Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Unitat 8: La consciència i els somnis

No description
by

Xavi Carmona Llavero

on 11 April 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Unitat 8: La consciència i els somnis

LA CONSCIÈNCIA I ELS SOMNIS LUCAS HOPE I XAVI CARMONA Què és la consciència? La consciència és la capacitat que posseïm les persones per:

-Adonar-nos d'allò que fem (la conducta)

-Allò que pensem (el coneixement)

-El que desitjem, sentim i recordem. L'atenció conscient L'atenció conscient es pot dirigir al nostre entorn, nosaltres mateixos i els altres. L'atenció també es pot automatitzar. Estats alterats de consciència La consciència pot sofrir modificacions a causa de molts motius, compoden ser una situació de gran estrès o tensió emocional, l'efecte de l'alcohol o altres substàncies, la hipnosi o un estat de meditació. Hipnosi Les drogues psicoactives Hipnosi
La hipnosi és un procés que implica una persona que hipnotitza (hipnotitzador) i un subjecte que accepta ésser hipnotitzat. L'estat d'hipnosi es caracteritza per:

-Concentració intensa

-Relaxació extrema

-Alta suggestionabilitat Les drogues psicoactives Una droga psicoactiva és una substància capaç d'alterar el funcionament normal de l'organisme, especialment del sistema nerviós i de la consciència. Tipus i característiques de les drogues psicoactives
-Depressors.
-Estimulants.
-Al·lùcinògens. El son El son és un estat natural caracteritzat per la falta o manca de consciència, en el son l'activitat sensorial està molt reduïda i gairebé tots els músculs voluntaris esta en repòs El son d'ones lentes es pot dividir en 4 fases.
-Fase 1: Trasició de la vígilia al son.

-Fase 2: Representa més del 50% del temps de son.

-Les fases 3 i 4 es corresponen amb el son més profund L'inconscient i els somnis en el psicoànalisi L'inconscient


Els somnis L'inconscient L'inconscient és una de les parts del jo o de la ment que, segons la psicoanàlisi, constitueixen el conjunt del psiquisme humà. Inclouria tots els pensaments ocults, els desitjos reprimits i els condicionants que guien l'acció del subjecte sense que aquest els pugui controlar. Jean-Martin Charcot ensenyant al Salpêtrière de París: mostrant als seus estudiants una dona ("Blanche" (Marie) Wittman) en "estat histèric". Els somnis El somni és un procés imaginatiu de la ment que té lloc mentre el subjecte dorm. Fisiologia del somniLes investigacions dels últims anys ha aclarit molts aspectes dels somnis, però el principal ha estat el descobriment de la fisiologia del somni. El somni a la culturaHistòricament s'ha intentat esbrinar el significat dels somnis, que a vegades eren vistos com procediment d'endevinació o com l'intent d'éssers trascendentals (déus o àngels) de comunicar-se amb els éssers humans.
Full transcript