Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Matematicientet me te medhenj

No description
by

gucii ii

on 31 May 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Matematicientet me te medhenj

MATEMATICIENET ME TE MEDHENJ
Matematicienet me te medhenj
1.Leonard Euler
EUKLIDI
Euklidi ( rreth 365 – 275 p.e.s.) është themelues i metodës aksiomatike në gjeometri. Ai të gjitha njohuritë gjeometrike por edhe matematike të kohës së vet i përmblodhi dhe i sistematizoi në 13 libra të cillat njihen me titullin Elementet.
LEONARD EULER
Leonhard Paul Euler, ishte matematikan dhe fizikan zviceran i cili kaloi pjesën më të madhe të jetës së tij në Rusi dhe Gjermani.
Euler bëri zbulime të rëndësishme në fusha të ndryshme si Njehsimi diferencial dhe teoria e grafeve. Ai gjithashtu për herë të parë paraqiti pjesën më të madhe të terminologjisë dhe nocioneve moderne matematike, pjesërisht për analizën matematike, sikur është nocioni i funksionit matematik. Gjithashtu është i njohur për punën e tij në mekanikë, optikë dhe astronomi.
Pitagora lindi afërsisht në vitin 592 p.e.s. dhe vdiq 486 p.e.s., ishte matematikan dhe filozof grek. Pitagora është shumë i njohur me teoremëm e tij në matematikë, e cila njihet si "Teorema e Pitagorës" e cila shprehet me barazimin a^2+b^2=c^2
ISAAC NEWTON
Isak Njuton , 25 dhjetor 1642 - 20 mars 1727 ) ishte një fizikant astronom,filozof,teolog matematicien anglez . Ai ka formuluar tri ligjet kryesore të mekanikës :
Ligjin e inercisë.
ligjin veprimit dhe kundërveprimit.
Ligjin e forcës.
2.
Euklidi
3.Pitagora
5.Isaac Newton
6.
Andre Wiles
7.Bern Riemann
PITAGORA
PUNOI:GUINA SHKEMBI
Full transcript