Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Investițiile străine directe în România

No description
by

Senia Me

on 13 January 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Investițiile străine directe în România

Investițiile străine directe în România
În anul 2013, investițiile străine directe vor scădea în continuare conform estimărilor analiștilor, deoarece investitorii străini încă nu au încredere în economia României. Analiștii susțin că de vină sunt infrastructura deficitară, corupția ridicată cât și restructurarea sectorului public, care oferă investițiilor străine directe în România un nivel ridicat de risc.

În anul 2008, investițiile străine directe din România au înregistrat valoarea lor maximă de 9,5 miliarde de euro. Ca urmare a crizei economice ce a afectat Europa, investițiile si produsul intern brut au scazut până în anul 2011. Din anul 2011, economia a început să crească dar nu și valoarea investițiilor.

Investițiile străine directe reprezintă capitalul investit într-o afacere sau un domeniu de activitate dintr-o țară, de către o firmă al cărei sediu se află intr-o altă țară, și care au ca scop dezvoltarea ambelor părți. Acestea se află în strânsă legătură cu evoluția economiei în România – în anul precedent, când economia a înregistrat o creștere de numai 0,7%, investițiile străine directe au avut o valoare de doar 1,6 miliarde de euro.

Volumul investițiilor străine directe indică atractivitatea mediului de afaceri dintr-o țară din punctul de vedere al investitorilor străini.
La momentul de față, nivelul investițiilor străine diirecte din România se apropie ca valoare de nivelul lor de la începutul anilor 2000, când spre deosebire de anul 2013 România era departe de Uniunea Europeană.

Minimul ultimilor 11 ani ar putea fi atins în 2013 pentru investițiile străine directe din Romania, acestea având o evoluție dezamăgitoare și îngrijorătoare.

Full transcript