Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

presentatie accountant

def
by

Ricardo Steenbeek

on 19 January 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of presentatie accountant

Wie, wat, waar en hoe Wat is een accountant? Filmpje over accountant. Wat is (integrale) Kostprijs? Bron: Youtube.nl De (intergrale) kostprijs zijn alle totale financiële kosten van een product of dienst. Je hebt directe en indirecte kosten.
Directe kosten ( materiaal, loon, uren etc.) is makkelijker te berekenen dan indirecte kosten.
Indirecte kosten( huur, telefoonkosten. opleidingskosten etc.) is moeielijker te bereken, omdat deze geen directe relatie heeft met het product. In de praktijk heb je 3 vormen kostprijsberekeningen: Waar is een accountant belangrijk voor? Een accountant is iemand die beroepsmatig jaarrekeningen controleert, opmaakt of financiële administratie doet. Accountants kunnen heel veel soorten verklaringen geven, maar in 3 echt grote lijnen:
Een controleverklaring
Een beoordelingsverklaring
Samenstellingverklaring Een accountant doet 1 keer per jaar een grote controle of alles klopt. Een accountant moet helemaal onafhankelijk zijn van het bedrijf of de belegger(s). Hoe word je een accountant? Je kan een accountant worden door de volgende studies:
TL-diploma ---> Niveau 4 ROC of Havo
Havo-diploma ---> Hbo-opleiding Accountancy
Vwo-diploma ---> Hbo-opleidng of Universiteit Welke opleiding kan je per niveau kiezen?
Op niveau 4 kan je kiezen tussen deze 3 meest gekozen opleidingen: Assistent Accountant, Accountancy of Bedrijfseconomie.
Op een Hbo kan je kiezen tussen deze 4 meest gekozen opleidingen: Accountant-administratieconsulent (AA), Registeraccountant (RA), Belastingadviseur en Controller
Op een universitieit kan je kiezen tussen deze 3 meest gekozen opleidingen: Accountantcy, Registeraccountant (RA) en Accountant-administratieconsulent.
De opslagmethode, de kostenplaatsmethode en Activity Bases Costing. De opslagmethode: Daarbij worden de indirecte kosten bij de directe kosten verbonden. Als eerst word altijd de directe kosten berekend waarna de kostprijs bepaald kan worden.
Kostenplaatsmethode: Daarbij worden alle stappen nagekeken van het product of dienst of alles op de goeie manier is uitgevoerd.
Activity-Based Costing: Deze methode werkt precies hetzelfde als de kostenplaatsmethode alleen toegerekend aan activiteiten die worden verricht in activiteitencentra. De onafhankelijkheid van een Accountant Het NIVRA ( Het Nederlandse Instituut van Registeraccountants) heeft een paar jaar geleden andere voorschriften voor de onafhankelijkheid van een accountant ingevoerd. Een accountant mag geen relatie hebben met een cliënt. Als er wel spraken is van een minimale relatie is dat niet verboden. De accountant moet dan wel ten alle tijden alle risico's en documenten op orde hebben, zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan. Dat document is belangrijk voor de ISQC 1 ( International Standard on Quiality Control) die op dat moment hoge eisen stelt. Meneer Jos van Huut twijfelt niet aan de kwaliteit van de onafhankelijkheid van een accountant. Hij is bezorg over of iedere accountant ervan bewust is dat alle afwegingen moeten worden genoteerd. "Van Huut Een accountant die achteraf moet uitleggen wat hij heeft gedaan en waarom is simpelweg te laat!"
Full transcript