Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Onze prezi gaat over MAROKKO

No description
by

jivaro jiv

on 13 October 2011

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Onze prezi gaat over MAROKKO

Hallo allemaal wij gaan het over marokko hebben.In Marokko is de officiele taal het Arabisch, maar in het dagelijkse leven worden er verschillende talen gesproken door de bevolking zoals het Berbers, Frans en het Marokkaans Arabisch. Daarnaast komen er per regio natuurlijk ook nog allerlei dialecten voor, zodat er sprake is van verschillende onofficiele talen in Marokko. De officiele taal van het land, het Arabisch wordt tevens gebruikt voor de godsdienst van het land, namelijk de islam. De meeste inwoners van Marokko geloven in de islam, maar er zijn ook andere godsdiensten in Marokko, die door een beperkt deel van de bevolking wordt aangehangen zoals het christendom en het Jodendom. Er is zelfs een Joodse wijk genaamd Mellah in de stad Fez.
Marokko ligt in Noordwest-Afrika. Marokko grenst in het oosten aan Algerije en in het zuiden aan de Westelijke Sahara. Marokko heeft een lange kust. Ten westen van Marokko ligt de Atlantische Oceaan,ten noorden ligt de Middellandse Zee. Aan de overkant van deze zee liggen Spanje en Gibraltar.De Middellandse Zee is tussen de noordpunt van Marokko en de zuidpunt van Spanje maar 13 kilometer breed. Deze smalle doorgang heet de straat van Gibraltar.
Marokko is net als Nederland een koninkrijk. Koning Hassan de Tweede regeert al sinds 1961 over het land. In de hoofdstad Rabat staat zijn prachtige paleis. Marokko heeft nog niet zo lang een koning. Sultan Mohammed benoemde zichzelf tot koning Mohammed de Vijfde. Na zijn overlijden volgde zijn zoon Hassan hem op.

Rondreizen in Marokko

Marokkko is ook heel geschikt voor het maken van een mooie rondreis. Tijdens een Rondreis Marokko kijk je je ogen echt uit. Bergen, kamelen, woestijn en oude steden zie je er. Veel mensen maken een privé rondreis door Marokko, maar je kan ook deelnemen aan een groepsrondreis. Met een Groepsrondreis Marokko reis je dan met een gezellige groep door het land.
De gesproken taal verschilt in vele opzichten van het standaard Arabisch afwijkende Marokkaanse Arabisch, dat door 60% van de bevolking gesproken wordt. 30 tot 40% spreekt het aan het Oud-Egyptisch verwante Berbers. Frans heeft als tweede taal steeds een belangrijke plaats behouden in het openbare leven. Verder wordt er in het voormalig Spaanse noorden nog Spaans gesproken.
Full transcript