Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Copy of Copy of Geometry project

No description
by

Arta Canameri

on 9 September 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Copy of Copy of Geometry project

Zbatimet e steriometrise ne arkitekture dhe ndertime.
Projekt Matematike
Sfera
Pjesa e hapesires e kufizuar nga nje siperfaqe sferike.
Punoi:Klearta Rrushi,Kejsi Kumani,
Megi Guhacaj,Aldion Meta.

Trekendesha
Pingultia .
Pikeprerja e 2 drejtezave.
Paralelizmi
2 vija ne plan qe nuk takohen.
Rectangle
A figure with four straight sides and four right angles
http://www.visitingdc.com/new-york/united-nations-address.asp
Kend i drejte
Kendi i drejte eshte 90 grade.
Piramidat e ngjashme
Piramidat me baze te njejte dhe me te njejten lartesi.
Piramida
Piramida eshte shumefaqeshi nje faqe e te cilit eshte shumekendesh i cfaredoshem,ndersa faqet e tjera trekendesha me kulm te perbashket.
Trapezi.
Katrori
Figure me 4 brinje dhe 4 kende te barabarte.
Paralelogrami
Kend i ngushte
Kend me mase 0° deri 90.
Segmenti
Drejteza e kufizuar nga te 2-ja anet.
Prizmi
Cilindri
Koni
Drejtkendeshi
V=a*b*c
Sp=Sa+Sb
V=1/3Sb*h
Sp=Sa+Sb
Trekendeshi është një shumekenesh qe ka tre brinje, tre kulme, tre lartesi (gjatesia e pingules e hequr nga një kulm i trekendeshit mbi brinjen përballë), tre mesore (segmenti qe bashkon kulmin e trekendeshit me mesin brinjes përballë), tre vija te mesme (segmenti qe bashkon meset dy brinjeve te trekendeshit.)
Gjeometria është degë e matematikës që i studion figurat e rrafshit dhe hapësirës dhe relacionet në mes tyre. Fjala gjeometri vjen nga greqishtja dhe ka kuptimin "matje e tokës" këtë fjalë e krijoi Herodoti.
PIRAMIDA
KONI
Shuma e kendeve 360.
4 Brinje te barabarta.
Secili kend 90
Kende te barabarte me shume 360 .
Brinje dy e nga dy te barabarta.
Shuma e kendeve 360
Brinje dy e nga dy paralele dhe te barabarta
Bazat paralele me njera tjetren.
Shuma e kendeve 360.
Full transcript