrul ecologic si mecanismele lui Un organism preia din mediu materie si energie , construindu-se pe sine si in acelasi timp , cedeaza materie si energie mediului . Putem spune ca organismul este strabatut permanent de un flux material si energetic si cu toate acestea el continua sa existe .

Defpat putem spune ca organismul nu ar putea exista fara acest flux , iar intre ceea ce primeste si ceea ce elimina trebuie sa existe un echilibru . Populatie -producatori
-consumatori primari
-consumatori secundari
-consumatori tertiari Intre cele 4 populati exista un echilibru cantitativ:exista atatia indivizi intr-o populatie cati poate hrani populatia anterioara. Cauzele dezechilibrelor ecologice Din pacate, civilizatia umana executa cele mai periculoase influente destabilizatoare la nivelul intregii biosfere.Cateva dintre acestea sunt:

1.Supraexploatarea resurselor biosferei.
2.Restrangerea ecosistemelor naturale.
3.Restrangerea biodiversitatii.
4.Introducerea unor specii noi in ecosisteme.
5.Poluarea. Masuri de combatere
a dezechilibrelor ecologice
Pentru specile care nu sunt foarte grav amenintate trebuie reglementata exploatarea.De aceea au fost reglementate vanatoarea si pescuitul.
Pentru specile grav amenintate se cere interzicererea exploatarii si monitorizarea individuala pentru a le da posibilitatea de a ajunge la efective viabile.
Pentru speciie aflate in pragul disparitiei se impun masuri de asigurare a supravietuirii individuale si a reproducerii pentru mentinerea speciei in patrimoniul genetic planetar, cu perspectiva repopularii zonelor de origine. Dezechilibrele ecologice au atins un punct critic.De aceea omenirea trebuie sa actioneze acum, deoarece mai tarziu va fi prea tarziu.
Full transcript